Sök
Sony RDR-GX7

Sony RDR-GX7

Uppskattat mångsidig

2003-07-21

Sonys varmt efterlängtade DVD-brännare gör inte testarna besvikna. Den bränner i formaten DVD+RW/-RW och -R.
Testkälla Kommentar
Home Cinema Choice "First Multi-Format Recorder"
What Video & TV "Best Buy"
T3 "T3 gold award"

Vad tycker testarna?

Sony RDR-GX7 vinner i stort testarnas uppskattning. Mest uppmärksamhet får den för sin förmåga att bränna skivor i olika format. Produkten är användarvänlig med intuitiva menyer och en väl formgiven fjärrkontroll. Man kommer åt de flesta funktioner med tre eller fyra knapptryckningar. Testarna uppskattar också spelarens enkla yttre i aluminium och med endast de mest använda kontrollerna synliga. Som väntat håller också GX7 mycket hög bildkvalitet.

Home Cinema Choice

"First Multi-Format Recorder"

Home Cinema Choice uppskattar att både DVD-RW och +RW stöds. Med sin rena front är RDR- GX7 en stilig spelare. De flesta kontrollerna sitter bakom en lucka och det var enkelt att komma igång tack vare den automatiska setupmenyn. Det tar några sekunder för inspelningen att komma igång efter det att man tryckt på knappen, vilket kan vara lite irriterande. Man får inte heller med några som helst redigeringsverktyg för +RW formatet vilket är en självklarhet hos Philips spelare. Formaten HQ, HSP och SP ger häpnadsväckande filmkvalitet med detaljrikedom, klara färger och noll bildbrus. I formaten LP, EP och SLP är förlusten av detaljer dock märkbar.

Källa: Home Cinema Choice, July 2003
What Video & TV, July 2003
T3, July 2003

What Video & TV

"Best Buy"

What Video & TV finner det användbart att spelaren stöder både DVD+RW och DVD-RW, ett plus för bland annat den som använder digital videokamera. Spelaren ser mycket bra ut i sin enkelhet och har gott om anslutningar. Att komma igång är enkelt med hjälp av den automatiska tunern. Menyerna är användarvänliga liksom fjärrkontrollen. Men testaren störs av att man måste vänta några sekunder innan inspelningen kommer igång. Bildkvaliteten är fantastisk med rena färger och utan brus. Inspelningarna blir mycket bra men det går inte att redigera i +RW.

T3

"T3 gold award"

T3 påpekar att Sony RDR-GX7 är en av få spelare som kan bränna i både DVD+RW och DVD- RW. Man kommer åt de flesta funktionerna med ett fåtal knapptryckningar på den användarvänliga fjärrkontrollen. Spelarens många funktioner underlättar också inspelning. Brusreducerare och ljudkretsar samverkar för att ge både bild- och ljudåtergivning en levande kvalitet. Bra att hålla i huvudet är att ju mer redigering man utför på en skiva desto mindre kompatibel blir den med andra spelare. T3:s slutord blir att Sony RDR-GX7 är en mycket bra spelare, men nyfikna kan också ta en titt på Panasonic DMR-HS2 och Philips DVDR1000 MKII.

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Sony RDR-GX7 är en kombinerad DVD-spelare och brännare. RDR-GX7 spelar DVD-RW, +RW, DVD-R och +R, CD-R/-RW. Vid inspelning kan man välja mellan DVD+RW/-RW/-R. Inspelningar direkt från DV i olika hastigheter. GX7 ger också möjlighet till linjär och ickelineär redigering men mjukvara för redigering av DVD+RW följer inte med. På baksidan finns videoingångarna RF, S- video, 2 kompositvideo. Tillgängliga videoutgångar är 2 RF, S-video, 2 kompositvideo samt komponentvideo. Ljudmässigt märks 2 +2 RCA, optisk digital samt koaxial utgång. Bland funktionerna kan nämnas Virtual Surround och inbyggd TV-tuner. I kartongen finns fjärrkontroll, manual, koaxialkabel och AA-batterier. Fronten är av borstad aluminium. Mått 170x35x150 mm. Vikt 5,7 kg.

Modell: Sony RDR-GX7