Sök
Sony DVP-NS330

Sony DVP-NS330

Kompetent, snygg och snål

2003-10-03

Allt man väntar sig och lite till för ganska lite pengar menar testarna att denna budgetspelare från Sony ger.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 75/100 "Der brand-Meister"
What Video 4/5 "Another capable deck from Sony"
Audio 4/5 "Hell und klar"

Vad tycker testarna?

Testarna har på det stora hela bara gott att säga om Sonys senaste budget-DVD. Bildkvaliteten anses vara hög och ingen av testarna hittar några större skavanker. Även ljudet får godkänt även om en av testarna saknar sexkanalsutgång. Fjärrkontrollen prisas, särskilt som den även kan styra produkter av andra fabrikat. Betygen blir höga för en spelare som inte gör någon besviken.

Video

"Der brand-Meister"

Video låter sex nya DVD-spelare kämpa i ett jämförande test. Sony får plus i kanten för användarvänlighet och för fjärrkontrollen, som kan kontrollera andra tillverkares apparatur. Bildkvaliteten bedöms som fullgod, bilderna är harmoniska och välbalanserade. Vad gäller ljud hittar testaren inga svackor och spelaren är bäst i detta testfält både digitalt och analogt. Sony får ändå ge sig mot Panasonic DVD-S35 som får ett poäng mer. JVC XV-N33, Samsung DVD-E 235, Philips DVD625 och LG DVD6054 hamnar alla efter Sonys senaste lågbudgetspelare.

Källa: Video, Nr 6 2003
What Video, Aug. 2003
Audio, Nr 8 2003

What Video

"Another capable deck from Sony"

What Video menar att Sonys senaste har fått snygg design trots sitt ringa pris. Testaren menar däremot att det är lite ont om kontakter och avsaknaden av zoomfunktion drar ner på betyget. Däremot är flera av de tillgängliga funktionerna för bild- och ljudförbättring riktigt användbara. Bildkvaliteten bedöms som hög med hög detaljrikedom och levande färger. Det enda testaren anmärker på är att skarpa röda färger kan bli lite fel ibland. Ljudmässigt blir det klart godkänt och slutomdömet blir att detta är en spelare som förtjänar uppmärksamhet hos budgetköparen.

Audio

"Hell und klar"

Tyska Audio testar DVP-NS330 tillsammans med Sony STR-DE 595. Spelaren anses lätt att installera och även denna testare delar ut pluspoäng för fjärrkontrollen. Bildmässigt blir det höga betyg i direkt jämförelse med Panasonic DVD-S35 och Pioneer DV-464, där Sonys spelare har bättre skärpa men något mindre bildstabilitet. En plump i protokollet blir att 96 kHz ljud skickas ut i 48 kHz. Fyra öron av fem möjliga blir slutresultatet för kombinationen.

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Sony DVP-NS330 är en DVD-spelare som läser DVD+RW/-RW, CD-RW, VCD, MP3, WMA. Ljud skickas vidare i Dolby Digital eller DTS och bilder i PAL eller NTSC. Funktionsmässigt annat BNR som reducerar blockartefakter, virtual surround, slow-motion m.m. En RGB SCART, stereo ut, video ut och koaxial digitalutgång. Mått 430x55x245 mm, vikt 2,5 kg.

Modell: Sony DVP-NS330