Sök
Sony DVP-NS999ES

Sony DVP-NS999ES

Delade meningar

2003-06-25

En DVD-spelare med en mängd funktioner och anslutningar för att göra användandet flexibelt. DVP-NS999ES får goda omdömen både för bild- och ljudkvalitet men åsikterna går sedan isär.
Testkälla Kommentar
Guide to Home Theater "Notably improved performance"
Home Theater Hifi "Just not competitive"
DVD & Hjemmekino "Fest for ører og øyne"

Vad tycker testarna?

Det råder delade meningar hos testpanelen, kanske beroende på olika utgångspunkter. Två av testarna tycker att Sony med den här spelaren sätter en ny standard. Dels har spelaren många funktioner, men också exemplarisk bild- och ljudkvalitet. Den tredje testaren tycker inte alls att Sony levererar vad man förväntat sig med tanke på priset. Här påpekas att detaljer blir platta och att färgmättnaden är för hög.

Guide to Home Theater

"Notably improved performance"

Guide to Home Theater anser att Sonys DVD-spelare generellt är bland de bästa. Denna spelare har många betydelsefulla funktioner, men det är synd att den inte hanterar DVD-Audio. Formgivningen slår inga rekord men ergonomin får godkänt. Skärmmenyerna är lätta att navigera och har många valmöjligheter. Möjligheterna att lagra inställningar är goda. En nackdel är att man inte kan justera inställningarna när spelaren står på paus och sedan se bilden med de nya inställningarna. Både på DVD och CD gör den mycket bra ifrån sig. Ljudet har djup och varm klang och det är tryck i basen. Bilden är levande och klar. En kompetent och prisvärd produkt.

Källa: Till Guide to Home Theaters hemsida
Till Home Theater Hifis hemsida
DVD & Hjemmekino, nr 4 2003

Home Theater Hifi

"Just not competitive"

Home Theater Hifi testar fem DVD-spelare från Sony vilka placerar sig i följande ordning: DVP- NS700P, DAV-C770, DVP-NS999ES, DVP-S9000 och sist DVP-S7700. Hos DVP-NS999ES upplevde testaren problem med moiréliknande mönster i bildens ljusa partier. Färgtemperaturen är hög och vitt blir gärna avhugget, vilket kan avhjälpas genom att sänka kontrasten. Skuggor och detaljer ser platta och onaturliga ut då inställningen för svart inte gick att justera tillräckligt. Home Theater Hifi tror att Sony kan bättre, särskilt med tanke på prislappen och anser inte att DVP-NS999ES står sig i konkurrensen i den här kategorin. Produkten rekommenderas inte.

DVD & Hjemmekino

"Fest for ører og øyne"

DVD & Hjemmekino tror att Sony försöker sätta en ny standard för kombinerade DVD- och CD-spelare. Många justeringsmöjligheter gör DVP-NS999ES mer flexibel än tidigare Sony-produkter. Ljudbilden är ovanligt öppen och luftig och gör bra ifrån sig genom hela registret. Basen har bra tyngd. Detaljåtergivningen är särskilt fin i mellanregistret och diskanten välupplöst. Som CD-spelare är den "grym". Som DVD-spelare är detaljåtergivningen bättre än vad man sett tidigare liksom synkroniseringen mellan bild och ljud. Sony DVP-NS999ES är en spelare med en bred repertoar menar testaren. Priset är högt men det är också kvaliteten på spelaren.

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Sony DVP-NS999ES är en DVD-spelare som kan spela upp SACD, Video CD, DVD-R/RW, DVD+RW och MP3. På framsidan sitter knappar för Open/Close, Play, Pause och Stop. Spelaren har en funktion för att ändra ljusstyrkan i vissa delar av bilden, liksom att justera svarta toner. Favoritscener kan sparas och användas som skärmsläckare. Två kompositvideoutgångar och två S-videoutgångar, utgång för komponentvideo, analog ljudutgång, fem kanalers analog audio (RCA), två stereo audio (RCA) samt koaxial och optisk digital ljudutgång. Minnet räcker för upp till 300 DVD-skivor. Fjärrkontrollen har LCD-skärm. Måtten är 431x114x349 mm, vikten ca 6 kg.

Modell: Sony DVP-NS999ES