Sök
Yamaha BD-S2900

Yamaha BD-S2900

Stabil, men dyr, blu-ray

2009-01-09

Yamaha BD-S2900 är en mycket stabil och väldesignad blu-ray-spelare som har utmärkt återgivning med rätt bildmaterial. Priset är dock högt och dvd-återgivning är inte på topp.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 11/15 "It shines as both a Profile 1.1 machine and a CD player"
What hifi 4/5 "An extremely solid player from Yamaha"
Home theater hifi - "This is a player with very strong performance"
Home theater 4/5 "There is a lot to like about the Yamaha BD-S2900"
Ljud & bild 3/5 "Den presterar väl på det mesta"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar Yamaha BD-S2900 och kallar den för välbyggd, snygg och stabil. Det som imponerar mest är bildåtergivningen av blu-ray men även den goda ljudkvaliteten och de snabba laddningstiderna uppskattas. Testarna är också överens om att dvd-återgivningen är för dålig och att det är ett stort minus att det inte finns stöd för blu-ray profile 2.0. Priset anses också vara för högt.

Home cinema choice

"It shines as both a Profile 1.1 machine and a CD player"

Yamaha BD-S2900 1Brittiska tidningen Home cinema choice anser att Yamaha BD-S2900 mycket väl kan vara den mest välbyggda blu-ray-spelaren som gjorts. Bildåtergivningen av blu-ray-skivor är utmärkt och även uppspelning av cd-skivor imponerar. Dessutom är spelaren snabb på att ladda in material. Mer negativt är att dvd-uppspelning inte imponerar så mycket samt att den inte har stöd för blu-ray profile 2.0.

Källa: Home cinema choice (GB) december 2008

What hifi

"An extremely solid player from Yamaha"

What hifi har gjort ett jämförande test på tre blu-ray-spelare där även Denon DVD-2500BT och Pioneer BDP-LX71 ingår. I testet placerade sig Yamaha BD-S2900 på sista plats och vinnare blevspelaren från Denon. Testaren tycker att första intrycket på Yamaha är bra då han gillar designen och menar också att bildåtergivningen av blu-ray-skivor är utmärkt. Vidare så anser What hifi att ljudkvaliteten är mycket god utan att glänsa. Även denna testare saknar stöd för profile 2.0.

Källa: What hifi (GB) december 2008

Home theater hifi

"This is a player with very strong performance"

Yamaha BD-S2900 2Amerikanska Home theater hifi tycker att Yamaha BD-S2900 har en utmärkt bildåtergivning av blu-ray-skivor och imponeras också av den snabba laddningstiden. Dessutom uppskattas att spelaren är utrustad med de senaste ljudavkodarna. Det finns dock en del saker som kunde ha varit bättre, bland annat nämns den dåliga dvd-återgivningen, högt pris och bristen på formatstöd.

Källa: www.hometheaterhifi.com (US)

Home theater

"There is a lot to like about the Yamaha BD-S2900"

Amerikanska Home theater tycker att det finns mycket bra med Yamaha BD-S2900. Till exempel uppskattas den snabba laddningstiden för skivorna och den höga kvaliteten på bildåtergivningen. Testaren anser även att ljudkvaliteten är mycket bra och det är ett plus att spelaren är rikligt utrustad med ingångar och utgångar. Dessutom utdelas plus till den enkla fjärrkontrollen. På minussidan hamnar avsaknad av profile 2.0 samt nätverksanslutning. Dessutom tycker testaren att uppskalningen av dvd inte håller måttet och att priset är lite väl högt.

Källa: www.hometheater.about.com (US)

Ljud & bild

"Den presterar väl på det mesta"

Svenska tidningen Ljud & bild har gjort ett jämförande test på elva blu-ray-spelare, där Yamaha BD-S2900 hamnar på sista plats. Testvinnare blev Pioneer BDP-LX71/08, tätt följd av Sony BDP-S550. Testaren tycker att Yamaha-spelaren är vacker att titta på och att estetiken matchar övriga produkter från tillverkaren. Fjärrkontrollen är dock inte bra utan beskrivs som hemsk och oergonomisk. Bildmässigt anses spelaren prestera mycket bra även om dvd-filmer inte ser lika bra ut. Dessutom hade stöd för profile 2.0 varit gångbart. Testaren är dessutom lite besviken på ljudet och det alltför höga priset.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 12 2008

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta:

Produktnamn: Yamaha BD-S2900
Formatstöd (exempel): Blu-ray, dvd, mp3, dolby digital, dts
Anslutningar (exempel): Hdmi, komponent, komposit, koaxial, optisk, 5.1-ut
D/a-omvandlare: 192 kHz/24-bit
Övrigt: Skickar hd-ljud som bitstream via hdmi. Profil 1.0 version 1.1.
Mått: 435x316x96 mm
Vikt: 5,8 kg

Tillverkare: Yamaha