Sök
Toshiba SD-330E

Toshiba SD-330E

Ovanligt bra cd-ljud

2003-07-28

SD-330 får genomgående höga betyg av testarna för sin bildkvalitet och användarvänlighet. Ljudet är bättre än väntat. Spelaren klarar av att hantera en mängd format.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video Widescreen 5/5 "An awesome performer"
Home Cinema Choice 4,5/5 "An attractive price"
Home Entertainment 4/5 "Can only be applauded"

Vad tycker testarna?

Toshiba SD-330 kammar hem höga betyg hos alla testare. Spelaren är användarvänlig och gör bra ifrån sig både som musikspelare och vid filmuppspelning. Bilden blir klar och tydlig med naturliga färger och svarta toner återges utan att artefakter uppstår vid rörelse. Ljudkvaliteten är bättre än vad man kan vänta sig av en spelare i den här klassen. Den är tunn, men om estetiken råder delade meningar.

What Video Widescreen

"An awesome performer"

What Video Widescreen tycker att den här spelaren gör mycket bra ifrån sig. Bilderna är rika, dynamiska och helt utan brus. Svarta toner återges med djup och fina detaljer framgår med all tydlighet. Spelaren är liksom fjärrkontrollen användarvänlig. Setup menyn gör det enkelt att komma igång och konfigurera spelaren. Det tog lång tid för SD-330 att känna igen WMA filer och JPEG filer som lagrats på CD-ROM. Men när spelaren väl läst in dem finns många funktioner för bildhantering. Spelaren får testarens varmaste rekommendation.

Källa: What Video Widescreen, June 2003
Home Cinema Choice, July 2003
Home Entertainment, July 2003

Home Cinema Choice

"An attractive price"

Home Cinema Choice testar två spelare. JVC XV-N55 och SD-330. Testaren tycker att Toshiba ger ett lite omodernt intryck. Displayen är för liten men silverfärgen snygg. SD-330 är dock mer användarvänlig än JVCs spelare. Det tar inte mer än 30 sekunder att göra alla önskade inställningar på SD-330. Den var dessutom ovanligt lätt att komma igång med. Här finns gott om anslutningar och funktioner. Som om det inte räckte hanterar den också många format. Bildkvaliteten är hög med rika färger, god förmåga att återge svart och bra detaljåtergivning. Som cd-spelare får den godkänt, men det är också allt. SD-330 får utmärkelsen "Best buy" och överträffar JVCs spelare som får betyget 3,5/5.

Home Entertainment

"Can only be applauded"

Home Entertainment tycker om den tunna och eleganta formgivningen av SD-330. Med komponentvideo får man en rik bild med fina detaljer utan störningar. Även med RGB fås en hög bildkvalitet. Färgåtergivningen är naturlig men skulle kunna vara lite rikare. Kombinationen bild och ljudkvalitet ger ändå mycket gott intryck, tycker testaren. Vid spelning av cd-skivor är ljudet betydligt bättre än man kan vänta av en standard dvd-spelare. Anslutningarna är i nivå med förväntningarna. Samtidigt som spelaren gör mycket bra ifrån sig ligger priset lågt. Home Entertainment jämför totalt 12 spelare. Till testvinnare utses Panasonic DVD-S75 och titeln för bästa köp går till Cambridge DVD 55.

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: DVD-spelare som hanterar formaten DVD Video, DVD-R, SVCD, VCD, CD, CD-R/RW, MP3. Microsoft Media Audio och JPEG. Spelaren är kodad för region två. Du hittar anslutningar till Dolby Digital och DTS, komponent video, komposit video, RGB (SCART), S-video, digital koaxial och optisk utgång. Finns i svart eller silver. Vikten är 2,2 kg och måtten 430x60x69 mm.

Modell: Toshiba SD-330E