Sök
Sony DVP-NS730

Sony DVP-NS730

Utmärkt bild, trevligt pris

2003-11-28

Det finns DVD-spelare med riktigt bra bild för lite pengar. Detta är en av dem.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "Ruggigt bra bild"
Bild & Ljud Hemma 9/10 "Projektorspelaren"
Video 82/100 "Exzellente Progressive Wiedergabe"

Vad tycker testarna?

Bilden är lysande, även om en testare upplever den som aningen kall i röda och gröna toner. Samma testare tycker också att det kunde ha varit mer drag i ljudet. Men spelaren står sig bra i jämförande tester och kommer nog ha sin givna plats bland övrig hemmabioutrustning.

M3

"Ruggigt bra bild"

M3 bestämmer sig för att testa hela tolv DVD-spelare, däribland Sony DVP-NS730. Det första frågetecknet uppstår redan när kartongen har öppnats, det saknas kablar men då det är införskaffat är det inga problem att koppla in spelaren till TV-apparaten. Testaren imponeras av kompatibiliteten, det är inga som helst problem att spela upp brända DVD-skivor. Plus för att manual och meny är på svenska och även om fjärrkontrollen är bland det största testaren sett är den mycket användbar. Mest imponerande är trots allt den klockrena bilden. Bland suveräna färger och utmärkt djup finns ingenting att klaga på. Rekommenderas. I testet blir dock Pioneer DV-565A Bästa produkt medan Thomson DTH311E blir Bästa köp.

Källa: M3 nr 10 2003
Bild & Ljud Hemma nr 1 2003
Video nr 8 2003

Bild & Ljud Hemma

"Projektorspelaren"

Bild & Ljud Hemma beskriver Sony DVP-NS730 som en riktig kämpe till hemmabion. Bilderna är knivskarpa med en svärta i toppklass. Gröna och röda färger kan bli aningen kalla vilket testaren upplever extra mycket när spelaren kopplas till en DLP-projektor. Men även om färgmättnaden inte är suverän med kallare bilder än hos Yamaha DVD-S540, är bilden utan egentliga störningar och konstigheter. Ljudet är luftigt med bra dynamik, men kan upplevas som tunt. Testaren saknar det där lilla extra som får en att vilja stampa takten. Sammanfattningsvis låter det som man kan förvänta sig av priset. I testet ställs DVP-NS730 mot fem konkurrenter och hamnar på delad andraplats tillsammans med Panasonic DVD-S75. Vinnare är Yamaha.

Video

"Exzellente Progressive Wiedergabe"

Video utnämner Sony DVP-NS730 till testets segrare framför konkurrenter som JVC XV-N55, Panasonic DVD-S75 och KISS DP-500. Poängen som delas ut är 82, 79, 77 respektive 65. Sony vinner på sin utmärkta progressiva bild och bra ljud vid uppspelning av CD-skivor. Priset faller också testaren i smaken och det är en klar fördel att spelaren är enkel att använda. I testarens mening får man inte bättre bild och ljud till detta pris. Det är inte svårt att utse en testsegrare.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Sony DVP-NS730 är en DVD-spelare med stöd för DVD-RW, MP3, CD-R och SVCD. Spelaren är utrustad med en audio D/A converter på 192 kHz/24 bitar. 3D surround och dekoders för Dolby Digital samt DTS. Video D/A convertern mäktar med 108 Mhz/12 bitar och stöder progressive scan av såväl PAL som NTSC. I form av utgångar finns scart, komponent, S-Video samt komposit. Optisk och koaxial digitalutgång. Måtten är 430x55x237 mm och vikten 2,2 kg.

Modell: Sony DVP-NS730