Sök
Yamaha DVD-S2700

Yamaha DVD-S2700

Bra bild och ljud

2007-08-23

Det är framför allt ljudkvaliteten som imponerar men även bildkvaliteten är bra, särskilt om man använder sig av den 1080p-kompatibla hdmi-anslutningen.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 84/100 "Solide Verarbeitung"
Audiovision 83/100 "Sehr gut in Bild und Ton"
Home cinema choice 4/5 "A fine player"

Vad tycker testarna?

En testare tycker att installationen kunde vara något smidigare, men annars är bildskärmsmenyerna tydliga och enkla att använda och fjärrkontrollen likaså. Anslutningarna är talrika. Dessutom är spelaren kompatibel med i stort sett alla diskformat man kan tänka sig. Testarna är eniga om att bildkvaliteten är riktigt bra, den bästa prestandan får man om man använder sig av hdmi-anslutningen. Såväl färgåtergivning som detaljrikedom är bra. Även ljudkvaliteten är väldigt bra, en testare menar att det knappast finns någon konkurrerande spelare som presterar bättre på det området.

Video

"Solide Verarbeitung"

Video testar Yamaha DVD-S2700 och Denon DVD-2930, en jämförelse som slutar oavgjort. Yamaha DVD-S2700 får dock benämningen "Kauftipp", köptips. Testaren menar att spelaren för tillfället är det bästa Yamaha har att erbjuda. Menysystemet är inte det mest estetiskt tilltalande på marknaden, men det är tydligt och enkelt att använda. Spelaren klarar av en uppsjö av skivformat vilket är bra. Bildkvaliteten är bra, dock är skärpan inte lika bra som hos Denon DVD-2930. Ljudmässigt övertygar spelaren utan minsta problem, såväl cd- som sacd-skivor hanteras på ett strålande sätt och det finns knappast någon annan dvd-spelare som uppvisar samma prestanda. Testaren gillar fjärrkontrollen eftersom den är kompakt och tydlig.

Källa: Video (DE) nr 3 2007

Audiovision

"Sehr gut in Bild und Ton"

Audiovision jämför Yamaha DVD-S2700 med Marantz DV7001 och där Yamaha blir testvinnare. Bildskärmsmenyn är snygg och enkel att använda. Fjärrkontrollen ligger bra i handen och är ergonomiskt utformad. Ljudkvaliteten övertygar stort, även cd-skivor hanteras på ett bra sätt även om Marantz är strået vassare på det området. Bildkvaliteten är riktigt bra, skärpan är förstklassig när man använder sig av rgb-anslutning. Använder man sig av hdmi-anslutning är skärpan fortfarande högklassig, men färgåtergivningen blir ännu ett steg bättre. Inställningsmöjligheterna är bra. Dock menar testaren att om man verkligen vill ha en så bred och välpresterande dvd-spelare som möjligt så är Denon DVD-2930 det bästa valet.

Källa: Audiovision (DE) nr 6 2007

Home cinema choice

"A fine player"

Home cinema choice saknar ingenting anslutningsmässigt. Testaren noterar dock att man inte kan använda någon annan digital utgång så länge inställningen "audio över hdmi" är aktiverad. Bildkvaliteten är riktigt bra, särskilt om man använder sig av hdmi. Detaljrikedomen i bilden imponerar. Rörliga bilder återges på ett smidigt sätt utan detaljförlust. Vertikala rörelser, som exempelvis eftertexter, är en aning suddiga men inte så mycket att det stör. Ljudet är mycket bra, basen stark och dynamiken framträdande. Testaren tycker att det enda man kan klaga på är att installationen inte går så smidigt som man skulle kunna önska utan kräver en del engagemang för att det skall bli optimalt.

Källa: Home cinema choice (GB) juni 2007

Cirkapris: 8900 kronor

Produktfakta: Yamaha DVD-S2700 är en dvd-spelare med Faroudja DCDi och 1080p videoutgång via hdmi. Hdmi-utgången är av version 1.1. Spelaren kan hantera både dvd-audio och sacd. Filmässigt kan S2700 spela upp såväl mp3, jpeg, divx och wma. Ljudstöd innefattar dolby digital och dts. Video d/a-omvandlaren är 216 Mhz/12-bitar och ljud d/a 192 khz/24-bitar. Bland utgångarna finns koaxial, optisk, komposit, s-video, komponent och hdmi. Scarten är rgb. Bilduppskalningen via hdmi till 576p, 720p, 1080i eller 1080p. Frekvensomfånget är angivet till 2 Hz–44 kHz. Signal/brusförhållandet 120 dB. Måtten (bxhxd) 435x107x309 mm.

Tillverkare: Yamaha