Sök
Toshiba HD-XE1

Toshiba HD-XE1

Toppresterar med eller utan hd

2007-04-26

Toshiba HD-XE1 är en hd-dvd i metallisk lyxförpackning som enligt testarna levererar en återgivning i toppklass för både hd-dvd och vanliga dvd-filmer.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 91/100 "Ein rundum überzeugender HD-DVD-Player"
Video - "Farbstarkes Bild in 1080p"
Pocket lint - "Top of the range performance"
Cnet 8,3/10 "Will blow you away"
What video 4/5 "A tad on the tardy side"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att Toshiba HD-XE1 är en väldigt kompetent hd-dvd spelare som verkligen visar vad det nya formatet har att erbjuda. Den anses dessutom vara utmärkt att använda tillsammans med vanliga dvd-filmer då den inbyggda tekniken konverterar upp till 1080p och gör det riktigt bra. Ljudet uppges också det hålla en hög kvalitet och testarna är väldigt positiva till att spelaren har hdmi 1.3 då detta innebär stöd för de senaste ljudformaten. Produkten får också mycket beröm för design och enkelt handhavande. Att den har nätverksmöjligheter gör det också enkelt att uppdatera mjukvaran. Det enda som testarna egentligen anmärker på är långa laddningstider och att fläktarna kanske låter lite för mycket.

Audiovision

"Ein rundum überzeugender HD-DVD-Player"

FILE:\\I:\TESTER\Publiceras\Fredrik\Publicering\bilder\01.jpgHD-XE1 är enligt Audiovision en väldigt kompetent spelare inte bara för hd-dvd utan även för vanliga dvd-skivor. Bildåtergivningen med hd-dvd uppges vara helt perfekt och dvd-återgivningen beskrivs vara i klass med en dedikerad dvd-spelare i samma prisklass. Produkten ger en känsla av lyx i sitt metalliska utförande och testaren är väldigt positiv till funktioner som hdmi 1.3 och nätverksanslutning. Det senare anses vara ett utmärkt tilltag då det innebär att användare enkelt kan uppdatera sin spelare när ny mjukvara blir tillgänglig. Att hantera spelaren är enkelt då menyn är rättfram och fjärrkontrollen likaså. Det enda som testaren ogillar är att laddningstiden med hd-dvd är något lång och att fläktljudet är lite för högt.

Källa: Audiovision (DE) nr 4 2007

Video

"Farbstarkes Bild in 1080p"

Det är inget snack om att Toshiba HD-XE1 levererar en förstklassig bild skriver Video som menar att produkten producerar övertygande skärpa och utmärkta färger med hd-dvd. Vanliga dvd-skivor blir även de väldigt bra tack vare den inbyggda linjedubblaren som totalt eliminerar flimmer. Hos ljudet finns inget att anmärka på kvalitetsmässigt så länge som de digitala utgångarna används. Den analoga 5.1-anslutningen ger däremot inte den bästa behållningen, men testaren avfärdar detta problem ganska snabbt och menar att det vore ologiskt att använda de analoga utgångarna när det finns digitala att tillgå. Produkten får beröm för sitt utförande och för fjärrkontrollen som går väldigt bra ihop med enheten. Även i detta testnoteras de långa laddningstiderna för uppspelning av hd-dvd.

Källa: Video (DE) nr 4 2007

Pocket lint

"Top of the range performance"

FILE:\\I:\TESTER\Publiceras\Fredrik\Publicering\bilder\01.jpgPocket lint skriver att den som bestämt sig för hd-dvd formatet över blu-ray så finns i dagsläget ingen bättre spelare än just Toshiba HD-XE1. Inte nog med att bilden är utav absolut bästa klass. Den kommer dessutom med anslutningar och funktioner som kommer att hålla den mest kräsna hemmabioentusiasten sysselsatt och nöjd ett bra tag framöver skriver testaren. Nackdelen med spelaren är att den är något dyr och det gäller att se över sina krav då det finns andra billigare alternativ som kan vara tillräckliga för den upplevelsen som man är ute efter.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cnet

"Will blow you away"

Cnet påminner om att det är först nu som hd-dvd på allvar kan konkurrera med blu-ray då Toshibas HD-XE1 är en av de första spelarna som faktiskt kan skicka ut en signal i 1080p. Något som blu-ray produkterna har kunnat göra från start. HD-XE1s bildprestation är utav toppklass och anses tillhandahålla allt som det nya formatet har att erbjuda så länge den bara ansluts till en skärm som kan hantera upplösningen. Ljudintrycket kommenterar inte testaren då det anses variera mycket beroende på hur användaren väljer att ansluta sin spelare. Även med vanliga dvd-filmer så upplevs bildkvaliteten hålla höga mått tack vare en utmärkt linjedubblering och videouppskalning. Bilderna bedöms ha väldigt bra färger och testaren skriver att de är nästan helt fria från brus.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

What video

"A tad on the tardy side"

What video menar att HD-XE1 både höjer ribban och prisnivån jämfört med föregångaren HD-E1. Den stora skillnaden ligger i stödet för upplösningen 1080p. Den ruggade mattsvarta ytan tilltalar också testaren. De högupplösta formaten truehd och dts hd enbart fungerar i 5.1 och inte 7.1 vilket är den största nackdelen med spelaren. I jämförelse med amerikanska modeller av HD-XE1 är detta exemplar betydligt snabbare att reagera på fjärrkontrollen även om vanliga dvd-spelare i regel är kvickare. Menyerna är snygga, men resume-funktionen på hd-dvd fungerar inte. På vanliga dvd-skivor går det dock bättre. Bilden med 1080p beskrivs som 3-dimensionel men även vanlig dvd blir bra, även om uppskalningen varken gör till eller från. En full hd-tv rekommenderas om man vill få ut det mesta av hd-xe1.

Källa: What video (GB) issue 320

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Toshiba HD-XE1 är en stationär hd-dvd spelare som också läser cd-audio, cd-r/-rw, dvd-video och dvd-r/-rw. Ljudformat som stöds omfattar dolby digital, dolby digital plus, dolby true hd, dts och dts hd. Bland funktionerna märks främst dvd-konvertering upp till 1080p och uppdatering av mjukvara över internet. Anslutningar omfattar ethernet, hdmi version 1.3, komponentvideo, kompositvideo, s-video, analog stereoutgång, analog 5.1-utgång samt både optisk och koaxial digital ljudutgång. HD-XE1 har måtten 438x74x340 mm och väger 6,2 kg.

Tillverkare: Toshiba