Sök
Toshiba SD-580

Toshiba SD-580

Kompetent budgetspelare

2009-03-13

Toshiba SD-580 är en trevlig dvd-spelare med fina funktioner, något billig design och bra bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 “A great second-room DVD-player”
What video 4/5 “Good value for money”
Trusted reviews 8/10 ”Ideal deck for day-to-day”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att man får mycket för pengarna med Toshiba SD-580. Det finns bra anslutningar, funktioner och finesser. Den känns dock lite racklig. Bildkvaliteten får beröm från flera håll. Att få så bra bild för så pass lite pengar är något testarna nämner flera gånger om. Enheten är dessutom lätthanterlig och användarvänlig. En mycket trevlig dvd-spelare som har det mesta.

What hifi

“A great second-room DVD-player”

I:\Webmaster\BilderPublicering\toshiba_sd580_right.jpgWhat hifi menar att Toshiba SD-580 har ett mycket lågt pris och dessutom hög kvalitet. Spelaren har egentligen allt man kan begära i form av bra ljudkvalitet och fin bild med mycket detaljer. Bilden är livlig, tilltalande och har naturliga färger. Testarna blir uttryckligen förvånade över hur kompetent spelaren är då den är så billig. Funktionerna är många och tillgången till hdmi beröms. Designen känns något plastig men den är ändå stilren. En spelare som har allt som krävs.

Källa: What hifi (GB) awards 2008

What video

“Good value for money”

I:\Webmaster\BilderPublicering\toshiba_sd580_right.jpgWhat video konstaterar att spelaren har en snygg och stilren design. Tillgången till usb beröms. Testaren anser att det finns många funktioner och finesser även att spelaren har ett relativt lågt pris. De flesta nödvändiga anslutningar finns och formatstödet är bra, även om dvd-ram och wma-stöd hade varit välkommet. Menysystemet är lättförståeligt och enkelt att använda. Bildkvaliteten anses vara mycket fin med klara, vackra färger och skarp bild. Detaljrikedomen beröms och kontrasten imponerar liksom det sätt skuggor hanteras. En del brus uppstår dock runt kanterna objekt i bilden. Testarna störs också av en del diagonala linjer. Ljudet är klart och välbalanserat. En prisvärd spelare med mindre nackdelar.

Källa: What video (GB) nr 343 2009

Trusted reviews

”Ideal deck for day-to-day”

I:\Webmaster\BilderPublicering\toshiba_sd580_right.jpgEnligt Trusted reviews är Toshiba SD-580 ett attraktivt val till en billig penning. Det märks på designen att spelaren är billig. Den är lätt och känns inte så stabil. Displayen är väldigt liten. De flesta anslutningar som behövs finns. Användbara funktioner för att justera bilden finns vilket beröms. Spelaren är lätt att hantera och menysystemet är enkelt. Ljudet är bra och bilden beskrivs som mycket stabil och detaljrik med vackra färger och god kontrast. Testaren tycker att köparen får förvånansvärt mycket för pengarna. Detta trots att del mindre brister upptäcks, exempelvis lite brusproblem.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 900 kronor

Produktfakta:

Toshiba SD-580
Formatstöd (exempel): Dvd, dvd-rw, cd, cd-rw, vcd, svcd, divx, mp3, jpeg
D/a-omvandlare: Iu
Anslutningar (exempel): Scart, komponent, komposit, hdmi, usb, koaxial ljud
Övrigt: Dolby digital, dts, virtual surround
Mått: 430x42x197 mm
Vikt: 1,6 kg

Tillverkare: Toshiba