Sök
Sony DVP-NS930V

Sony DVP-NS930V

Sony sopar rent

2003-12-15

DVD-spelare med progressive scan via PAL till överkomligt pris. Höga betyg i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 ”A superlative performer”
Video 81/100 ”Gutes Preis-Leistungs verhältnis”
Audio 88/100 ”Schockierend guter Bildqualität”

Vad tycker testarna?

Omdömena blir genomgående positiva kring Sonys senaste mellanklasspelare med high-end kvaliteter. Alla testare kommenterar att man kan få så mycket funktionalitet och kvalitet för så lite pengar. Framförallt imponerar progressive scan i PAL hos en spelare i den här prisklassen, särskilt som testarna inte kan hitta några andra områden där Sony har snålat. Bildkvaliteten bedöms som mycket hög, flera av testarna anmärker på att många dubbelt så dyra modeller inte håller samma klass. Ljudet bedöms som bra om än inte banbrytande. Ingen av testarna hittar någonting som skulle dra ner på betyget, det blir därmed höga poäng samt diverse vinster och utmärkelser för en produkt som inte kan ses som någonting annat än en fullträff.

What Video

”A superlative performer”

What Video konstaterar att specifikationerna till DVP-NS930V i det närmaste ser ut som en önskelista med i stort sett allting som anses åtråvärt i DVD-världen. Toppar listan gör förstås progressive scan och SACD uppspelning, men testaren hittar många andra saker att uppskatta. Testaren försöker upptäcka var Sony har sparat för att hålla priset så lågt, men blir förvånad när han inte hittar några egentliga brister. Bildkvaliteten bedöms som mycket hög, likaså ljudet och användarvänligheten är det inget fel på heller. Vi hade rekommenderat spelaren även om den kostat det dubbla, skriver What Video.

Källa: What Video, sep 2003
Video, nr 9 2003
Audio, okt 2003

Video

”Gutes Preis-Leistungs verhältnis”

Tyska Video tyckte väldigt bra om föregångare och lillebror NS730 men konstaterar att inte heller NS930 kommer på skam. Testaren menar att NS930 rent bildmässigt är så bra att vissa betydligt dyrare produkter ligger en bra bit efter. Den har utmärkt skärpa, fina detaljer och väl avvägda färger. Trots detta omdöme för bild menar testaren att det är ljudmässigt som spelaren verkligen utmärker sig, framförallt när det gäller SACD blir testaren imponerad av det mäktiga ljudet. Det finns spelare som klarar detta snäppet bättre, men ingen som har allt godis NS930 bjuder på. I testet ingår även Denon DVD-2900, NAD T562 och Thomson DTH-311. Sony DVP-NS930 vinner testet med 81 poäng och får även testets ”köptips” utmärkelse av Video.

Audio

”Schockierend guter Bildqualität”

Audio presenterar också ett jämförande test, utöver Sony DVP-NS930 är det Denon DVD-1400, JVC XV-NA77 och NAD T512. NS930 håller ”chockerande hög bildkvalitet” och detaljrikedomen är extrem, bilderna har mycket djup och skärpan är exceptionell. Detta gäller enligt testaren utan att progressive scan funktionaliteten är inkopplad och med den blir det ännu bättre. Ljudet bedöms som maffigt och smakrikt. I slutändan vinner Sony DVP-NS930 testet tack vare sin överlägsenhet vad gäller bildkvalitet.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Sony DVP-NS930V är en DVD-spelare som utöver stöd för alla vanliga format (SVCD, MP3, brända CD och DVD) även klarar multikanals SACD. Produkten är utrustad med progressive scan för PAL och NTSC samt precision drive 2 för säkrare avläsning. Dolby Digital dekoder och DTS kombineras med 12 bitar/108 MHz D/A-omvandlare för video och 24 bitar/192 kHz för ljud. Två scartkontakter varav en RGB, dessutom S-Video, komponentutgångar, kompositvideo, 5.1, analog stereo ut samt optisk och koaxial digitalutgång på baksidan. Multifjärr, resume funktion för 40 skivor etc. Mått 430x77x257 mm, vikt 2,8 kg.

Modell: Sony DVP-NS930V