Sök
Toshiba XDE-600

Toshiba XDE-600

Fantastisk uppskalning

2010-05-10

Toshiba XDE-600 är en DVD-spelare som försöker krympa glappet till Blu-ray-spelarna med sin uppskalande XDE-teknik. Testarna tycker att den lyckas riktigt bra.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 ”XDE wizardry makes this budget deck an essential purchase”
Home Cinema Choice 4/5 ”This may be the best sub-£100 upscaling DVD player around”
AV Forums 28/36 ”Toshiba's XD-E600 is a very good DVD-player”

Vad tycker testarna?

Testarna menar alla att detta kanske är lite av det sista rycket för dvd-spelare och en möjliget att med xde-tekniken krympa glappet till blu-ray-spelarna en aning. Designen och byggkvalitet får lite blandade omdömen men filstödet och anslutingsmöjligheterna anses vara riktigt bra. När det gäller bildkvaliteten så imponerar uppskalningen på testarna även om några menar att den har små brister. På det stora hela så tycker testarna att det är svårt att hitta en bättre uppskalande dvd-spelare, speciellt till det här priset.

What Video

”XDE wizardry makes this budget deck an essential purchase”

Brittiska What Video är av åsikten att Toshiba XDE-600 är en dvd-spelare som försöker minska glappet mellan dvd och blu-ray med sin xde-teknik och menar att den lyckas ganska bra. Byggkvaliteten påstås vara lite billig men när det anslutningar och filstöd så anses spelaren vara riktigt bra. Vidare menas att spelaren är mycket enkel att använda tack vare tydliga menyer och en fint designad fjärrkontroll. När det gäller bildkvaliteten så bedöms resultatet av xde-tekniken vara imponerande även om det även skapar lite störningar i bilden. Ljudmässigt så tycker testaren att den skapar en klart njutbar kvalitet. Slutligen säger What Video att detta definitivt är en av de bästa uppskalande dvd-spelarna på marknaden.

Källa: What Video (GB) issue 354

Home Cinema Choice

”This may be the best sub-£100 upscaling DVD player around”

XDE600_1
Brittiska Home Cinema Choice menar att denna dvd-spelare tack vare sin uppskalning med xde gör att den faktiskt känns som ett alternativ till hd-dvd. Testaren är dock av åsikten att den inte ska jämföras med en Blu-ray-spelare. När det gäller anslutningsmöjligheter så bedöms spelaren vara fint utrustad och framförallt så imponerar den extrautrustade hdmi-utgången. När det gäller bildkvaliteten så anses den vara mycket imponerande med xde och lite mindre imponerande utan, men på det stora hela så tycker Home Cinema Choice att det är svårt att hitta en bättre dvd-spelare med uppskalning för det här priset.

Källa: Home Cinema Choice (GB) issue 178

AV Forums

”Toshiba's XD-E600 is a very good DVD-player”

Enligt brittiska AV Forums så är Toshiba XDE-600 en slimmad och snygg enhet som har en ganska standardbetonad uppsättning av funktioner och anslutningsmöjligheter. När det gäller det grundläggande videoprestationen så bedöms den vara bra men det är den uppskalande funktionen som sägs vara det som eventuellt gör den köpvärd. Testaren anser att den i pris kommer ganska nära en blu-ray-spelare och att det därför inte känns som ett givet köp men menar att det kanske kan vara ett alternativ om man behöver en spelare för ett andra rum.

Källa: www.avforums.com (GB)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Formatstöd (exempel): CD, DVD, DivX version 6, JPEG, MP3
Anslutningar (exempel): HDMI, Scart, USB, analog audio, koaxial audio, komponentvideo, kompositvideo Energiförbrukning: 8 W (3 W vid standbyläge) Övrigt:
Mått: 430x197x42 mm
Vikt: 1,5 kg