Sök
Sony DVP-NS305

Sony DVP-NS305

Lyx i budgetförpackning

2002-08-19

Sony DVP-NS305 är en "slimmad" DVD-spelare i budgetklassen som klarar Mp3 och som genomgående erhåller goda omdömen av testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4,5/5 "Brilliant performance"
Home Cinema Choice 4/5 "Excellent video and audio performance"
Essential Home Cinema 4/5 "A very good player"
What Hifi 4/5 "Very affordable for a Sony"
Home Entertainment 4/5 "Top-performing budget DVD player"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare utom en anser att spelarens bildåtergivning är mycket bra. Såväl färgåtergivning som detaljrikedom får mycket bra omdömen. Ljudet uppskattas också men spelaren bör främst användas för återgivning av filmljud och inte för att spela musik. Spelaren är enkel och ibland för enkel. Anslutningsmöjligheterna är få och det hade inte skadat med fler sådana. Annars får spelaren beröm för att vara användarvänlig och att den är relativt enkel. 

What Video & TV

"Brilliant performance"

What Video & TV menar att spelaren är den nya versionen av förra årets mycket populära DVP-NS300. Hemligheten med framgången är att den kombinerar mycket bra prestanda med användbara möjligheter, gömda i en opretentiös box som håller ett resonabelt pris. Sony har tagit bort 12 mm på höjden vilket ger en attraktiv box med minimalt antal knappar. Dock skulle ytterligare anslutningsmöjligheter varit trevligt. Sonys DVD-spelare visar konstant hög standard och detta är inget undantag. NS305 klarade testerna med mycket bra resultat. Färgerna återges naturligt och intensivt och den imponerande kontrasten hjälper till att förverkliga bilden. När skärmen fylls av mycket detaljer får man aldrig ett intryck av skimmer eller digitalt sönderfall. Den har ett enkelt utseende men briljanta möjligheter och ett bra pris, vilket kommer att göra den lika populär som sin föregångare, spår testaren som utser denna spelare till ”Best Buy”.

Källa: What Video & TV juli 2002
Home Cinema Choice juli 2002
Essential Home Cinema nr 14 2002
What Hifi aug 2002
Home Entertainment juli 2002

Home Cinema Choice

"Excellent video and audio performance"

Home Cinema Choice anser att spelaren har ett snyggt utseende. Fjärrkontrollen påminner om gamla fjärrkontroller med ett fåtal knappar som täcker alla funktioner. Det saknas numeriska knappar så individuell spårning eller scenval är en aning knepigt. Menyn är grundläggande och tillåter specificering av videoinställningar och digitala ljudutgångar för att nämna några exempel. Avspelning av Mp3 är en funktion som de flesta DVD-spelare stödjer men där prestationen är av varierande art, men hos NS305 är det enkelt att välja spår och komma åt filer. Vidare är bilden med hjälp av scart utmärkt bra ur kontrasthänseende, och bilden är fri från störningar. Färgen är rik och bilden är mjuk mot ögat, till och med i snabba actionscener förblir bilden skarp.

Essential Home Cinema

"A very good player"

Essential Home Cinema menar att avsaknaden av knappar gör att modellen ser för enkel ut, och man saknar bl.a. S-Video. Men den håller måttet på de områden som räknas. Bilden kunde inte vara bättre och snabba scener hanteras på ett mycket bra sätt. Även färgåtergivningen är utmärkt. En ytterligare styrka är att spelaren är mycket enkel att använda. Displayer och menyer är klara. Fjärrkontrollen har en bra layout och knapparna sitter bekvämt. Det generella omdömet är att spelaren är brilliant för den som söker en budgetspelare, men om man behöver optisk, S-Video eller komponent utgångar så bör man titta på annan utrustning, anser testaren.

What Hifi

"Very affordable for a Sony"

What Hifi anser att spelaren är snygg och kontrollerna på själva spelaren är minimala till antalet. Istället är det på fjärrkontrollen som tillgången till inställningar finns. Vad gäller anslutningsmöjligheter erbjuder spelaren de mest grundläggande och ingenting mer. Bilderna är något mörka och ibland brister spelaren i kontrast. Ljudet kompenserar dock för visuella brister, menar testaren. Filmmusik har fin tyngd och dialogen är skarp. Spelaren är dock ingen stjärna när det gäller att spela musik i stereo, där blir ljudet relativt mjukt och grötigt. Spelaren är en prisvärd och snygg väg till hemmabio.

Home Entertainment

"Top-performing budget DVD player"

Home Entertainment menar att spelaren är slimmad och har de mest grundläggande funktionerna. Men det enda nya mot tidigare är Mp3, fyra lägesinställningar för bild samt 3D ljud. Testaren saknar S-Video men filmprestandan är kanske ändå den bästa i klassen och bilden har en ovanlig tredimensionell kvalitet som gör att små detaljer och färger märks. Färgåtergivning och detaljrikedom är imponerande. 3D ljudet har flera möjligheter som är riktigt effektiva. Spelaren är grundläggande men den utmärkta prestandan uppväger de funktioner som kan tänkas saknas.

Cirkapris: 2300 kronor

Produktfakta: Sony DVP-NS305 mäter 430x62x255 mm och väger 2,3 kg. Den klarar DVD-R/DVD-RW och CD-R/CD-RW/VCD med PBC/MP3 playback (med meny). Den är Dolby digital/DTS-kompatibel och har PAL/NTSC utgång. Spelaren är utrustad med TV Virtual Surround (Dynamic, Wide, Night), Block Noise Reduction, fyra bildinställningar (Dynamic och Cinema), Quick och Custom menyer, Replay, multiangle, subtitle, random, repeat, repeat A-B, programmerings- och sökinställningar, parental control. Det finns en scart (RGB-kompatibel) och kompositvideo utgång, dock inte S-video samt uttag för hörlurar och elektrisk digital utgång. Spelaren levereras med fjärrkontroll.

Modell: Sony DVP-NS305