Sök
Yamaha DRX-2

Yamaha DRX-2

Bra bild, bättre ljud

2004-08-11

En DVD-inspelare med god bildkvalitet och ännu bättre ljud som blir väl mottagen av testarna. Den motsvarar vad den genomsnittlige användaren söker, menar testarna.
Testkälla Betyg
Video 68/100
M3 7/10

Vad tycker testarna?

Testarna menar att inspelningskvaliteten är mycket bra i läget för högsta kvalitet, men stegen mellan de olika kvalitetsskalorna kan vara stora. Spelaren uppvisar tydliga kontraster och skärpa med bra färgåtergivning både när man spelar in och spelar upp. En testare anser att bilden inte är perfekt men alla tycker att ljudet är av hög kvalitet. Redigeringsmöjligheterna är begränsade och Yamaha har inte lämnat utrymme för några större extrafunktioner, menar en testare.

Video påpekar att Yamaha är kända för att tillhandahålla bra produkter. Tekniskt är spelaren baserad på Philips DVDR 75, men ytligt sett är det klart att den är av märket Yamaha. Testaren anser att menyerna är klart strukturerade medan symbolerna inte alltid är entydiga. Som DVD-spelare gör den ett bra jobb. Spelaren utmärker sig genom tydliga kontraster, naturliga färger och mycket bra skärpa. Spelaren presterar med två timmars speltid en kvalitet som Philips bjuder på i 2,5-timmarsmoduler. Den som vill ha en spelare med bra bild och ett mycket bra ljud bör överväga denna spelare, avslutar testaren.

Källa: Video nr 3 2004
M3 nr 5 2004
Hifi Test maj-juni 2004

M3 jämför spelaren med Philips DVDR77 och det är tydligt att användargränssnittet är baserat på Philips. Man får mycket bra inspelningskvalitet i läget för bästa kvalitet, vid det näst bästa läget märks en viss kvalitetsförsämring men går man ner till tretimmarsläget får man i bästa fall vhs-kvalitet. Ljudet spelas in i PCM (okomprimerat) vilket är unikt och prioriterar man ljudkvalitet bör denna spelare väljas. De vanliga redigeringsmöjligheterna finns vilket betyder att man kan dela upp klipp, radera kapitel och byta namn och ikon (till menyn) på inspelningarna men inte mycket mer. På fjärrkontrollen ligger knapparna bra och fjärren är enkel och okomplicerad.

Hifi Test menar att det är tydligt att spelaren baserats på Philips, men Yamaha erbjuder fler bildinställningsmöjligheter. Med köp-DVD producerar spelaren en homogen och skarp, om än inte perfekt, bild. Detta intryck stannar kvar när man använder 2,5-timmarsläget. Testaren anser det vara positivt att spelaren använder PCM-format vid ljudinspelning eftersom ljudkvaliteten blir högre. Man menar också att spelaren tillhandahåller de funktioner en ivrig cineast kan begära. I testet jämför man spelaren med JVC DR-M10 och Toshiba D-R1 och segrare där blir JVC DR-M10 med Yamaha som tvåa.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Yamaha DRX-2 är en DVD-inspelare med dimensionerna 435x82x347 mm som väger 4 kg. Den är kompatibel med PAL och NTSC. Den har inbyggd dekoder för MP3. Befintliga ingångar för bild och ljud är i.Link (FireWire), scart (RGB), S-video, komposit, antenn samt stereo (RCA-kontakter). Befintliga utgångar är scart (RGB), s-video, komposit, antenn, koaxial, optisk samt stereo (RCA). Spelaren kan hantera DVD+R/RW, DVD-R/RW, CD-R/RW, SVCD samt MP3.

Modell: Yamaha DRX-2