Sök
Toshiba SD-510E

Toshiba SD-510E

Prisvärt från Toshiba

2002-04-08

SD-510 är en spelare för dvd-audio och video som är lättanvänd.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 82/100 "Feine Effekte, penibel & sauber"
Essential Home Cinema 4/5 "Areal sonic superstar"
What HI-FI 5/5 "Killervideo abilities"
Home Entertainment 5/5 "DVD-Audio is the icing on the cake"
What Video & TV 4,5/5 "Best Buy"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare betonar att detta är en mycket bra DVD-spelare men en ännu bättre musikspelare, speciellt flerkanaligt DVD-Audio som ännu inte är så stort på marknaden. Endast en av testarna tyckte att spelaren var en medelmåtta på att spela DVD-A och bättre på uppspelning av andra format. Det är inga problem att manövrera spelaren och fjärrkontrollen är väl genomtänkt. Bildmässigt klarar sig Toshiba-spelaren också mycket bra, och den sätter TV:n där hemma på prov genom att prestera en bildkvalitet som annars bara riktigt dyra spelare gör.

Video

"Feine Effekte, penibel & sauber"

Tyska Video testar sex DVD-spelare där Toshiba går vinnande ur striden trots att Mp3-filer inte kunde spelas upp i testet. Testaren uppskattar joysticken på fjärrkontrollen som att det går snabbt att leta sig fram till rätt meny. Fjärrkontrollen finns även som grafisk bild i menyfönstret, vilket gör att man kan navigera bland spelarens funktioner trots att det är nedsläckt i rummet. Vid ljudtestet får Toshiban nästan lika höga betyg som ljudproffsen Harman/Kardon och Yamaha.

Källa: Video mars 2002

Essential Home Cinema

"Areal sonic superstar"

Essential Home Cinema tycker att Toshiba gjort allt för att göra spelaren till ett köpvärt alternativ och att man också har lyckats bra. Denna spelare är i stort sett ett fynd tycker testaren. Navigationen är utomordentligt bra, för att inte tala om alla nyttiga funktioner du når med bara ett par knapptryckningar. Skribenten hittar några mindre skönhetsfel i kanterna i filmen “Shrek”, men annars är filmen lysande framställd. Den tunga basen i ljudet ger en extra skjuts till ljudupplevelsen. Vid spelning av DVD-Audio är det enkelt att navigera bland låttexterna med hjälp av joysticken på fjärrkontrollen. Toshiba visar att man kan göra en bra DVD-Audio spelare utan att för den skull göra avkall på videofunktioner, avslutar testaren.

Källa: Essential Home Cinema nr 11 2002

What HI-FI

"Killervideo abilities"

Med denna utmärkta spelare tycker What Hi-Fi att marknaden kanske borde börja ta DVD-A formatet på allvar. Att den dessutom använder sig av progressive scan för att rita upp bildskärmen, en teknik som hittills endast funnits på betydligt dyrare apparater, är ett stort plus. Just detta gör att den presterar filmupplevelser där bilderna ser ut att vara 3-dimensionella och vilja krypa ut ur skärmen. What Hi-Fi tycker däremot vid spelning av DVD-Audio att ljudet stundvis inte alls var godtagbart, medan vanliga CD-skivor höll en överraskande hög kvalitet.

Källa: What Hi-Fi mars 2002

Home Entertainment

"DVD-Audio is the icing on the cake"

Home Entertainment kommenterar fjärrkontrollen som en smula plastig, men med en bra layout. Home Entertainment ger spelaren fullt godkänt i bildtesterna, även sparsamt belysta scener i testfilmerna återges men skärpa, precision och färgmättnad som skvallrar om att Toshiban är en exceptionellt bra spelare. Vid DVD-Audio testet är testaren närmast lyrisk över att de akustiska instrumenten är separerade in i minsta detalj. Ljudet från DVD-Video är något tunnare i sammanhanget, vilket dock fortfarande betyder att det är fantastiskt bra. Vanlig CD-musik får också betyget över medel. De extra slantarna du får lägga för videofunktionerna är väl spenderade pengar, avslutar Home Entertainment.

Källa: Home Entertainment mars 2002

What Video & TV

"Best Buy"

What Video & TV ger Toshiba lovord för att man vågat stå på sig och tro på DVD-Audio som ett nytt format för kvalitetsljud- och musik. Testaren tror inte att SD-510E kommer att vinna några skönhetstävlingar, men dess prestanda gör att man lätt bortser från detta. Tyvärr kan man inte stänga av det störande knappljudet, men funktionerna är många och roliga. Bland annat kan du ha en stillbild som bakgrundsbild för menyn. Testaren har ingenting att klaga på vad gäller bildkvaliteten, som nästan ger en biograflik upplevelse. DVD-Audio ger med sina sex kanaler en rik och naturtrogen ljudbild där man kan skönja minsta detalj från gitarrer och andra instrument.

Källa: What Video & TV mars 2002

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta:

Toshiba SD-510E klarar formaten DVD-Video och Audio, HDCD, Video-CD, CD-R/RW samt Mp3. Anslutningsmöjligheterna inkluderar Component Video, Composite- och S-Video, SCART med RGB. Audioutgångar består i analog och digital koaxial/optisk utgång. Spelaren skall även ha funktionen progressive scan och hanterar ljudformaten DTS, Dolby Surround Prologic och MPEG Multikanal. Måtten är 430x81x305 mm och vikten 3,5 kg.

Modell: Toshiba SD-510E