Sök
Sony DVP-M50

Sony DVP-M50

Lättanvänd DVD

2004-03-05

Sony DVP-M50 verkar vara ett utmärkt budgetval för Sony-frälsta, en enkel DVD-spelare som inte kostar mycket.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 18/25 "Stylish and easy to use"
Home Cinema Choice 4/5 "Great picture"
Essential Home Cinema 4/5 "Impressive budget DVD player"

Vad tycker testarna?

Sony DVP-M50 är en populär DVD-spelare bland testarna som ger enhetlig och fin kritik överlag. Alla tycker om den slimmade designen och enkelheten med spelaren. Detta är ingen krånglig och komplicerad spelare med en massa finesser, utan en vanlig DVD-spelare till vettigt pris. Bra bild, bra ljud, enkla menyer och en installation som de flesta kan klara av.

What Video

"Stylish and easy to use"

What Video tycker att DVP-M50 är en DVD-spelare som ser väldigt slimmad och stilig ut. Det finns inte många anslutningar, så progressive scan och komponentvideo har man inte tillgång till, men de allra vanligaste anslutningarna finns. Menyn är verkligen användarvänlig och arbetar med en otrolig fart när man sätter in en CD. Bildkvaliteten är prima. Färgerna är mycket realistiska och ibland kan bilderna bli lite väl skarpa. Det är heller inget fel på ljudet, både filmdialog och MP3 låter bra. DVP-M50 är på inget sätt en revolutionerande spelare och inom samma prisklass finns naturligtvis mycket att välja på, men modellen passar alla som inte är ute efter det allra senaste.

Källa: What Video, januari 2004
Home Cinema Choice, februari 2004
Essential Home Cinema nr 30, 2004

Home Cinema Choice

"Great picture"

DVP-M50_S

Home Cinema Choice jämför DVP-M50 med DTH 311 från Thomson. Båda är budgetvarianter och säljs till ett bra pris. DVP-M50 är kompakt men känns robust i konstruktionen jämfört med många av de billigare spelarna. En enkel meny hanteras lätt med fjärrkontrollen. Installationen är smidig och anslutningarna få. Ansluten till en bra TV är bildkvaliteten utmärkt via Scart. HCC är imponerad av att bilderna har så mycket detaljer och att färgerna är så starka och naturtrogna. Även ljudet låter realistiskt och dialogen får en robust klang. DVP-M50 är ingen uppseendeväckande nyhet men det är en kvalitativ spelare. Den med en halv poäng över konkurrenten DTH 311 som också är ett bra budgetval med fina bildegenskaper.

Essential Home Cinema

"Impressive budget DVD player"

Essential Home Cinema menar att DVP-M50 säljs till ett mycket fördelaktigt pris. Detta är en enkel spelare med de allra vanligaste anslutningarna. Det finns egentligen inga finesser. Meny och installation kan säkert alla hantera. Här finns inga krångligheter och efter att man anslutit nödvändiga kontakter är det bara att köra igång. Bild- och ljudkvaliteten är prima. Bilderna har naturtrogna färger, detaljrikedom och skärpa. Särskilt mörka partier har mycket detaljer och man konstaterar att kvaliteten är överlägsen den hos många liknande modeller. Ljudet låter bra och filmdialogen är klar och kraftfull. DVP-M50 är ett bra exempel på att en DVD-spelare kan vara anspråkslös men ändå kvalitativ och säljas till ett vettigt pris menar man.

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Sony DVP-M50 är en DVD-spelare i kompakt design med silverfinish som även spelar CD-R/RW, SVCD, MP3 och JPEG. 1x optisk och 1x koaxial digitalutgång, 1x S-videoutgång samt 1x Scart. Video D/A omvandlare på 54MHz/10 bitar och audio D/A omvandlare på 96KHz/24 bitar. Bland finesserna märks skärmsläckare, Multi Picture Navigation, bläddringsfunktion och meny för MP3-filer på CD-R/RW samt High Speed Smooth Search. En fjärrkontroll som även kan hantera andra fabrikat medföljer. DVP-M50 mäter 360x47,5x242 mm och väger 2,1 kg.

Modell: Sony DVP-M50