Sök
Thomson DTH-6000

Thomson DTH-6000

Snygg kombination

2003-04-22

DVD- och videokombination som glänser med snyggt yttre och hyggliga funktioner. Testarna anser att den gör sitt jobb bra, i väntan på att inspelningsbara DVD-spelare skall slå igenom.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 14,5/20 "Good performance for money"
What Video & TV 4/5 "A decent effort"
Essential Home Cinema 24/30 "Another gorgeous Thomson product"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att Thomson har skapat en väldigt stilren och snygg kombospelare. Funktionsmässigt bjuder DTH-6000 inte på några större överraskningar men det som finns fungerar bra. Bild och ljud får bra betyg men liksom hos flera modeller saknas möjligheten att spela VHS och DVD samtidigt.

Home Cinema Choice

"Good performance for money"

Home Cinema Choice skriver att DTH-6000 bjuder på en finish som påminner om dyrare produkter och en väl genomtänkt front med audio/video-ingång för inkoppling av exempelvis videokamera. Testaren saknar S-video, på baksidan finns två scartkontakter som inte möjliggör att spela videofilm och DVD samtidigt (vilket JVC XV1 och LG DV1000 gör). Testaren skriver att installationen gick bra och att alla grundläggande funktioner finns med, även om MP3-stödet kräver att filerna är kodade med 44,1 kHz samplingsfrekvens. Bildmässigt presterar DTH-6000 överraskande bra och i RGB-läge blir DVD-bilden tillräckligt bra för att projiceras på en 52 tums duk. Musikmässigt klarar sig spelaren hyggligt även om Hifi-entusiaster förmodligen väljer en dedikerad CD-spelare.

Källa: Home Cinema Choice, okt 2002
What Video & TV, nov 2002
Essential Home Cinema, nr 20 2003

What Video & TV

"A decent effort"

What Video & TV har gjort ett jämförande test mellan Sanyo HV-DX1E, Bush DVHS1, Panasonic NV-VHD1B och Thomson DTH-6000. Testaren gillar den glänsande och rena designen på Thomsons modell med a/v-ingångar på framsidan, men tycker att Thomson har missat i designen av bakstycket då S-videoutgång saknas och att DVD och videon inte kan köras samtidigt. Bra dock med möjlighet att via en UHF-modulator ansluta enheten till TV utan scart. Testaren strör lovord över DVD-bilden, videodelen får också bra betyg även om inspelning från digitalbox och analog TV även inkluderar en dos brus. En hygglig enhet men det finns bättre alternativ. I jämförelsen hamnar Thomson DTH-6000 på en delad andra plats med Panasonic NV-VHD1B som testvinnare.

Essential Home Cinema

"Another gorgeous Thomson product"

Essential Home Cinema har jämfört 6 DVD/VHS. Testaren skriver att Thomson med sin DTH6000 följer upp sina tidigare väldesignade modeller på ett utomordentligt sätt. Det enda som sticker i ögonen är fjärrkontrollen som inte verkar passa in stilmässigt med huvudenheten. Att DTH-6000 saknar S-videoutgång är ingenting testaren hänger upp sig på, då scart-utgången hanterar RGB och det går att få digitalt ljud från DVD-skivor både optiskt och analogt. Spelaren visar bra färger, bra kontrast och fina detaljer, speciellt i RGB-läge. Ljudet i stereo är hyggligt och dialoger framträder tydligt både direkt från TV eller via extern receiver. Betygmässigt hamnar Thomson DTH-6000 på en andra plats i testet strax efter testvinnaren Sharp DV-NC65H.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Thomson DTH-6000 är en DVD/VHS-kombo som klarar VCD, DVD-R/RW, CD-R/RW samt MP3. Inbyggd dekoder för Dolby Digital 5.1 och MPEG 2, DTS-kompatibel. Videodelen har longplay, VideoPlus, PDC, automatisk installation och kanaligenkänning. På framsidan finns video- och audioingångar och på baksidan stereo och audio, komposit, optisk och digital ljudutgång samt två Scart varav en RGB. Spelaren mäter 430x91x356 mm.

Modell: Thomson DTH-6000