Sök
Sony RDR-HX1010

Sony RDR-HX1010

Högljudd fläkt

2005-12-14

Utrustad med 400 Gb hårddisk med många avancerade funktioner. Gillas av testarna för sin stora hårddisk och användarvänlighet. Det höga surret från fläkten är dock ett störande moment.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 83/100 "Ein Spitzenrecorder"
Ljud & Bild - "Fast zum Schnäppchen"
Video 77/100 “Fast zum Schnäppchen”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens, Sony RDR-HX1010 är en inspelningsbar dvd i toppklass. Den stora hårddisken och hdmi-anslutningen imponerar. Brusfiltret, menyerna och fjärrkontrollen är andra egenskaper som uppskattas av testarna. Någon menar att den kanske har för många funktioner som inte kommer till sin rätt. Fläkten får minus då den låter väldigt högt. 

Audiovision

"Ein Spitzenrecorder"

Tyska Audiovision gillar den stora hårddisken, som rymmer ca 100 filmer i god kvalitet och ca 350 filmer i lite sämre kvalitet samt hdmi-anslutningen. När det gäller priset är man mycket överraskade över att det ligger så lågt. Inspelningar och kopior ligger på toppnivå. Testarna hade dock önskat att man kunde kopiera en dvd-film direkt till hårddisken. Dåliga insignaler rensas effektivt av det inbyggda brusfiltret. Som dvd-spelare gör sig RDR-HX1010 alldeles förträffligt och fungerar väl i hemmabiosystem. Fjärrkontrollen och menyerna är lätta att handskas med, man behöver inga större instruktioner. Störande är fläkten som tidvis låter väldigt högt. 

Källa: Audiovision nr 10 2005

Ljud & Bild

"Fast zum Schnäppchen"

Ljud & Bild är imponerade av Sonys nya hårddiskinspelare. Testaren anser att systemet med att kunna märka olika scener är intelligent och en underlättning både för egna filmer och för tv-program. Det uppskattas att apparaten har en hdmi-kontakt. Generellt har maskinen många bra egenskaper, men de kanske inte kommer att behövas alla gånger. Den har funktioner för variabel bithastighet och möjlighet att komprimera hårt, något som testaren ifrågasätter. Sony RDR-HX1010 är användarvänlig och har svenska menyer, något som anses positivt.

Källa: Ljud & Bild nr 11 2005

Video

“Fast zum Schnäppchen”

Tyska Video är imponerade av den stora hårddisken och möjligheten att märka olika scener även om just den sistnämnda funktionen inte fungerar klockrent. Menyerna och fjärrkontrollen är enkla att använda, det enda negativa är att knapparna för programmering sitter under en lucka, vilket kan vara irriterande för dem som spelar in ofta. Positivt är möjligheten att kunna ställa in bearbetning av bildbruset, trots att det ibland tar bort detaljer. När man kopplar inspelaren till exempelvis en lcd-skärm via hdmi-kontakten ges väldigt fina färger och detaljer. Även ljudnivån gillades av testaren liksom kraftigt och dynamiskt ljus som är perfekt för actionscener. Att fläkten är högljudd är ett stort minus.

Källa: Video nr 10 2005

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Sony RDR-HX1010 är en stationär hårddiskinspelare. Hårddiskenheten har 400 Gb i kapacitet, med upp till 693 timmars inspelning. Den klarar maximalt 30 stycken förprogrammerade inspelningar per månad. Anslutningar in är video komposit, s-video, rgb och firewire. Anslutningar ut är kompositvideo, s-video, rgb, komponent, såväl optisk som analog ljudutgång samt hdmi med uppskalning till 720p/1080i. Spelaren stödjer samtidig inspelning/uppspelning med tidsförskjutning och simultan inspelning/uppspelning samt möjligheten att pausa direktsänd tv. Dimensionerna är 430(b)x75(h)x328(d) mm och spelaren väger 5,1 kg. 

Modell: Sony RDR-HX1010