Sök
Toshiba RD-XS32

Toshiba RD-XS32

Sällsynt monsterpresterare

2004-09-10

Toshiba RD-XS32 får toppbetyg för både bild och ljud vid såväl in- som uppspelning.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & Widescreen TV 4/5 "The RD-XS32 is mightily impressive"
Essential Home Cinema 5/5 "The must have item of home cinema"
Hifi Test "Mehr Bedienmöglichkeiten als jeder andere"

Vad tycker testarna?

Det är ingen tvekan om att detta är en produkt som verkligen presterar bra. Bild och ljud får toppbetyg av alla testare. Och det håller hela vägen ner till det lägsta kvalitetsläget. Två testare skriver att det är omöjligt att skilja kopian från originalet i högre lägen. Man gillar också att den är fullspäckad med funktioner och att alla anslutningar man kan tänka sig finns. Speciellt tacksamma är testarna för möjligheten att själv kunna ställa in bitrate, då det möjliggör en mera exakt inställning av kvaliteten efter återstående utrymme. Det som drar ner betyget är menysystemet som upplevs som alltför krångligt.

What Video & Widescreen TV

"The RD-XS32 is mightily impressive"

What Video gillar Toshiba RD-XS32 redan på det yttre. Det är en snygg maskin med ren och silvrig design som har allt man kan tänka sig i anslutningsväg. Själva användandet kan vara lite kärvt då spelarens menyer är väldigt omfattande och det tar ett tag att gå igenom de olika valen. Menyerna kunde ha gjorts mycket enklare, speciellt då manualen är en enda stor röra. Med högsta kvalitet inställd för inspelning är det omöjligt att skilja originalet från kopian. Och kvaliteten håller i sig även när inställningen dras ner. Bra är också att det går att ställa in Mbps som ska användas för då går det alltid att försäkra sig om den maximala kvaliteten på skivan. Även som DVD-spelare anses XS32 exemplarisk, med ljud och bild som är helt felfria. En given produkt som vinner på sin prestation, även om användandet är krångligt.

Källa: What Video, augusti 2004
Essential Home Cinema, nr 36, 2004
Hifi Test, juli/augusti 2004

Essential Home Cinema

"The must have item of home cinema"

Essential Home Cinema tycker att det är väldigt bra att bitraten går att ställa in manuellt och dessutom ändra det när inspelat material från hårddisken skickas över till en skiva. Normalt får man finna sig i tillverkarens förinställda val, men här har man själv full kontroll. Kvaliteten lämnar inget mer att önska, inspelningar blir klockrena med detaljer, skärpa och färger som är oskiljbara från originalet. Tar man sig ända ner till lägsta bitrate håller inspelningarna fortfarande acceptabel nivå, i klass med VHS. XS32 anses välutrustad med finesser, speciellt redigeringssystemet, men även här klagar testaren på invecklat och rörigt menysystem. En utmärkt men svårskött produkt, avslutar Essential Home Cinema.

Hifi Test

"Mehr Bedienmöglichkeiten als jeder andere"

Tyska Hifi Test beskriver Toshiba RD-XS32 som ett riktigt monster fullproppat med allt som går att tänka sig. Den har allt i form av anslutningar, åtkomst till massvis med inställningar via menyerna och den tar hela fyra olika medier, hårddisken inräknad. Ingen annan stationär DVD-brännare har lyckats samla så mycket på ett och samma ställe, skriver testaren. Men alltför mycket har också resulterat i ett krångligt betjäningssystem och en tidskrävande installationsprocess. Testaren tittar också på Philips HDRW720, Pioneer DVR-520H och Universum DVD-HDD-R 4341. Trots att Toshibas produkt slår de övriga i bild och ljud så drar det låga betyget för användarvänlighet ner RD-XS32 till delad andraplats. Vinner gör Pioneer.

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Toshiba RD-XS32 är en stationär DVD-inspelare med hårddisk på 80 Gb. Skriver till DVD-R/-RW och DVD–RAM. Kompatibel med PAL och NTSC. Spelar upp Mp3 och WMA samt JPEG-bilder på skiva. Anslutningar framtill är ingångar för DV, komposit- och S-video samt utgång för stereoljud. Baktill hittar man komponentvideo, 2 RGB-Scart, S-video, komposit samt ingång för antenn. För ljudet finns optisk och koaxial digitalutgång samt analog utgång. Dessutom IR-jack för styrning av digitalbox. Måtten är 430x78x321 mm.

Modell: Toshiba RD-XS32