Sök
Sharp DVRW250S

Sharp DVRW250S

Bra men oflexibel spelare

2005-06-15

Sharps kombinerade VHS- och DVD-inspelare gör vad den skall, och gör det bra. Nackdelen är dock att den är relativt oflexibel.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Hemma 11/15 "Enkel att hantera"
M3 6/10 “Kvaliteten är god vid såväl in- som uppspelning”
Video 61/100 “Spartanishe Ausstattung”
What Video 4/5 "A capable combi"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att spelaren är bra och mycket enkel att använda. Anledningen till att spelaren är enkel att använda är dock att antalet funktioner ligger på ett minimum, vilket begränsar dess användningsområden betydligt. Dessutom saknar testarna en hel del kontakter. Spelaren håller en generellt hög kvalitet och såväl ljud som bild är bra. Man bör dock använda sig av enbart den högsta möjliga inspelningskvaliteten för att få ett godtagbart resultat.

PC Hemma

"Enkel att hantera"

DV-RW250_FRONT

PC Hemma testar förutom Sharp DVRW250S även Andersson A3, Grundig GDR 5400, Pioneer DVR-520H-S samt Thomson DTH8040. Testvinnare är Grundig medan Sharp hamnar på en tredje plats. Testaren tycker att det är smidigt att kunna titta på de gamla VHS-kassetterna och spela in DVD från samma spelare, samt även kunna kopiera över från VHS till DVD. Spelaren har inte direkt en uppsjö av anslutningsmöjligheter att erbjuda, testaren hade gärna sett exempelvis en optisk ljudutgång samt en FireWire-ingång. Dock gör spelaren sitt jobb och gör det bra, samtidigt som den är enkel att använda.

Källa: PC Hemma, nr 3 2005
M3, nr 4 2005
Video, nr 5 2005
What Video, nr 295 2005

M3

“Kvaliteten är god vid såväl in- som uppspelning”

M3 menar att spelaren har ett snyggt men föga originellt utseende. Testaren saknar en del kontakter, bland annat progressive scan och komponentutgångar. Även RGB-ingång saknas, vilket gör att man får nöja sig med s-videokvalitet när man gör inspelningar från digitalboxen. Till plussidan hör att spelaren är mycket enkel att använda oavsett om man spelar in eller kopierar material mellan VHS och DVD. Vid högsta inspelningskvalitet får man plats med ca en timmes inspelning per skiva, och försöker man klämma in mer så blir kvaliteten markant sämre. Därför rekommenderar testaren att alltid använda sig av det högsta kvalitetsläget. Vid uppspelning är kvaliteten bra med klara färger. Produkten är bra och pålitlig, men det finns ett antal mer prisvärda alternativ på marknaden.

Video

“Spartanishe Ausstattung”

DV_RW250

Video jämför Sharp DVRW250S med Panasonic DMR-ES30V, Toshiba D-VR3, Philips DVDR630VR samt Daewoo DF-7100. Testvinnare är Panasonic med Sharp på en femte plats. Testaren anser att spelaren saknar en hel del anslutningsmöjligheter vilket starkt begränsar dess användningsområde. Vidare övertygar visserligen ljud- och bildkvaliteten, men endast när man använder sig av DVD-material. VHS-upptagningar är något sämre med bland annat oskarpa bilder.

What Video

"A capable combi"

Sharp DVRW250S-remote

What Video anser att Sharp har gjort ett ganska bra jobb när det gäller designen, men testaren saknar en del anslutningsmöjligheter. Exempelvis hade en FireWire-ingång för användare av digitala filmkameror, HDMI/DVI-ingång samt komponentutgång för progressive scan varit trevligt. Det är otroligt enkelt att kopiera över material från VHS till DVD, men en nackdel är att redigeringsmöjligheter saknas vilket betyder att man måste kopiera över allt som finns på VHS-bandet utan ändringsmöjligheter. Det finns dock gott om DVD-funktioner, vilket är välkommet. Såväl ljud som bild är av hög kvalitet och spelar man in i högsta kvalitet så är materialet i det närmaste omöjligt att skilja från den ursprungliga sändningen.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Sharp DVRW250S är en kombinerad DVD- och VHS-spelare som har DVD-R/RW-inspelning. Produkten är kompatibel med DVD-R/RW, +R/RW, CD-R/RM, VCD, S-VCD, MP3, WMA samt JPEG. Vidare är spelaren utrustad med Dolby Digital och DTS. Befintliga anslutningsmöjligheter är två scart, digital coaxial utgång, audio ut samt front AV. Spelaren har också SP/LP. Dimensionerna är 430(b)x99(h)x311(d) mm och vikten är 5,5 kg.

Modell: Sharp DVRW250S