Sök
Sony BDP-S360

Sony BDP-S360

Mest för blu-ray

2009-08-19

Sony BDP-S360 är mycket kapabel som blu-rayspelare och spelar upp filmer med härlig färgupplösning och stor detaljrikedom. Åsikterna om hur spelaren hanterar sd-material går isär.
Testkälla Betyg Kommentar
Home theater - "Outstanding video and audio performance"
Pc magazine 4/5 "Sony's most affordable Blu-ray player"
Hemmabio 7/10 "Som Blu-ray är det hög klass på bygget"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Sony BDP-S360 hanterar bd-material med mycket imponerande bild- och ljudkvalitet. Spelaren får även pluspoäng för snabba laddnings- och responstider samt goda anslutningsmöjligheter och omfattande formatstöd. Det uppskattas också att spelaren har få knappar och har många kalibreringsalternativ. En testare menar att spelaren inte gör ett så tillfredställande arbete med sd-innehåll medan en annan framhåller att modellen gör ett kanonjobb med lågupplöst innehåll. Samtliga testare är dock eniga om att Sony BDP-S360 är mycket kompetent som blu-ray-spelare.

Home theater

"Outstanding video and audio performance"

Testaren menar att Sonys BDP-S360 är en mycket elegant spelare och uppskattar att den är minimalt utrustad med knappar. Stort plus får de goda kalibreringsmöjligheterna och anslutningsalternativen som erbjuds. Testaren är missnöjd över att minneskort inte ingår och hade också önskat en inbyggd hårddisk som ett lagringsalternativ. Testaren anser också att menyerna och navigeringen kunde ha varit mer användarvänliga. I övrigt har S360 omfattande formatstöd och lättanvänd fjärrkontroll. Spelaren levererar mycket god video- och ljudkvalitet på högupplöst material. Skalningen av sd-innehåll är dock inte lika imponerande och testaren framhäver att det finns andra konkurrande modeller som presterar bättre på denna punkt. Det uppskattas också att spelaren har relativt snabba laddnings- och responstider, dock är den en bit ifrån PS3-kapacitet. Minus får den för att inga avancerade internetanslutningar erbjuds och för bristfällig design.

Källa: http://hometheatermag.com/ (US)

Pc magazine

"Sony's most affordable Blu-ray player"

Pc magazine skriver att Sonys BDP-S360 är en mycket prisvärd spelare som levererar betydligt bättre bildkvalitet än tidigare modeller. Testaren hyllar spelaren för att den har enkla kontrollknappar men är missnöjd över att fjärrkontrollen saknar en del praktiska knappar. Spelaren har många anslutningsmöjligheter men till testarens förtret saknas stöd för strömning av internetfiler. Spelaren bedöms vara snabb både när det gäller uppladdning av filmer och skrollning bland menyer. Testaren framhåller att spelaren gör ett bättre jobb med uppspelning av lågupplöst material än någon annan spelare som testats. Den gör också ett kanon jobb med bd-filmer som spelas upp med en stor detaljrikedom. Spelaren får en stor eloge för att den är riktigt energisnål.

Källa: http://www.pcmag.com (US)

Hemmabio

"Som Blu-ray är det hög klass på bygget"

Svenska tidningen Hemmabio kritiserar Sony BDP-S360 för att den inte avkodar Dts-hd Master Audio. Spelaren bjuder inte heller på några uppseendeväckande funktioner i jämförelse med föregående utgåvor från tillverkaren. En uppskattad förbättring är dock designen som har blivit lite snyggare. Testaren menar att S360 har en riktigt bra färgupplösning och framhäver att den i kombination med en förstärkare blir en riktigt kapabel bd-spelare. Den är dock enligt recensenten inte tillräckligt bra för att den ska kunna ersätta en vanlig dvd- eller cd-spelare. Hemmabio har även testat fyra andra spelare (Harman Kardon BDP 10, LG BD370, Panasonic DMP-BD80, Samsung BD-P3600) och Sonys BDP-S360 slutade på fjärde plats. Bäst i test blev Samsung.

Källa: Hemmabio juli 2009 (SE)

Cirkapris: 3300 kronor

Produktfakta:

Typ: Blu-rayspelare
Formatstöd: Bd, dvd, avchd, jpeg, cd, mp3
Anslutningar: Hdmi, komponent, komposit, koaxial, optisk, ethernet
D/a-omvandlare: 12 bitar/148,5 MHz
Elförbrukning: 22 watt (0,19 watt i standby)
Övrigt: XrossMediaBar, x.v. Colour
Mått: 430x56x216 mm
Vikt: 2,1 kg

Tillverkare: Sony