Sök
Sony DVP-F21

Sony DVP-F21

Snygg men snål ståuppare

2002-03-21

Sony DVP-F21 är en användarvänlig DVD-spelare med godkänd kvalitet som kan placeras stående. Betygen är blandade då antalet finesser inte motsvarar normal Sony-standard.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 3/5 "Great-looking, minimal features"
T3 4/5 "Entertainer in a small box"
Video 3/5 "In jeder Verbindungen"
What Video & TV 4/5 "A very solid proposition"

Vad tycker testarna?

Alla testare är överens om att Sony DVP-F21 är en ovanligt snygg DVD-spelare som skiljer sig från mängden genom sin design och möjlighet att placeras ståendes. DVP-F21 testas i samband med andra DVD-spelare i samma klass och i den konkurrensen får bild- och ljudkvalitet godkänt med några detaljkommentarer. Det smala utbudet av funktioner och saknaden av vissa funktioner såsom Scart-utgång och möjligheten till Mp3 är något som stör vissa. På plussidan talar många för fjärrkontrollen, Sonys Quick set-up och den smakfulla designen.

Cnet

"Great-looking, minimal features"

Cnet tycker att detta är en modernt designad DVD-spelare som sticker ut ur mängden. Tyvärr saknar Sony DVP-F21 en video-out och klarar inte av att hantera MP3, DVD audio support eller 5.1 – kanal omgivningsljud avläsare trots att många andra DVD spelare har detta. Kalibreringar med Avia som testaren gjorde visar att Sony DVP-F21 klarar av att hantera de flesta video ändamålen och den uppvisar en acceptabel bildkvalitet på mindre TV:n än 32 tum. Sony DVP-F21 har ett begränsat utbud av funktioner på video sidan tycker testaren och på audio sidan är den utrustad med en digital optiskt utgång och standard utgångarna. DVP-F21 kan läsa CD låtar och Video CD.

Källa: Till Cnets hemsida
T3, Feb 2002
Video, nr 12 2001
What Video & TV, nr 3 2002

T3

"Entertainer in a small box"

Engelska T3 låter sig inte imponeras av horisontell placering eller den smala storleken på designen. Utöver de vanliga funktionerna som många spelare numera har så tycker T3 däremot att funktionerna är bra. Spelarens kompensationssystem för repiga CD-skivor, Quick set-up och användarvänligheten är utmärkta. Dolby Digital tillsammans med on-screen meny och en fjärrkontroll som kan sköta Sonys TV-apparater är andra plus. Vidare erbjuder spelaren förstklassig bild med realistiska hudtoner. Ljudkvaliteten får godkänt men inte så mycket mer.

Video

"In jeder Verbindungen"

”Det finns inte många spelare man direkt önskar man kunde ta med hem”, skriver tyska Video och menar att Sony DVP-F21 med sin vertikala placeringsmöjlighet och sitt smala format passar in överallt i hemmet. Spelarens anslutningsmöjligheter för bild och ljud passar till konventionella apparater men det hindrar inte Video från att sakna en Scart-kontakt. Bilderna som kommer ur S-video utgången lämnar en del att önska medan den ljudmässigt håller jämna steg med konkurrenterna.

What Video & TV

"A very solid proposition"

What Video & TV tror att många kommer att attraheras av den ”sportiga” designen men testaren tror att det är den imponerande AV-kapaciteten som kommer att vara den verkliga attraktionen. Andra anledningar som talar för DVP-F21 är Sonys patenterade Block Noise Reduction och att den enligt What Video & TV klarar av att spela up DVD+RW, CD-RW, CD och Video CD. Bildkvaliteten är inte 100-procentig med en suddig fördröjningseffekt kring vissa kanter, men dess goda brusreducering, höga färgmättnad och svart/vita återgivning gör den ändå till en bra spelare. Det något sämre utbudet av funktioner och avsaknaden av Mp3 och RGB kan för vissa fungera som anledningar att leta vidare.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Sony DVP-F21 är en ögonfallande stilren och kompakt liten DVD spelare som kan placeras liggande eller stående, alternativt hängande på väggen. Designdetaljer inkluderar transparent plast som låter dig se hur skivan roterar och att alla anslutningar är dolda bakom en panel. Som alla Sony-spelare är även DVP-F21 utrustad med Block Noise Reduction (BNR) och TV Surround (TVS), Quick set-up samt fjärrkontroll som även kan styra en Sony-TV. DVP-F21 hanterar DVD Video, CD-R/RW och Video CD men inte Mp3. Den saknar Scart-utgång men har komposit- och S-video samt optisk digital utgång, DTS och DD. Spelaren finns i svart eller silverfärg. Måtten är 250x60x180 mm.

Modell: Sony DVP-F21