Sök
Sony SLV-D900

Sony SLV-D900

Fantastisk bildkvalitet

2003-10-22

Sony visar var skåpet ska stå med en kombinerad DVD och video i samma enhet.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 4/5 "A class act"
What Video Widescreen 5/5 "A top-notch combi"
Home Cinema Choice 4/5 "Sony on autopilot"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket positiva till Sonys kombination av DVD och VHS. Bildkvaliteten höjs till skyarna av samtliga. Men två testare ser det som en stor nackdel att det inte går att spela in VHS från DVD och en tredje klagar över att motorn i enheten låter lite mycket. Men visst blir detta ett rekommenderat köp.

Essential Home Cinema

"A class act"

Essential Home Cinema jämför sex kombinationer av DVD och VHS, däribland Sony. Detta är en kompakt och slimmad enhet som definitivt hör hemma i vardagsrummets hemmabio. Installationen är väldigt enkel och videon sköter automatiskt konfigurering av kanaler medan DVD-inställningarna sköts från en on-screen meny. Bildkvaliteten är fantastisk och ljudet klart godkänt. Kvaliteten från VHS var bara snäppet efter DVD vilket testaren ser som berömvärt. Tyvärr låter den här maskinen en del vid uppspelning och fjärrkontrollens knappar är väldigt små och lyser inte i mörkret, men man kan ju inte få allt. Testets förstaplats knips av Sharp DV- NC65H med fem stjärnor. Andraplatsen delar Sony med JVC HR-XV1 och Thomson DTH6000.

Källa: Essential Home Cinema nr 20 2003
What Video Widescreen Entertainment april 2003
Home Cinema Choice may 2003

What Video Widescreen

"A top-notch combi"

What Video hittar inte mycket att anmärka på hos SLV-D900. Bildkvaliteten är makalös från både VHS och DVD. Framför allt färgkvaliteten imponerar med stabil återgivning utan antydan till flimmer. Testaren skriver att enheten i sig är ett ypperligt exempel på hur man ska kombinera det nya DVD-formatet med det äldre VHS-formatet i samma enhet. Det blir också ett plus i kanten för möjligheten att spela upp MP3. Trots att Sony SLV-D900 får utmärkelsen Best Buy rekommenderar testaren även Panasonic NV-VHD1B med lite fler funktioner och bättre ljud.

Home Cinema Choice

"Sony on autopilot"

Home Cinema Choice ställer fem DVD/VCR-kombinationer mot varandra. Sony SLV-D900 imponerar inte stort. Enheten är förvisso lättanvänd men avsaknaden att kunna kopiera DVD till VHS får testaren att ogillande höja på ögonbrynen. Bildkvaliteten är dock lysande, som alltid från Sony. Färger känns levande och detaljnoggrannheten återges med god kontrast. Detta gäller både DVD och VHS. Ljudkvaliteten är inte fullt lika bra, i varje fall inte från CD. Ljudet upplevs som en aning detaljlöst. Sammanfattningsvis är priset i överkant och testaren anser att SLV- D900 känns som att den går på autopilot. I testet delar Sony andraplatsen med Aiwa HV-DHI och Sanyo HV-DXIE. Segrar gör Toshiba SD-22VB med 4,5 stjärnor före Samsung SV-DVD3E.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Sony SLV-D900 är en kombinerad DVD-spelare och VHS som klarar DVD-RW, DVD+RW, CD-RW samt SVCD och MP3. Dolby Digital, DTS, MPEG och PCM stöds. Funktionerna innefattar 6 sökhastigheter, 3 slow-motion hastigheter, zoom, multiangle, bildnavigator, virtual surround och föräldrakontroll. Videon klarar Nicam stereo och den ställer in samtliga kanaler själv. Timer som mäktar med åtta tillfällen för en månad framåt. Smart Trilogic förbättrar bilden. SP/LP finns också tillsammans med repeat play, index search. Fram finns ingångar för kompositvideo och stereoljud. På baksidan finns två SCART samt utgångar för S-video, komposit och stereoljud. Det finns även optisk och elektriskt digitalutgång samt RF in. Storleken är 430x100x330 mm.

Modell: Sony SLV-D900