Sök
Toshiba HD-E1

Toshiba HD-E1

Billig hd dvd-spelare

2007-02-22

Toshiba HD-E1 är en prisvärd och snygg hd dvd-spelare. Testarna tilltalas av den högupplösta bilden och den imponerande ljudkvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Is a strong first attack"
Home cinema choice 4/5 "Affordable hi-def debut for hd dvd"
Pocket lint 8/10 "A slimish device"
Bigscreen 22/25 "Prisvärt är bara förnamnet"
Ljud & bild - "Lågt pris"

Vad tycker testarna?

Det som testarna imponeras mest är den fantastiska ljudåtergivningen. Bildkvaliteten håller nästan samma höga klass, men kan variera. Menyerna anses effektiva och användarvänliga. Funktionsutbudet är okej men inte mera. Anslutningsmöjligheterna är något begränsade till antalet och får därmed lite sämre omdöme. I övrigt är detta en slimmad och mycket prisvärd hd dvd-spelare.

What hifi

"Is a strong first attack"

What hifi tycker att Toshiba HD-E1 är en mycket prisvärd hd dvd. I jämförelse med andra blu-ray konkurrenter betalar man cirka halva priset för denna spelare. Installationen är enkel och användarvänlig. Anslutningsmöjligheterna är bra, och spelaren erbjuder det som de flesta skapliga dvd-modeller har, dock ingen scart. Ljudkvaliteten imponerar, speciellt vid uppspelning av hd-dvd. Bildkvaliteten är lika beundransvärd och beskrivs som detaljerad, skarp och kontrastrik. Överlag fungerar spelaren bra, men svarar långsamt på diverse kommandon. Vidare lämnar cd-uppspelning en hel del övrigt att önska.

Källa: What hifi (GB) februari 2007

Home cinema choice

"Affordable hi-def debut for hd dvd"

Home cinema choice ställer sig frågan om lanseringen av Toshiba HD-E1 kan vara början på något riktigt stort. Det är en snygg och slimmad spelare som nästan kostar hälften så mycket som sina konkurrenter. Estetiskt sätt skiljer den sig ändå inte från mängden. Anslutningsmöjligheterna är av överraskande standardkvalitet, och den stödjer inte alla tänkbara format som man förväntar sig av en modern filmspelare. Däremot har spelaren en nätverksanslutning. Detta tillskott gör det möjligt att få tillgång till online baserad video. Inställningar är enkla tack vare de snygga och logiska menyerna. Bildkvaliteten beskrivs som blandad. För det mesta är den skarp med bland annat beundransvärda skuggningar. När det gäller ljudkvaliteten finns det inte mycket att anmärka på, även från den tvåkanaliga analoga utgången återges ett imponerande bra ljud. I övrigt har den mycket bra och snabba laddningstider på skivor.

Källa: Home cinema choice (GB) mars 2007

Pocket lint

"A slimish device"

Pocket lint menar att 2007 kommer att bli året då hd slår igenom. Toshiba är med HD-E1 något av pionjärer inom detta område. Detta är den första generations hd dvd-spelare. Upplösningen är dock begränsad till 1080i, vilket i och för sig ändå ger en slående bra bild. Designen går i snygga svarta toner, och till storleken påminner den om vilken dvd-spelare som helst. Om man vill koppla denna spelare till en projektor rekommenderas dock den något dyrare HD-XE1. I ett test har man undersökt dvd och hd-dvd kvaliteten för denna spelare med hjälp av filmerna Batman Begins och Superman Returns. Resultatet är förbluffande. Dvd-bilden är bra men hd-dvd-kvaliteten är i en klass för sig. Detta noteras speciellt i vissa filmsekvenser som bland annat återger svärta med otrolig presition. Sammanfattningsvis kan man säga att det är en mycket bra apparat jämförelsevis med traditionella dvd-spelare och förhållandevis jämlik med Xbox 360 hd-dvd.

Källa: www.pocket-lint.co.uk 

Bigscreen

"Prisvärt är bara förnamnet"

Bigscreen tycker att Toshiba HD-E1 är en mycket prisvärd hd dvd-spelare. Den har allt vad en traditionell dvd-spelare har att erbjuda plus en mycket fullgod hd-kvalitet i 1080i. Med detta menas dock att den endast kan erbjuda 1080i. Designen är inte speciellt märkvärdig utan den är enkel och plastig. Den har samtliga anslutningar som man kan kräva och därtill möjligheter till att ansluta till Ethernet. Den medföljande fjärrkontrollen är ingen märkvärdig historia, utan påminner mycket om en gammal handkontroll från åttiotalet. Ljudkvaliteten är väldigt bra, och den stödjer de senaste digitala ljudformaten. Prestandan är blandad, och hanteringen av olika skivor sköts oftast trögt. Bildåtergivningen är däremot bra, och med hd dvd är resultatet utomordentligt.

Källa: www.bigscreen.se 

Ljud & bild

"Lågt pris"

Ljud & bild har i ett test jämfört kvaliteten hos Toshibas spelare HD-E1 och Samsungs blue ray-spelare BD-P1000. De är båda unika på så sätt att de kan visa en mycket högre bildkvalitet jämfört med dagens dvd-spelare. Det är dock svårt att fastställa vilket teknik som egentligen är bäst. Rent prismässigt kostar HD-E1 hälften så mycket som BD-P1000. Den allra största skillnaden teknikerna emellan är lagringskapaciteten. Blu-ray klarar av mer vilket gör att Samsungs spelare kan hantera mer data. Detta behöver dock inte nödvändigtvis betyda att den är bättre, eftersom den på grund av den täta informationsmängden även är mer mottaglig för defekter. Spelarna använder sig av samma kodning, men den kan i användningen skilja sig något. Slutsatsen blir att Samsungs BD-P1000 ändå är bättre för att den har fler funktionern och den bästa bilden, dock till ett saftigare pris.

Källa: Ljud & bild (SE) februari 2007

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: HD-E1 är en hd dvd-spelare från Toshiba. Den läser även dvd-video och cd-audio. Tillgängliga utgångar är komposit, s-video, rgb, komponent och hdmi. Det finns även två usb samt ethernet-anslutning. Måtten är 430x65x345 mm och vikten är 4,1 kg.

Tillverkare: Toshiba