Sök
Sony BDP-S500

Sony BDP-S500

Bra men seg

2008-02-19

Testarna är överens om att Sony BDP-S500 är en bra blu-ray-spelare. Såväl bild som ljud blir av toppklass.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 73/100 "Knackiges, ruhiges hd-Bild"
Audiovision 87/100 "Sehr gute Bild- und Tonqualität"
Hjemmekino 5/6 "Nye tekniske muligheter opner seg"
Home cinema choice 4/5 "A hefty bugger"
Bild & ljud hemma 4/6 "Lysande Blu-raybild"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att BDP-S500 är snygg och passar bra i vardagsrummet. Fjärrkontrollen är översiktlig och bildskärmsmenyerna tydliga. Man har dessutom tillgång till en hel del inställningsmöjligheter. En nackdel är att spelaren tar förhållandevis lång tid på sig att starta upp. Dessutom tar det ytterligare en bra stund innan man kan börja spela upp själva blu-ray-skivan. Dock är resultatet väl värt att vänta på. Via blu-ray är bilden otroligt bra och skarp. Kontrasten är utmärkt och färgerna neutrala. Dessutom är ljudkvaliteten riktigt bra.

Video

"Knackiges, ruhiges hd-Bild"

Video testar förutom BDP-S500 även Sharp BD-HP20S samt Toshiba HD-EP30. Testvinnare är Sony BDP-S500. Spelaren levereras med en översiktlig fjärrkontroll som kompletteras bra med översiktliga och enkla bildskärmsmenyer. Med högupplösta filmer får man ett knivskarpt resultat. Testaren upplever inte heller några digitala störningsmoment i bilden. Med vanliga dvd-filmer är kvaliteten också bra, i nivå med föregångaren Sony BDP-S300. Ljudkvaliteten är genomgående bra, men testaren tycker att det är synd att spelaren inte kan hantera formatet dts hd master audio.

Källa: Video (DE) nr 12 2007

Audiovision

"Sehr gute Bild- und Tonqualität"

Audiovision anser att spelaren erbjuder hög skärpa och en i det närmaste felfri färgåtergivning. Med högupplöst material får man ett utmärkt resultat, formatet 1080/24p hanteras med glans och ljusstyrka, kontrast och färgsättning är faktorer som alla är riktigt bra. Även ljudkvaliteten imponerar. Detaljrikedomen är hög och ljudet både exakt och dynamiskt. Spelaren förbrukar förhållandevis lite ström, vilket är bra. Testaren tycker sammanfattningsvis att spelaren passar bra för moderna hemmabioanläggningar. Det enda man egentligen saknar är en nätverksanslutning.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2007

Hjemmekino

"Nye tekniske muligheter opner seg"

Hjemmekino menar att BDP-S500 är riktigt snygg. Plexiglasskivan på fronten ger en exklusiv känsla. Även denna testare hade önskat stöd för dts master audio. Kombinerar man spelaren med det allra senaste på receivermarknaden så behöver man förutom strömkabeln endast en hdmi-sladd för att få ut den prestanda man behöver. Enheten startas upp på 1 minut och 10 sekunder vilket är irriterande långsamt. Bildmässigt lever dock spelaren upp till de förväntningar man kan tänkas ha, med utmärkt bild och ljud. Testaren menar att spelaren är den bästa på marknaden.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 9 2007

Home cinema choice

"A hefty bugger"

Home cinema choice tycker att spelaren är riktigt snygg. Den är stor, vilket innebär att komponenterna har gott om luft omkring sig och inte blir överhettade så lätt. Man har tillgång till alla anslutningsmöjligheter man kan tänkas behöva, vilket är bra och kompabilitetsmässigt finns det ingenting att klaga på. Att enheten inte kan spela upp divx eller xvid noteras, men är ingenting som upprör särskilt mycket. Testaren anser att S500 förtjänar bättre källmaterial än så. Även denna testare saknar stöd för vissa format.

Källa: Home cinema choice (GB) mars 2008

Bild & ljud hemma

"Lysande Blu-raybild"

Bild & ljud hemma jämför spelaren med Samsung BD-P1400 som även utses till testvinnare. BDP-S500 anses inte vara särskilt snabbstartad, det tar ca 50 sekunder att starta upp spelaren och ytterligare en minut för att få igång en blu-ray-skiva. Färgerna i bilden är neutrala, såväl vita som svarta fält återges bra och kontrasten är utmärkt. En bra bildvisare rekommenderas dock, så att man har chans att se alla färggraderingar i bilden. Ljudkvaliteten är också riktigt bra, musiken presenteras med en tyngd och klarhet som imponerar. Testaren menar att båda spelarna är riktigt bra, men Samsungs modell vinner jämförelsen eftersom den är betydligt snabbare.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 2 2008

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Sony BDP-S500 är en spelare som hanterar diskformaten blu-ray, dvd, dvd-/+r/rw, cd och avc-hd dvd. Enheten kan även spela upp mp3 och visa jpeg-bilder från dvd-skivor. Den är kompatibel med upplösningarna 720p, 1080i/p och 1080p24 samt skalar upp dvd till 720p och 1080i/p. Enheten hanterar även mp3 och jpeg från dvd. Dimensionerna är 430(b)x100(h)x361(d) mm och vikten är 4,8 kg.

Tillverkare: Sony