Sök
Thomson DTH8550E

Thomson DTH8550E

Inte vidare användarvänlig

2006-05-29

En dvd-inspelare med hårddisk på 160 gigabyte som imponerar med goda anslutningsmöjligheter. I övrigt en ganska svåranvänd dvd-inspelare.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 71/100 "Insgesamt stimmige Bild"
What video 3/5 "AV quality is unremarkable"
Home cinema choice 3/5 "Bland by today's standards"

Vad tycker testarna?

Anslutningsmöjligheter beskrivs som omfattande och lämnar ingenting att önska. Att enheten dessutom klarar av att spela filer direkt från en extern enhet via usb-anslutningen upplevs som praktiskt. Det är dock onödigt krångligt då menysystemet är dåligt och kräver långa turer för att komma till önskad funktion eller inställning. Möjligheterna till redigering av lagrat material beskrivs som knappa. En testare skriver att produkten ligger långt på den biten. Inspelningar som görs anses hålla en bra kvalitet, men det är en bit kvar till toppen. Vid uppspelning blir resultatet riktigt bra, enligt testarna tack vare en bra videouppskalning och hdmi.

Video

"Insgesamt stimmige Bild"

Tyska Video tittar förutom Thomson DTH8550E även på Toshiba RD-XS64 och LG RH7900MH. Thomsons brännare plockar flest poäng och utses till vinnare. Usb-anslutningen som finns är en omtyckt lösning för att föra över media från andra enheter. Anslutningsmöjligheterna upplevs som mycket bra och fläkten snurrar på utan mycket väsen. Användningen försvåras av knepig meny, dåligt utformad fjärrkontroll och bristfällig manual. Inspelningar som görs med DTH8550E uppges hålla en bra kvalitet, men med en bit kvar till toppklass. Testaren noterar att bilden blir stabilare vid snabba rörelser än vid långsamma. Ljudet på inspelningarna beröms och linjedubblaren i kombination med hdmi-utgången ger märkbar skillnad.

Källa: Video (DE), nr 12 2005

What video

"AV quality is unremarkable"

Produkten har enligt What video ett ordinärt utseende och lyckas därför inte imponera rent designmässigt. Men när det gäller vad som går att ansluta så imponerar enheten starkt. Enligt testaren är det få produkter i prisklassen som har så omfattande in- och utgångar som Thomson DTH8550E. Men det är nästan det enda positiva med produkten. För den har inte mycket annat att briljera med, enligt testaren. Handhavandet försvåras av den omständliga menyn och en fjärrkontroll där knapparna och dess texter är alldeles för små och konstigt utförda vilket resulterat i att den känns knepig att använda. Att en snabbknapp för att starta inspelningar saknas anses vara en stor miss. Dessutom upplevs produkten vara alldeles för begränsad med knappa redigeringsmöjligheter och få skrivbara format. Visserligen blir bilden på inspelningar bra, men den är en bit ifrån att vara utmärkt.

Källa: What video (GB) maj 2006

Home cinema choice

"Bland by today's standards"

Home cinema choice tittar på sex olika dvd-brännare med hårddisk och korar däribland LG RH199H som vinnare. Thomsons produkt hamnar på sista plats. Även här anser testaren att anslutningsmöjligheterna är omfattande och att usb-anslutningen däribland används på ett bra sätt. Utseendemässigt är det inget man går igång på och menysystemet är onödigt komplicerat. Redigeringsmöjligheterna lyckas inte heller imponera och anges ligga en bra bit efter dagens genomsnitt. Inspelningarna uppges få en levande och detaljerad bild med de två högsta kvalitetslägena, men allt därunder är oanvändbart. Återgivning av dvd-material uppges fungera bra och spelning av xvid-filer till och med mycket bra.

Källa: Home cinema choice (GB), nr 129 2006

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Thomson DTH8550E är en stationär dvd-inspelare som kan spela in på skivformaten dvd+r och dvd+rw. Det går även att spela upp såväl -r/w som +r/w. Inbyggd hårddisk på 160 gigabyte för lagring av upp till 240 timmar material. Spelaren hanterar bland annat mp3 och jpeg. Bland funktionerna märks bland annat progressiv uppspelning och videouppskalning till 720p och 1080i, buffrad inspelning för att pausa tv och snabbinspelning från hårddisk till dvd. Ingångar finns för ilink, usb för minneskortsläsare eller lycra, rgb-scart, s-video, a/v och kompositvideo. Utgångarna omfattar rgb-scart, s-video, komposit, komponent, a/v, optisk digital ljudutgång samt hdmi. DTH8550E har dimensionerna 430(b)x280(d)x65(h) mm och väger 4,5 kg.