Sök
Sony RDR-HX910

Sony RDR-HX910

Plats för många funktioner

2005-10-19

Testarna öser idel lovord över Sony RDR-HX910 eftersom den erbjuder rikligt med funktioner, är enkel att använda och producerar en riktigt bra bild.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 73/100 “Harmonisches Bild”
Audiovision 80/100 “Umfangreiche Einstellmöglichkeiten”
Digital Home Magazin “Sony setzt auf konventionell erhöhte Qualität”
Tom’s Hardware “Ergonomics and picture quality put it on the top shelf”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är mycket förtjusta i Sony RDR-HX910 som utses till testvinnare i de jämförande test den deltar i. Testarna uppskattar den väl tilltagna hårddisken och de många funktionerna, exempelvis är den automatiska kapitelfunktionen mycket bra. Spelaren är också enkel att använda tack vare ett väl genomtänkt menysystem och en bra fjärrkontroll. Även anslutningsmöjligheterna är bra. Dessutom är testarna mycket förtjusta i den bild som produceras.

Video

“Harmonisches Bild”

Video testar förutom Sony RDR-HX910 även JVC DR-MH50, Pioneer DVR-433H samt Toshiba RD-XS43. Testvinnare är Sony RDR-HX910. Testaren upptäcker att Sony har fräschat upp såväl menyer som fjärrkontroll jämfört med tidigare modeller, vilket har gjort att hanteringen underlättas en hel del. Bildkvaliteten är bra och ger ett harmoniskt intryck. Även vid dåliga signaler så lyser artefakter och andra digitala störningar med sin frånvaro. Kontrasterna är bra och färgerna naturliga även när man inte aktivt filtrerar bort brus, något som är mycket bra. Dock uppvisar spelaren en del mindre svagheter när man använder sig av progressive scan.

Källa: Video nr 7 2005
Audiovision nr 8 2005
Digital Home Magazin okt 2005
Till Tom's Hardware

Audiovision

“Umfangreiche Einstellmöglichkeiten”

Audiovision jämför Sony RDR-HX910 med JVC DR-MH50S, Panasonic DMR-EH 52 samt Pioneer DVR-630H. Testsegrare är modellerna från Sony, JVC, samt Panasonic som alla hamnar på samma poängsumma. Testaren uppskattar storleken på hårddisken och menar att förekomsten av en DV-ingång är ett klart plus. Dessutom är funktionerna och inställningsmöjligheterna många. Inspelningskvaliteten är mycket bra oavsett vilken utgång man använder sig av. Hanteringen är enkel eftersom såväl menysystem som fjärrkontroll är ordentligt genomarbetade och enkla att hantera.

Digital Home Magazin

“Sony setzt auf konventionell erhöhte Qualität”

Digital Home Magazin uppskattar de nya funktioner som Sony satsar på jämfört med tidigare modeller. Exempelvis skapar spelaren själv nya kapitel vid markanta scenbyten, något som gör att exempelvis reklam är lätt att spola förbi. Menyerna är klara och tydliga vilket underlättar hanteringen. Testaren menar att spelaren producerar en utmärkt bild. Detta tyder på väl fungerande brusfilter. Ljudmässigt ligger spelaren också mycket bra till.

Tom’s Hardware

“Ergonomics and picture quality put it on the top shelf”

Tom’s Hardware testar förutom Sony RDR-HX910 även JVC DR-MX1S, Lite-On LVW-5045, Philips DVDR-720H samt Pioneer DVR-520H. Testvinnare är Sony RDR-HX910. Detta på grund av att den har mycket bra ergonomi och bildkvalitet samtidigt som den kan spela in på såväl DVD+R/RW som DVD-R/RW. Den automatiska kapitelfunktionen är ett plus. När man väljer en inspelning visas de olika sekvenserna i form av tumnaglar vilket gör det enkelt att identifiera exempelvis reklam. När materialet överförs till DVD visas samma indelning vilket gör den brända DVD-skivan mycket enkel att använda. Hårddisken rymmer upp till 428 timmars inspelning vilket är imponerande. Menyerna har en mycket bra och enkel design samtidigt som fjärrkontrollen har en bra och tydlig utformning.

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Sony RDR-HX910 är en DVD-inspelare som är utrustad med 250 GB hårddisk. Det går att spela in på DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW samt spela upp från CD, video-CD, DVD-R, DVD-RW, DVD+R samt DVD+RW. Spelaren kan också spela upp MP3 samt JPEG. Befintliga anslutningsmöjligheter är s-videoingång/-utgång, analog AV-ingång/-utgång, komponentvideoutgång, två scartkontakter (varav en med RGB-ingång) samt digital ljudutgång. Spelaren är utrustad med D-Matrix brusreduceringssystem, Precision Cinema Progressive med 12 bitars/108 MHz video-DAC samt intelligent scenmarkering och visuell sökning. Dessutom finns DV-terminal (i.LINK). Spelarens dimensioner är 430(b)x65(h)x328(d) mm.

Modell: Sony RDR-HX910