Sök
Toshiba SD-P1900

Toshiba SD-P1900

Underhållande reskamrat

2007-10-30

Har man två rastlösa barn i baksätet under långresan kan Toshiba SD-P1900 vara en tacksam reskamrat att ha med sig.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 4/5 "Very respectable performance"
Tech 4/5 "Low resolution"
T3 3/5 "Affordable, but lacks format versatility"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att dvd-spelarens design är snygg. Displayens upplösning är inte den bästa och skulle med fördel kunna vara något högre. Nu blir en del linjer i mjukaste laget och de allra finaste detaljerna blir lidande. Dock är färgåtergivningen riktigt bra och betraktningsvinkeln är stor. Högtalarna är inget vidare, men använder man hörlurar är ljudkvaliteten helt ok. Dessutom har spelaren två olika utgångar för hörlurar vilket gör att man kan vara två stycken som tittar/lyssnar på film samtidigt. Det är ett klart plus att spelaren är kompatibel med flera olika skivtyper och filformat.

What Hifi

"Very respectable performance"

What Hifi testar förutom Toshiba SD-P1900 även Goodmans GDVD90W2, Panasonic DVD-LS82, Philips PET830 samt Daewoo DPC-7400P. Testvinnare är Toshiba SD-P1900 tillsammans med Philips PET830. Testaren menar att Toshiba SD-P1900 för vidare Toshibas tradition av väl prissatta och kompetenta dvd-spelare. Designen är snygg och displayen är helt okej med tanke på vilken prisklass spelaren befinner sig i. Kontrasten är bra och färgåtergivningen likaså. De medföljande hörlurarna kan med fördel bytas ut mot ett bättre par. Medföljer vid köp gör en adapter som gör att man kan koppla in spelaren i bilen, något som kan vara räddningen för uttråkade passagerare. Testaren tycker att spelaren över huvudtaget är bra och erbjuder bra prestanda.

Källa: What Hifi (GB) sept 2007

Tech

"Low resolution"

Tech uppskattar att dvd-spelaren är kompatibel med ett stort antal format vilket gör den till en högst eftertraktad reskamrat. Designen är snygg. Batteriet räcker i cirka fem timmar vilket gör att man hinner med nästan två mastodontfilmer per sittning. Upplösningen är inte perfekt och kunde gärna ha varit högre. Färgåtergivningen är däremot riktigt bra, bland annat är hudtoner riktigt välbalanserade. Betraktningsvinkeln är bred, vilket är bra när man är fler än en passagerare i baksätet på bilen. Den förhållandevis låga upplösningen gör dock att en del linjer inte är så skarpa som önskat samt att en del kanter upplevs som mjuka. Högtalarna är inget vidare utan man bör istället använda sig av hörlurar för bra ljudkvalitet.

Källa: www.tech.co.uk (GB)

T3

"Affordable, but lacks format versatility"

T3 menar att spelaren är så enkel att använda att även den mest förvirrade förstagångsanvändaren kan använda den. Displayen är inte helt hundraprocentig, den uppvisar en hel del pixlar vilket innebär att kanter och finare detaljer inte riktigt kommer till sin rätt. Batteriet räcker i cirka fem timmar vilket är okej men inte mer. Dock väger batteriet en hel del, vilket är en nackdel. Ett plus är att man har tillgång till dubbla uttag för hörlurar, något som innebär att man kan titta/lyssna på film tillsammans med en kompis. T3 anser att det är ett minus att spelaren inte är kompatibel med hd-formatet. Testaren tycker att man får en del för pengarna, men den uppvisar för många svagheter för att den skall vara riktigt värd att rekommendera.

Källa: T3 (GB) nr 141

Cirkapris: 2700 kronor

Produktfakta: Toshiba SD-P1900 är en portabel dvd-spelare som är kompatibel med filformaten divx, mp3, wma samt jpeg. Den är kompatibel med diskformaten cd, vcd, dvd-rw, dvd-r samt dvd. Anslutningarna utgörs av kompositvideo/stereo audio minijack in, två st 3,5 mm hörlursutgång, elektrisk digital audio ut samt kompositvideo/stereo audio minijack ut. Niotumsskärmen har proportionerna 16:9 och upplösningen 480x234 pixlar. Kontrasten är 150:1 och betraktningsvinkeln är 110 grader. Batteriet räcker i upp till fem timmar. Spelaren är kompatibel med ljudformaten Dolby Digital samt DTS. Dimensionerna är 240x32x170 mm.

Tillverkare: Toshiba