Sök
Toshiba bdx2000

Toshiba bdx2000

Toshiba ser blått

2010-04-15

Toshibas första blu-ray-spelare får godkänt då den har de flesta grundläggande funktioner, men testarna tycker att den saknar en del finesser och att den har väldigt långa laddningstider.
Testkälla Betyg Kommentar
What HiFi 3/5 ”This is a fair player – but no more than that”
What Video 4/5 ”Debut deck that makes the most of limited haul of features”
Home Cinema Choice - ”Tentative hi-def”
Trusted Reviews 7/10 ”At least the bdx2000 doesn't overlook any of the basics”
PC Advisor 3/5 ”The Toshiba bdx2000 slimline blu-ray player looks sleek and compact”

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att Toshiba Bdx2000 är en blu-ray-spelare som inte erbjuder något utöver det extra utan mest känns som Toshibas försök att hinna ikapp på en marknad som man tidigare struntat i. Design och anslutningar sägs vara ganska standardbetonade medan laddningstiderna får ganska mycket minus då de bedöms vara väldigt långa. Bildkvaliteten för blu-ray anses vara riktigt bra och får många plus, även uppskalning av dvd sägs vara bra även om testarna tycker att det är synd att Toshiba inte inkluderat sin xde-teknologi i spelaren. På det stora hela så menas att spelaren är riktigt bra men inget extra.

What HiFi

”This is a fair player – but no more than that”

bdx2000_frontimg
Brittiska What HiFi menar att Toshiba Bdx2000 är företagets första blu-ray-spelare och att den har många tecken på att vara en produkt som försöker hinna ikapp marknaden. Testaren menar att den har alla de grundläggande funktionerna men utan att vara spektakulär eller vara riktigt nära de bästa i klassen. Designen på spelaren sägs vara lite väl enkel och snudd på gammalmodig. Laddningstiderna sägs vara alldeles för långa men när väl filmerna är laddade så bedöms både bild- och ljudkvalitet vara bra. Plus delas också ut till att den har en bra uppskalningsfunktion. På det stora hela så tycker What HiFi att detta är en hyfsad spelare, men inget mer.

Källa: www.whathifi.com (GB)

What Video

”Debut deck that makes the most of limited haul of features”

Enligt brittiska What Video så är Toshiba Bdx2000 en ganska enkel spelare som endast klarar av de grundläggande sakerna och att detsamma gäller anslutningsmöjligheterna. Testaren menar att det är riktigt synd att laddningstiderna är väldigt långa, eftersom bildkvaliteten vid blu-ray-filmer bedöms vara superb. Uppskalningen av dvd sägs också vara riktigt bra trots att Toshiba inte inkluderat deras xde-teknologi. Ljudet anses vara bra och ha både bas och klarhet. What Video menar slutligen att spelaren är riktigt bra men saknar det där lilla extra.

Källa: What Video (GB) mars 2010

Home Cinema Choice

”Tentative hi-def”


Brittiska Home Cinema Choice är av åsikten att Toshiba Bdx2000 är en väldesignad blu-ray-spelare som kanske inte är den allra mest spännande på marknaden, men som ändå har en del att erbjuda. Testaren menar att den inte erbjuder så mycket när det gäller anslutningsmöjligheter, men att den annars är lätt att komma igång med och lätt att använda. Plus delas ut till att bildkvaliteten är riktigt bra på blu-ray-filmer. Minus delas ut till att laddningstiderna är väldigt långa och att uppskalningen inte är den allra bästa.

Källa: Home Cinema Choice (GB) issue 356

Trusted Reviews

”At least the bdx2000 doesn't overlook any of the basics”

Brittiska Trusted Reviews är av uppfattningen att Toshiba bdx2000 är en blu-ray-spelare som saknar det där lilla extra även om den anses ha en viss charm. Anslutningsmöjligheterna bedöms inte vara mer än grundläggande och testaren tycker också att det är synd att det inte finns något inbyggt minne. Minus delas också ut till att Toshiba valt att inte inkludera deras fina xde-teknologin. På pluskontot så listas att den är lätt att använda, har fin bildkvalitet på blu-ray, att den har respektabel uppskalning och att den har ett riktigt bra ljud. Minus delas ut till att den har långa laddningstider och att den stundtals också känns lite långsam i sin menyer.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

PC Advisor

”The Toshiba bdx2000 slimline blu-ray player looks sleek and compact”

bdx2000_remote
Enligt brittiska PC Advisor så är Toshiba bdx2000 på ytan en ganska intetsägande blu-ray-spelare, med begränsade funktioner. Men testaren menar att den visar sig erbjuda en hel del. Designen anses inte vara den allra snyggaste men anses vara kompakt och ha stora knappar som är enkla att trycka på. Fjärrkontrollen sägs vara lite klumpig att använda. Menyerna bedöms vara enkla och lätta att använda men det menas att hade kunnat finnas fler förklaringar till olika termer. Laddningstiderna får minus då de är långsammare än normalt. Bildkvaliteten kallas för fantastisk och spelaren påstås också göra ett utmärkt jobb med uppskalningen.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Formatstöd (exempel): BD-ROM/-R/-RE, CD/-R/-RW, DVD+R/+RW/-R/-ROM/-RW, DivX, AVCHD, JPEG, MP3, WMA
D/a-omvandlare: Uppskalning 720p, 1080i och 1080p
Anslutningar (exempel): Ethernet, HDMI, komponentvideo, S-video, audio, optisk audio, plats för SD-kort
Energiförbrukning: 8 W (mindre än 0,5 W vid standby)
Övrigt: blu-rayprofil 2.0
Mått: 435x231x50 mm
Vikt: 23,6 kg