Sök
Sony RDR-GX3

Sony RDR-GX3

Bemästrar bilden

2003-12-16

En nerbantad uppföljare till Sony RDR-GX7. DVD-brännare som skapar utmärkta inspelningar i DVD-RW och +RW och som dessutom är en utmärkt DVD-spelare.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 4/5 ”A superb machine”
What Video 4/5 ”The definition is excellent”
Video 74/100 ”Der Aufnahme-Profi für Top-Qualität”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att detta är en bra produkt både för in- såväl som uppspelning tack vare mycket goda bild- och ljudegenskaper i båda lägena. Även design, fjärrkontroll, användarvänlighet och anslutbarhet är i topp enligt testarna. Avsaknad av progressive scan för uppspelning och att spelaren inte klarar av format såsom VCD och MP3 ger lite minus hos testpanelen. Två av testarna kommenterar de begränsade redigeringsmöjligheterna och en testare ifrågasätter nödvändigheten att ha både +RW och –RW i samma produkt. Med undantag för ovan nämnda så är man bara positiv till produkten.

Home Cinema Choice

”A superb machine”

Home Cinema Choice tycker att nedbantningen av GX7 till GX3 inte innebär någon större förlust. Brännaren är snygg och klarar fortfarande av att skriva till DVD-RW och +RW. Framsidan besitter alla basala kontroller och ingångar för ljud och bild, men baksidan är inte sämre. Det enda som försvunnit är optisk utgång för ljud. Testaren gillar att produkten är enkel att installera, redan vid första påslagningen guidar den användaren genom alla nödvändigheter. Den är också lätt i sitt användande, mycket tack vare en enkel men tråkig meny och den fina fjärrkontrollen. Inspelning är superbra, med klara fina detaljer och fina färger, så länge man använder sig av de tre högre kvalitetslägena. Det är också en mycket bra DVD-spelare, men att den inte klarar av att spela upp VCD, MP3 och SACD beklagas av Home Cinema Choice. Trots vissa brister tycker testaren att detta är en jättebra produkt.

Källa: Home Cinema Choice, december 2003
What Video, december 2003
Video, nr 12, 2003

What Video

”The definition is excellent”

Okomplicerade inspelningar menar What Video om Sony GX3. Menyerna är så pass logiskt konstruerade att det inte går att göra fel. Att den medföljande fjärrkontrollen är snygg och användbar gör inte saken sämre. I anslutningsväg finns det mesta. Som DVD-spelare är detta en topprodukt, speciellt ljudkvaliteten uppskattas. Även här tycker testaren att de tre högsta lägena för inspelning är mest lämpliga. Det som är sämre när det gäller inspelning är de begränsade redigeringsmöjligheterna där Sony tycks ligga något efter övriga. Testaren ställer sig också lite frågande till valet att kombinera –RW med +RW, speciellt då man valt att inkludera +RW samtidigt som man tagit bort alla möjligheter att redigera i det formatet. Andra lösningar som inbyggd hårddisk kan vara ett bättre alternativ för den som vill redigera. What Video rekommenderar att man tar en titt över samtliga tillverkare i kategorin före köp.

Video

”Der Aufnahme-Profi für Top-Qualität”

Tyska Video har granskat DVD-brännare från fyra olika tillverkare. Förutom Sony RDR-GX3 även Pioneer DVR-3100, JVC DR-M1 och Thomson DTH 8000 E. Sony får mycket beröm för fjärrkontrollen som är bäst av de fyra med goda strukturer i menyerna. RDR-GX3 är modellen med minsta antal finesser men den kompenserar genom att vara brännaren med bästa inspelningskvalitet. Den inbyggda brusbortagningen fungerar mycket bra då man vill överföra sina VHS-band till DVD. Även ljudet i inspelningen får gott omdöme. Den duger också mycket bra som DVD-spelare men får minus för att den inte klarar av SVCD och MP3. Sony RDR-GX3 hamnar på delad första plats tillsammans med Pioneer DVR-3100.

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Sony RDR-GX3 är en DVD-brännare som skriver till DVD-R/-RW liksom +RW och som klarar att spela upp Audio-CD och CD-RW. 12-bitars/108Mhz Video D/A-omvandlare och 24-bitars/192 MHz Audio D/A-omvandlare. Exempel på funktioner är SmartLink, ShowView, nedladdning av programrubriker från text-tv och 1-6 timmars inspelning med sex lägen. I kontaktväg finns S-video in/ut, 2 SCART (en RGB), komponentutgång, komposit, analog audio och digital koaxial ljudutgång. Mått 430(b)x89(h)x380(d) mm, vikt 5,3 kg.

Modell: Sony RDR-GX3