Sök
Sony BDP-S760

Sony BDP-S760

Wlan-bluray med bra bild

2009-11-26

Samtliga testare menar att Sony BDP-S760 är prisvärd. Den ger bra bild och ljud och det finns en trådlös nätverksanslutning vilket ännu inte är så vanligt.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 531/583 "Sehr gute Bild- und Tonqualität"
What hifi 5/5 "A remarkable achievement"
Gadgetguy 4/5 "Excellent Blu-ray picture"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är mycket nöjda med denna blu-ray-spelare. Den är enkel att installera och hantera tack vare tydliga menyer och en bra och översiktlig fjärrkontroll. Testarna menar att anslutningsmöjligheterna är bra, det är framför allt den trådlösa nätverksanslutningen som röner uppskattning. Såväl bild som ljud upplevs som mycket bra, bilden är dynamisk och färgstark och ljudet är klart och tydligt utan störningar. Samtliga testare tycker den är prisvärd.

Video

"Sehr gute Bild- und Tonqualität"

Tyska Video testar förutom Sony BDP-S760 även Denon DBP-2010, Harman Kardon BDP10, LG BD-390, Onkyo DV-BD507 samt Pioneer BDP-LX52. Testsegrare är Sony. Denna spelare är riktad mot de som vill ha bra bild- och ljudkvalitet men som inte vill lägga ner en stor summa på inköpet. Man har tillgång till flexibla inställningsmöjligheter via hdmi. Fjärrkontrollen är bra och logisk. Modellen är klart väl värd att rekommendera eftersom den är mycket prisvärd.

Källa: Video (DE) nr 10 2009

What hifi

"A remarkable achievement"

What hifi påpekar att detta är den första Blu-rayspelare man sett med trådlös anslutning, och det är på tiden. Bildkvaliteten är bra tack vare att man har möjlighet att göra bra finjusteringar. Man har även tillgång till hörlurutgång, något man inte hittar hos alltför många Blu-rayspelare. Bildkvaliteten är riktigt bra, bilderna är skarpa och tydliga. Inte heller ljudet lämnar någon besviken, det är dynamiskt och levande. Testaren tycker att spelaren är prisvärd.

Källa: What hifi (GB) awards 2009

Gadgetguy

"Excellent Blu-ray picture"

Gadgetguy uppskattar möjligheten att koppla in Blu-rayspelaren trådlöst. Installationen går snabbt och enkelt, det är bara att följa de kommandon som ges på skärmen och sedan är det klart på några minuter. Spelaren har en genomsnittlig arbetshastighet, men den är något snabbare än sina föregångare. Bildkvaliteten är utmärkt med rena färger och rent ljud. Fjärrkontrollen har en räckvidd som inte störs av underliga vinklar. Testaren tycker att spelaren är klart prisvärd.

Källa: www.gadgetguy.com.au (AU)

Cirkapris: 5200 kronor

Produktfakta: Sony BDP-S760
Formatstöd (urval): Blu-ray, mp3, jpeg
D/a-mvandlare: 24 bit/192 kHz, 12 bit /148,5 Mhz
Anslutningar (urval): Hdmi, toslink, spdif rca, 7.1-kanalsutgång, usb
Övrigt: Mp3-uppspelning, jpeg, wlan
Elförbrukning: 32 watt (standby 0,19 watt)
Mått: 430x246x70 mm
Vikt: 2,9 kg

Tillverkare: Sony