Sök
Sony DVP-NS92V

Sony DVP-NS92V

Dvd med digital kompetens

2006-03-27

Testarna menar att denna dvd-spelare uppvisar riktigt bra bild och ljud när man använder sig av de digitala anslutningsmöjligheterna, dock finns det en del konkurrenter som är strået vassare.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4/5 ”A fine HDMI-equipped player”
What Home Cinema 4/5 “A good result but not an eye-popping one”
Audio 4/5 “Lange Einlesezeit”

Vad tycker testarna?

Testarna enas om att spelaren har en snygg design och att de befintliga anslutningarna är fullt tillräckliga. Använder man sig av rgb-anslutningen så blir resultatet förhållandevis bra, men bäst blir det om man använder sig av hdmi. Testarna menar att bilden då blir full av detaljer och uppvisar knivskarpa kontraster. Spelaren är förhållandevis enkel att använda och hantera. Testarna tycker dock att spelaren har en del konkurrenter som har bättre prestanda.

T3

”A fine HDMI-equipped player”

Sony DVP-NS92V svartT3 anser att spelaren har en riktigt snygg design och att den utan problem och med hjälp av hdmi-anslutningen blåser upp en vanlig dvd-film till hdtv-upplösning. Kompletterar man med en hd-projektor eller en platt tv via den digitala anslutningen så får man riktigt bra resultat med hög detaljrikedom. Använder man sig av rgb-anslutningen blir bildens konturer något mjuka, men den digitala anslutningen ger knivskarpa resultat. Spelaren är knappast bland de billigaste man kan få tag på, men prestandan är bättre än hos vissa andra apparater.

Källa: T3, jan 2006

What Home Cinema

“A good result but not an eye-popping one”

What Home Cinema tycker att designen är klart snygg och att antalet anslutningar är helt okej. Menyerna är enkla att använda, men en nackdel är att fjärrkontrollen är överkänslig. Trycker man på en knapp hoppar man gärna förbi flera alternativ i menyerna istället för att endast gå till nästa. Använder man sig av rgb-anslutningen får man riktigt bra bilder med utmärkt färg och imponerande detaljrikedom. Dock uppträder en del vertikala linjer. Kontrasten är hög och gör att hela bilden framstår som väl upplyst. Använder man sig av hdmi bör man använda sig av lägst 720p och ju högre man gå, desto bättre blir resultatet i bildkvalitet. Testaren tycker att produkten är bra, även om den har en del konkurrenter som är bättre.

Källa: Till Home Cinema Choice

Audio

“Lange Einlesezeit”

Sony DVP-NS92V sideAudio testar både Sony DVP-NS92V och Denon DVD-1920. Båda spelarna får lika många poäng. Testaren tycker att prissättningen är bra, man får relativt mycket för pengarna. Exempelvis har spelaren en bra ljudsynkningsfunktion. Använder man sig av HDMI får man bra bildresultat. Ljudeffekter låter starka och trovärdiga när man använder sig av den digitala utgången. Spelar man sacd-skivor blir resultatet riktigt bra, ljudet är detaljrikt även om det inte är riktigt lika fylligt som testaren hade önskat. Spelaren är också mycket enkel att hantera vilket är ett stort plus. Spelaren bedöms vara en riktig universalspelare som kan hantera flera format.

Källa: Audio, nr 3 2006

Cirkapris: 2600 kronor

Produktfakta: Sony DVP-NS92V är en dvd-spelare som kan spela upp från bland annat dvd-video, cd, s/vcd, dvd+-r/rw, samt cd-r/rw. Den kan också hantera filformaten jpeg och mp3. Spelaren har 5.1-kanalig analog ljudutgång. D/a-omvandlare för video med 12 bitar/108 MHz. DVP-NS92V kan hantera dolby digital, dts samt sacd. De befintliga anslutningarna är komponentvideo, s-video, kompositvideo, scart, koaxial och optisk digital ljudutgång samt analog stereoutgång. Dimensionerna är 430(b)x55,5(h)x237(d) mm och vikten är 2,1 kg.

Modell: Sony DVP-NS92V