Sök
Sony DVP-NS705

Sony DVP-NS705

I topp till rätt pris

2002-11-08

Sony DVP-NS705 är en prisvärd DVD-spelare med SACD-dekoder och en imponerande lista på format. Design, ljud och bild får beröm av samtliga testare.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi Choice 5/5 "Amazing how well it delivers"
Home Cinema Choice 4,5/5 "An excellent performer"
Home Entertainment 5/5 "Doesn't put a foot wrong"
What Video & TV 4,5/5 "Superb pictures and sound"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Sony DVP-NS705 är en prisvärd DVD-spelare som imponerar med inbyggd SACD-dekoder. Designen får beröm från alla håll men vissa testare saknar komponentvideo-utgång och någon saknar flera Scart. CD-ljudet är bra men många testare tycker det saknas lite extra kraft som dock kommer fram med SACD. Bildkvaliteten får beröm från alla håll.

Hifi Choice

"Amazing how well it delivers"

Hifi Choice menar att Sony DVP-NS705 är en välutrustad DVD-spelare som trots sitt låga pris har stöd för SACD. Den är snygg och känns enkel att hantera. Spelaren är inte den minsta som finns utan har bra ergonomi och bra knappar. Testaren saknar en extra Scart och komponentvideo, men samtidigt kan man knappast begära det för det här priset. CD-musik låter bra med fina detaljer. Däremot saknas lite extra energi i vissa filmer. SACD-music låter imponerande med total rumskänsla. DVD-bilden har bra kvalitet med fina färger även om det finns spelare med bättre skärpa och detaljer. Dock är bilden mycket bra till detta pris.

Källa: Hifi Choice, sep 2002.
Home Cinema Choice, sep 2002.
Home Entertainment, sep 2002.
What Video & TV, okt 2002.

Home Cinema Choice

"An excellent performer"

Home Cinema Choice säger att Sony DVP-NS705 imponerar med SACD trots sitt låga pris. Funktionerna är många och det finns flera enkla men bra manuella inställningar. Designen är enkel men trevlig. Anslutningarna är av standardutförande och det är synd att det inte finns komponentvideo. Att starta upp spelaren är enkelt. När det gäller filmer är spelaren fantastiskt bra och speciellt är Home Cinema Choice imponerade av detaljåtergivningen. SACD imponerar också med detaljerat och härligt ljud.

Home Entertainment

"Doesn't put a foot wrong"

Enligt Home Entertainment ger Sony DVP-NS705 sannerligen valuta för pengarna. Funktionen multidisc resume nämns som en rolig nyhet. CD-ljudet är bra men inte det mest dynamiska som finns då det saknas lite djup. SACD-skivor får ett betydligt mer detaljerat ljud och mer liv. DVD-ljudet imponerar testarna med effekter som märks. Bilden är bra från DVD-skivorna även om man önskar sig lite mer livlighet i färgerna. Bildkvaliteten är totalt sett mycket imponerande.

What Video & TV

"Superb pictures and sound"

What Video & TV anser att Sony DVP-NS705 är ett prisvärt sätt att börja använda SACD men om du inte är intresserad av SACD, bör du inte lägga de extra slantarna på denna funktion. Dolby Digital dekoder är trevligt liksom spelarens utseende. Snygg, smäcker och elegant. Alla tillgängliga funktioner och inställningar imponerar. När det gäller bildkvaliteten finns inget att anmärka på, tvärtom är bilden mycket bra. Färger, former och detaljer framkommer tydligt. Att lyssna på CD-skivor är underhållande och DVD-ljudet är aggressivt och framåt. Bästa köp SACD.

Cirkapris: 3800 kronor

Produktfakta: DVD-spelaren Sony DVP-NS705 efterträder DVP-NS700V och stöder CD-R/RW, MP3, DVD+RW, SACD samt VCD. Scart (RGB), S-video, kompositvideo, optisk och elektrisk utgång finns samt inbyggd Dolby Digital 5.1. Fyra bildinställningar liksom fem ljudinställningar och virtual surround finns. Vidare inställningar för navigering i filmer och musik. Multidisc resume hittar tillbaka till rätt spår på föregående skiva. Sony DVP-NS705 väger 2,6 kg och har måtten 430x74x257 mm. Finns i svart och silver.

Modell: Sony DVP-NS705