Sök
Sony DVP-NC615

Sony DVP-NC615

Obehindrad filmupplevelse

2003-01-10

Denna DVD-spelare tar fem skivor samtidigt och kan på så sätt göra filmupplevelsen lång och bekväm. Men den kräver separat avkodare för surroundljudet i receivern. Blandade betyg.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "God videobild och njutbart ljud"
T3 "Picture and sound needs improvement"
Video "5-fach-Wechsler"

Vad tycker testarna?

Alla testare är förtjusta över att de fem skivorna i växlaren kan bestå av DVD, CD eller brända MP3 skivor. En testare upplever brus i bildens röda områden och påpekar att det finns billigare spelare som levererar bättre bild medan övriga testare inte har något att anmärka på här. Ljudet behöver en extern dekoder.

Ljud & Bild

"God videobild och njutbart ljud"

Ljud & Bild skriver att DVD-spelare numera är som schweiziska arméknivar med funktioner och möjligheter. Sony DVP-NC615 har skivväxlare med plats för fem skivor vilket kanske inte verkar så användbart för DVD, men lägger man i fem Mp3-skivor kan man enligt testaren spela musik i två dygn. Eller kombinera DVD och CD-skivor. Kvaliteten på bild och ljud är lika bra som hos andra DVD-spelare och är man petig går det att justera brus, kontrast och gammavärde. Någon inbyggd avkodare för flerkanalsljud finns inte men väl möjligheter att digitalt föra över ljudet till receivern. Använder man den inbyggda DA-omvandlaren för ljud i stereo upplever man att ljudrummet i jämförelse med Philips och Pioneers spelare är lite mindre. Skivväxlaren är vad som skiljer denna DVD-spelare från mängden.

Källa: Ljud & Bild nr 10 2002
T3 november 2002
Video nr 11 2002

T3

"Picture and sound needs improvement"

Engelska T3 påpekar att i jämförelse med vanliga DVD-spelare är Sonys DVP-NC615 stor i formatet för att få plats med alla skivor. En funktion som imponerar är möjligheten att se en film och växla skiva för att fortsätta från där den avbröts. Det uppskattas att skivväxlaren är relativt tyst. Färger framträder i all sin ståtlighet men upplösningarna ger ganska mjuka bilder med en del brus i bildens röda regioner. Det finns spelare för halva priset mot vad denna spelare kostar som fixar en bättre bild, även om det bör påpekas att bilden inte kan räknas som dålig. DVP- NC615 låter riktigt bra men de högsta frekvenserna verkar något dämpade och komprimerade. Ljud och bild skulle kunna förbättras en aning inför nästa version av denna i övrigt helt OK spelare menar T3 slutligen.

Video

"5-fach-Wechsler"

Tyska Video testar tio DVD-spelare där de flesta har en prislapp på runt 400 Euro. Sony DVP- NC615 stoltserar med en skivväxlare som faller testaren i smaken. Den är extra bra om man skulle ha en hel serie relaterade DVD-skivor, exempelvis en film som tar upp två skivor eller om man vill se flera filmer i sträck. Växlingarna mellan skivorna sker nästan utan att testaren märker det. Bilden är lika bra som hos Sony DVP-705 och ljudet blir utan anmärkning. Testets segrare blir Sony DVP-NS905 samt Sony DVP-NS705 med 81 respektive 77 poäng. DVP-NC615 fick 73 poäng och hamnar på sjunde plats jämte Philips DVD 762.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Sony DVP-NC615 är en DVD-spelare med växlare för fem skivor som tar DVD, CD, CD-R/RW med MP3 samt VCD. DAC för video arbetar på 27 MHz och 10 bitar, ljud DAC 24 bitar och 192 kHz. Det finns funktioner för att ta bort brus och bättra på den digitala bilden. Virtual Surround och Multi-Disc Resume som kommer ihåg sista scenen på upp till sex skivor. På baksidan finns komposit- och S-video, RGB Scart, digital elektrisk samt optisk utgång för ljud. Storleksmässigt mäter spelaren 430(W)x108(H)x411(D) mm med vikten 5,1 kg.

Modell: Sony DVP-NC615