Sök
Sony DVP-LS785V

Sony DVP-LS785V

Billig men bra

2005-10-07

Det är framför allt bildkvalitet och spelarens design som får beröm, medan musik inte anses fungera lika bra i denna DVD-spelare. Trots detta får man mycket för pengarna.
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 4/5 ”En trollbindande kvalité”
Bild & Ljud Hemma 8/10 "Toppenbild till bottenpris"
What Hifi 3/5 "Beauty is only skin deep"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelaren har ett lågt pris, snygg design och god prestanda när det kommer till film och bild. Däremot är testarna inte lika nöjda med ljudet, framför allt inte ifrån CD. Bilden anses vara klar, detaljrik och ha fina färger, även om en testare upplever att nyanserna i färgerna är för få. Det finns också någon testare som kommenterar att bilden flimrar och har en del störningar.

HemmaBio

”En trollbindande kvalité”

HemmaBio menar att spelaren erbjuder mycket vad gäller bild, men är sämre vad gäller ljud. Detta gäller framför allt musik från CD. Men bild från film är livlig, skarp och klar. Kontrasten är hög och bilden känns kraftfull. Färgerna är mättade även om svärta kan vara något onyanserat och det röda i bilden något svagt. Spelarens design är snygg och stilren. Alla anslutningar fungerar felfritt. Bilden fungerar mycket stabilt rakt igenom. Detta gäller som sagt inte ljud och musik. Ljudet fyller upp rummet bra, men känns frampressat. Mycket kompetent DVD-spelare till ett utmärkt pris. HemmaBio testar även Yamaha DVD-S550 och Onkyo DV-SP5023.

Källa: HemmaBio, nr 11 2004

Bild & Ljud Hemma

"Toppenbild till bottenpris"

Bild & Ljud Hemma konstaterar att spelaren är billig och ändå håller hög kvalitet i både design och prestanda. Den har många bra funktioner och anslutningsmöjligheter vilket gör att den har det mesta som spelare i högre prisklasser också har. Det går att ställa in bilden efter egna behov, vilket testaren uppskattar då man tycker att det röda i bilden framkommer lite väl mycket. I övrigt finns mycket bra att säga om bildkvaliteten, bland annat nämns skärpa, klarhet, färgmättnad, svärta och detaljrikedom som positivt. Det märks dock att spelaren är billig, menar testaren och nämner att färgerna kunde ha varit mer dynamiska samt att det saknas en del nyansskillnader. Ljudet framkommer väl även om man gärna hade sett lite mer känsla, detaljer och djup. För att spela musik är spelaren inte alls speciellt bra, utan DVP-LS785V rekommenderas till film och annat bildrelaterat.

Källa: Bild & Ljud Hemma, nr 5 2005

What Hifi

"Beauty is only skin deep"

What Hifi säger att spelaren är snygg att titta på och har en hel del att erbjuda vad gäller prestanda. Byggkvaliteten är okej men det är framför allt den stilrena och läckra designen som tilltalar. Tyvärr känns inte fjärrkontrollen lika genomtänkt då den består av massor av knappar som är förvirrande placerade. Bland annat handlar det om riktigt detaljerade bilder. Men dessvärre blir inte ljudet från spelaren speciellt inspirerande och man upplever även att bilden emellanåt blir grynig och flimrar. Det finns gott om anslutningar och finesser men ljudet lever inte riktigt upp till alla möjligheter. Den lilla extra kraften saknas och man saknar inspirerande ljud. Men bildkvaliteten blir bra med denna spelare, både vad gäller detaljer och upplösning. Färger framställs naturliga och livliga. Men ibland känns det som att spelaren har svårt att hänga med, vilket gör att bilden inte känns tillräckligt klar. Snygg, men inte riktigt tillräckligt bra i andra avseenden. What Hifi testar även Cambridge Audio Azur 540D, Panasonic DVD-S97, Pioneer DV-585A och Yamaha DVD-S557 där Panasonic blir testvinnare.

Källa: What Hifi, augusti 2005

Cirkapris: 1200 kronor

Produktfakta: Sony DVP-LS785V är en DVD-spelare som kan hantera formaten CD-R, CD-RW, SACD, DivX, SVCD, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW, DVD+R, DVD, CD, video-CD. Anslutningar som finns är komponentvideoutgång, S-videoutgång, kompositvideoutgång, SCART, digital koaxial och optisk utgång, liksom 5.1 kanals analog ljudutgång och analog stereoutgång. Avkodning av Dolby Digital och DTS. D/A-omvandlare för video på 108 MHz/12 bit och för ljud 192 KHz/24 bit. Spelaren väger 2,1 kilo och har måtten 430x55,5x245 mm.

Modell: Sony DVP-LS785V