Sök
Toshiba HD-EP30

Toshiba HD-EP30

Budgetspelare

2008-02-15

Goda bildegenskaper och utmärkt prisläge gör att testarna rekommenderar HD-EP30 till den som vill avnjuta hd-bild för en billig penning.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 66/100 "Ähnlich tolle Schärfe"
Bild & ljud hemma 3/5 "Inte speciellt imponerande"
Audiovision 78/100 "Mittelmäßiger de-interlacing"
Home cinema choice 4/5 "Surprisingly affordable price tags"
What hifi 5/5 "Astoundingly good hd images"

Vad tycker testarna?

Det som glädjer testarna mest med Toshiba HD-EP30 är det låga priset. Prestationsmässigt så anses spelaren göra hd-formatet rättvisa. I jämförelse med flera andra produkter är dock inte skärpan lika bra. För de pengar som läggs ut så är det dock mer än godkänt menar testarna. Men vad de flesta har svårare att smälta är att uppskalningen av dvd-skivor inte alls imponerar.

Video

"Ähnlich tolle Schärfe"

Enligt tyska Video så är detta en spelare som övertygar med hd dvd. Skärpan i bilden beskrivs som utmärkt. Ljudet blir också av hög klass men testaren ogillar att digitalutgång med stöd för hd-ljud saknas. Anslutningsmöjligheterna är annars mycket bra och lämnar inte mycket att önska. Det blir beröm för hdmi-ingången och dess cec-stöd, som dessutom uppges fungera mycket bra. Med vanliga dvd-filmer ger spelaren dessvärre inte ett lika bra slutresultat, utan bilden blir tidvis lite ryckig. Testaren ogillar också fjärrkontrollen och skriver att den är riktigt dålig.

Källa: Video (DE) nr 12 2007

Bild & ljud hemma

"Inte speciellt imponerande"

Bland fem testade hd-spelare så placerar Bild & ljud hemma Toshiba HD-EP30 på sista plats. Produkten uppges vara slö på att reagera på kommandon från fjärren, som dessutom beskrivs som oöverskådlig vilket gör det jobbigt att ta sig igenom dvd-menyerna. Testaren upplever också att spelarens egna menyer är begränsade. Spelaren anses vara väldigt trög då det tar lång tid att ladda filmerna. Hd dvd-filmer återges med bra bildkvalitet men testaren uppger att den inte är lika skarp hos HD-EP30 som med testets övriga spelare. Dvd-filmer återges med neutrala färger och godkänd bild men att bilden inte skalas upp tillräckligt skarpt gör att mycket av detaljerna går förlorade. De övriga spelarna i testet var konsolen Sony Playstation 3 som fick utmärkelsen bästa köp, Sony BDP-S300 som blev bäst i test, Panasonic DMP-BD10A samt storebror Toshiba HD-EP35.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 12 2007

Audiovision

"Mittelmäßiger de-interlacing"

När Audiovision jämför Onkyo DV-HD 805, Toshiba HD-EP30 och Toshiba HD-EP35 så blir det Onkyo som tar hem testsegern. HD-EP30 får lägst poängsumma av de tre. Produkten har dock inga problem med att kunna övertyga med sina bildegenskaper när det gäller hd dvd då skärpan och detaljrikedomen gör formatet rättvisa. Men vanliga dvd-filmer hanteras inte lika och beror enligt Audiovision på dålig de-interlacing. Ljudmässigt finns det inget att klaga på. Även om hd-ljud bara skickas ut som 5.1 i pcm så går det inte att märka någon skillnad rent kvalitetsmässigt, uppger testaren.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2008

Home cinema choice

"Surprisingly affordable price tags"

Home cinema choice jämför HD-EP30 med storebrorsmodellen HD-EP35 och skriver att de två modellerna skiljer sig åt enbart vad gäller stödda ljudformat och hdmi-version. Bildmässigt gör båda spelarna ett mycket bra jobb med hd-dvd. Uppskalning av vanliga dvd-skivor ger en ren bild som dock inte är helt fri från störningar. Att enheterna också har ethernet-anslutning och att man kan ladda ner extramaterial från nätet är en rolig funktion med mervärde, skriver HCC. Önskar man bästa möjliga bild till ett lågt pris rekommenderas HD-EP30.

Källa: Home cinema choice (GB) februari 2008

What hifi

"Astoundingly good hd images"

Trots att HD-EP30 är en budgetprodukt så märks det inte när spelaren får visa vad den går för med hd-dvd, skriver What hifi. Bilden beskrivs som skarp och detaljerad med god svärta. För den med en bildvisare som stöder 24 Hz så blir det också en mycket följsam uppspelning. Testaren skriver att prestationen med dvd också håller måttet och att den kan jämföras med dedikerade dvd-spelare i samma prisklass. Det som fått stå tillbaka för att hålla nere priset är att hd-ljud inte kan skickas ut i sin nativa form från spelaren. Men med det låga priset så anser testaren att det definitivt är något som går att leva med.

Källa: What Hifi (GB) februari 2008

Cirkapris: 4300 kronor

Produktfakta: Toshiba HD-EP30 är en stationär hd-dvd spelare som kan återge hd-dvd, dvd-video samt dvd-r/w. Ljudmässigt stöds bland annat dolby truehd och dts-hd. Utgångsformat för hd-dvd är 720p, 1080i samt 1080p i 60 Hz och 24 Hz. Dvd-video kan skalas upp till 1080p. Bland funktionerna märks bland annat cec-funktionalitet och nätverksanslutning. Anslutningar omfattar även hdmi (1.3), komponentvideo, kompositvideo, s-video, digital optisk ljudutgång samt usb. Måtten är 430x59,5x320 mm och vikten är 3,3 kg.

Tillverkare: Toshiba