Sök
Yamaha DVD-S1700

Yamaha DVD-S1700

En fullkomplett skivspelare

2007-09-11

DVD-S1700 är en multiformatspelare med stöd för bilduppskalning till 1080p. Enligt testarna är både bild- och ljudegenskaper utmärkta.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 78/100 "Sehr feiner Analog-Klang"
Hjemmekino 5/6 "Kvitterer ut flotte bilder"
Cnet Australia - "More connections than a mafia boss"
Av review 9/10 "Excellent performance with movies and music"
Hemmabio 7/10 "Väl värd sitt pris"

Vad tycker testarna?

Yamaha DVD-S1700 är enligt testarna ett ytterst bra exempel på att dvd-formatet inte är uträknat, trots intåget av hd-dvd och blu-ray. Med stöd för alla dagens skiv- och flertalet filformat så är det inte bara en ren filmspelare utan ses mer som en multimediacentral. Därtill erbjuds superb återgivning. Uppskalning av gamla filmer till 1080p ger ett gott resultat.

Video

"Sehr feiner Analog-Klang"

Video testar fyra olika spelare som kan hantera 1080p och utser däribland Yamaha DVD-S1700 till bästa produkt. Det är enligt testaren inte bara en allätare utan också en produkt som har allt som går att önska i anslutnings- och funktionsväg. Den är lättanvänd tack vare enkla och strukturerade menyer. Testaren uppger att enheten gör ett bra jobb med bilden, både i standardupplösning som med uppskalningen aktiverad. Dessutom är den vällåtande med ljud i flera kanaler och riktigt duktig på att spela upp även cd-skivor. Övriga produkter som testades var Harman Kardon DVD37, Marantz DV-6001 och Onkyo DV-SP504E.

Källa: Video (DE) nr 4 2007

Hjemmekino

"Kvitterer ut flotte bilder"

Norska Hjemmekino anser att uppskalningen ger en bild av väldigt hög klass. Det som är utmärkande uppges vara den väldigt låga brusnivån. När det gäller musikåtergivning anser Hjemmekino att spelaren sätter detaljerna på sin plats. Ljudbilden är dessutom stor med både cd och sacd. Akustiken är så pass bra att DVD-S1700 ljudmässigt kan jämföras med mycket dyrare spelare.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2007

Cnet Australia

"More connections than a mafia boss"

Enligt Cnet så är DVD-S1700 ett utmärkt val för den som inte kan bestämma sig för endera av hd-dvd och blu-ray. Testaren skriver att tillverkaren lyckats kränga in allt tänkbart hos dvd-tekniken i sin enhet. Med stöd för många format och med utmärkt uppskalning över hdmi visar Yamaha DVD-S1700 att dvd-spelarna kommer att kunna hänga med ett tag till. Mycket krut har enligt testaren också lagt på att få till en ordentlig ljudupplevelse. Den enda anmärkningen från testaren är att menyerna som poppar upp på skärmen är tråkigt enkla.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Av review

"Excellent performance with movies and music"

Prestandan anses vara bland de ledande i klassen skriver Av review, som upplever bilden över hdmi som ren och väldetaljerad. Detsamma gäller för ljudet som uppges låta superbt i flera kanaler och överraskande bra även i stereoläge. När den utmärkt byggkvalitet läggs med i ekvationen så konstaterar testaren att detta är en spelare med toppkvalitet. Testaren kikar på ytterligare tre spelare och utser Marantz DV6001 till bästa produkt. Yamahas spelare som landar på andra plats anses vara minst lika bra men har en bild- och klangton som inte upplevs som lika naturlig. I testet medverkade också Panasonic DMR-EZ27 och Panasonic DVD-S53.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Hemmabio

"Väl värd sitt pris"

Hemmabio finner att tillverkaren har satsat en del på ljuddelen av DVD-S1700. Ljudet motsvarar en lite äldre cd-spelare i samma prisklass. Även bildmässigt ger testaren tummen upp och konstaterar att bilden även uppskalad till 1080 är stabil och brusfri. Testaren noterar endast flimmer i de minsta detaljerna samtidigt som kameran zooomar. Överlag imponerar spelaren, men den lider av en del småproblem såsom att bilden klipps en del och att det kan vara besvärligt att växla mellan 4:3 och 16:9-bild.

Källa: Hemmabio (SE) nr 9 2007

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Yamaha DVD-S1700 är en stationär dvd-spelare som kan återge mp3, wma, jpeg och divx från cd. För ljudet finns avkodare för både dolby digital och dts. Enheten har inbyggt chip från Faroudja och kan skicka ut bilden i upp till 1080p. Bland bildanslutningar märks bland annat hdmi, komponent och rgb-scart. På ljudsidan finns både koaxial och digital utgång, analog 5.1-utgång och stereo ut. DVD-S1700 väger 3,3 kg och har måtten 435x87x285 mm.

Tillverkare: Sony