Sök
Sony RDR-HX717

Sony RDR-HX717

Buffrar obemärkt bilden

2006-02-23

En dvd-inspelare med hårddisk på 160 Gb som enligt testarna fungerar mycket bra. Om det högsta kvalitetsläget används så blir inspelningarna klart godkända.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi Test - “Setzt auf gute Kompatibilität”
Audiovision 74/100 “Perfekt arbeitenden Time-Shift”
Video 66/100 “Bedienkonzept keine Meisterleistung”

Vad tycker testarna?

Inspelningar som görs med Sony RDR-HX717 håller bra kvalitet i de högsta lägena men det krävs enligt testarna att man använder sig av det högsta läget för att helt bli kvitt artefakter. Att det finns sju olika lägen är helt okej men flera av testarna hade gärna även sett ett läge där kvaliteten anpassas efter tid. Dessutom kritiserar en testare att det inte går att spara tv-sändningar direkt till skiva och förstår inte varför den begränsningen finns när det går utmärkt med andra bildkällor. Två av testarna ger mycket ros för den automatiska buffringen av tv-program. Produktens menysystem anses vara för långsamt och ologiskt. För återgivning av förinspelat material anses det vara en hyfsat bra spelare, så länge man håller sig borta från den progressiva utsignalen. Den inneboende linjedubblaren och videoskalaren gör nämligen inte ett vidare jobb vilket resulterar i att resultatet inte blir utan skavanker.

Hifi Test

“Setzt auf gute Kompatibilität”

Hifi Test skriver att de tivo-lika funktionerna hos Sony RDR-HX717 är väldigt bra implementerade. Att upptagning till hårddisken ständigt pågår är något man aldrig märker eller störs av. Det går väldigt smidigt att pausa ett program man tittar på eller att spola tillbaka i en sändning. Att kompabiliteten med olika tv-system dessutom är optimerad gör att man inte behöver göra avkall på den ursprungliga bildkvaliteten. De bild- och ljudegenskaper som produkten besitter är väldigt bra, men når inte samma nivå som övriga enheter i tillverkarens sortiment. Spelar man rena musikskivor så överraskar däremot RDR-HX717 och presterar långt över genomsnittet.

Källa: Hifi Test (DE), nr 1 2006

Audiovision

“Perfekt arbeitenden Time-Shift”

Sony RDR-HX717 svartAudiovision menar att Sony har integrerat en väldigt bekväm Time-shift funktion i RDR-HX717. Under tiden man använder den presenteras de olika programmen som enheten lagrat med tidsavtryck och namn. Dessutom så går det väldigt enkelt och snabbt att zappa mellan olika inspelningar. Det enda som kan irritera ibland är att produktens menyer generellt är långsamma och att felinmatningar lätt uppstår. Annars är användandet väldigt enkelt och displayen framtill presenterar väldigt bra information. Inspelat material håller i högsta läget en väldigt bra kvalitet, de övriga lägena anses inte få fram detaljer riktigt bra. Testaren ogillar här att man är bunden till de olika generella kvalitetsinställningarna och hade gärna även sett att det hade gått att anpassa kvaliteten även efter tid. Återgivning av förinspelat material fungerar bäst via komponent. Progressivt fungerar det inte så bra, produktens linjedubblare och videoskalare gör ett dåligt jobb vilket resulterar i en oren bild. Audiovision tittar på ytterligare sex dvd inspelare och utser däribland Pioneer DVR-930H till bästa produkt. Sony RDR-HX717 hamnar på andra plats.

Källa: Audiovision (DE), nr 1 2006

Video

“Bedienkonzept keine Meisterleistung”

Video tittar förutom på produkten även på Hitachi DV-DS251E som anses vara en något bättre produkt. Vid uppspelning så håller både bild och ljud hos Sonyn en väldigt bra kvalitet, men även här är man fundersam till användandet av den progressiva utgången då den inte ger någon ökning i kvalitet över övriga lägen. Inspelat material håller bra klass med de högre inställningarna, men det krävs att man väljer bästa läget för att verkligen bli kvitt alla artefakter. Att det inte går att anpassa kvaliteten efter tid anses vara väldigt bökigt då det innebär att man inte alltid kan föra över material från hårddisken till skiva med maximal möjlig kvalitet. Det är mycket annat som inte heller fungerar tillfredsställande, testaren ogillar bland annat att det inte går att spara tv-sändningar direkt till skiva och anser att det är onödig begränsning. Speciellt med tanke på att det fungerar fint när video förs över från exempelvis en kamera via dv-ingången. Hela menysystemet och dess uppbyggnad anses vara alldeles för omständligt och ologiskt. Texten kan ibland vara oläsbar från normalt avstånd och att navigera genom material på hårddisk går trögt. Produkten hade gärna fått hantera flera typer av skivor.

Källa: Video (DE), nr 1 2006

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Sony RDR-HX717 är en stationär dvd-inspelare med inbyggd hårddisk på 160 Gb som skriver till dvd+/-r och dvd+/-rw. Bland funktionerna märks time-shift buffring av tv-sändningar, progressiv återgivning, automatisk kapitelgenerering och show view. Spelaren har dubbla scart (en rgb), dubbla s-video samt dv-ingång. För uppspelning finns dessutom komponent och optisk samt koaxial ljudutgång. Måtten är 430(b)x85(h)x337(d) mm och vikten 5,1 kg. RDR-HX717 säljs inte i Sverige idag, utan endast i Tyskland och Holland.

Modell: Sony RDR-HX717