Sök
Thomson DTH 211

Thomson DTH 211

Skrapar man på ytan..

2003-10-08

För att vara en lågbudgetspelare är DTH 211 troligen snyggast på marknaden. Men så har också Philippe Starck ansvarat för ett attraktivt yttre.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 3/5 ”Beauty is only skin deep”
Home Cinema Choice 4/5 ”Pulling out all the stops”
What Home Cinema 83/100 ”Looks anything but budget”

Vad tycker testarna?

Testarna är inte helt överförtjusta över Thomson DTH 211. Den är trots sitt snygga yttre en budgetspelare och det märks. Anslutningarna är få och justeringsmöjligheterna likaså. Bilden lider av luddighet och moiré-effekter. Ljudet är bra i det övre och nedre registret men mellanregister och filmdialog lider av brister. Spelaren bedöms ändå som OK och placerar sig som tvåa i ett test av sex spelare, så för den som inte har väldigt höga krav på bildkvalitet kan ändå DTH 211 vara ett väldesignat alternativ till en dyrare spelare.

Home Entertainment

”Beauty is only skin deep”

Home Entertainment uppskattar att man får så mycket form på köpet, trots det låga priset. Värre är det med anslutningsmöjligheter och särskilt saknas S-video. Man får inte heller någon inbyggd dekoder eller optisk digital utgång. Testaren hade svårigheter med att få igång apparaten och hade gärna sett att fjärrkontrollen haft en setup-knapp istället för att man måste navigera sig genom OSD-menyn. Det blir ändå inte så många val eftersom justeringsmöjligheterna är begränsade. När signalen hämtas från kompositvideoutgången blir färgerna luddiga och överdrivna med moiréeffekter. Ljudmässigt är spelaren acceptabel, men sämre än genomsnittet. Djup bas och hög diskant prioriteras på bekostnad av mellanregistret. Särskilt irriterande blir det vid dialog. Stereomusik som spelas genom den analoga utgången låter tunt och saknar fokus.

Källa: Home Entertainment, July 2003
Home Cinema Choice, Sept 2003
What Home Cinema, Sept 2003

Home Cinema Choice

”Pulling out all the stops”

Home Cinema Choice testar sex olika DVD-spelare. Testvinnare blir Panasonic DVD-S35. Thomson är aggressiva i sin prissättning vilket även är fallet med DTH 211, en snygg och tunn spelare. Anslutningarna imponerar dock inte. Testaren uppskattar RGB scart men saknar S-videojack, komponentutgångar och optisk digital utgång. OSD-menyerna är intuitiva och användarvänliga. Tack vare menyns guide är det lätt att starta spelaren. Fjärrkontrollens små knappar är trångt placerade och ljudåtergivningen är aggressiv på ett sätt som passar actionfilmer och popmusik. Spelaren passar bra i lågprisanläggningar och är nummer två i testet.

What Home Cinema

”Looks anything but budget”

What Home Cinema testar DTH 211 i ett paket med förstärkaren Panasonic SA-XR25 och högtalarna SB-TP55. Tanken är att ge hemmabioköparen ett budgetalternativ. Vad som slår testaren är hur diskret och kompakt systemet är. Den slanka designen ger intrycket av att spelaren är dyrare än vad den. Ljudet som kommer via den digitala förstärkaren är mycket bra i den övre frekvensen men inte lika bra i de lägre, vilket är främsta bristen. Bildåtergivningen är mycket fin med bra detaljer. Dialogen saknar klarhet och är lite burkig men med det låga priset kan man inte vara för krävande.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: DVD-spelare som klarar DVD-RW/+RW, CD-R/-RW, MP3, JPEG, WMA och SVCD. DTH 211 har Dolby Pro Logic viritual surround och zoom. En RGB scartaudio, koaxial digitalutgång, komposit. Spelaren är kodad för region 2. Fjärrkontroll som också fungerar på Thomsons TV- och videoapparater. Måtten är 55x430x300 mm, vikten ca 2,5 kg.