Sök
Sharp DV-SL10

Sharp DV-SL10

DVD-spelare i budgetvariant

2004-03-10

En DVD-spelare som erbjuder bra ljud och bild till ett lågt pris. Dock klagar testarna på den fula och klumpiga fjärrkontrollen.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 ”Picture is detailed, clear and bold”
HemmaBio “Småtrist fjärrkontroll”
M3 6/10 “Bra stillbild, begränsad videokvalitet”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelaren levererar hyfsat bra ljud och bild. Funktionerna är vad som förväntas i denna prisklass. Det klagas dock på fjärrkontrollen, som testarna anser är stor, ful och klumpig med sega gummiknappar. En testare rekommenderar den som budgetköp.

What Video

”Picture is detailed, clear and bold”

What Video skriver att installationen av spelaren är enkel. Testaren ger mycket bra betyg för bilden som är detaljerad och klar utan störande MPEG-block. Färgerna är också bra och What Video skriver att funktionen Digital Gamma gör bilden bättre i mörka scener. Ljudet får bra kritik, även om uppspelningen av CD inte låter så bra. Virtual Surround är inte speciellt imponerande, men erbjuder i alla fall något för den som inte har ett komplett surroundsystem.

Källa: What Video, september 2003
Hemmabio, nr 11 2003
M3, nr 11 2003

HemmaBio

“Småtrist fjärrkontroll”

HemmaBio är inte lika imponerade av spelaren. Bilden har visserligen få skavanker, men fjärrkontrollen är klumpig och har sega knappar. Även knapparna på själva spelaren är sega, så att hela apparaten flyttar sig när man trycker på dom. Testaren tycker det är lite tunt med finesser på det hela taget. Gammajusteringsfunktionen är inte den bästa, men den gör det i alla fall möjligt att kompensera för brister hos TV:n. Minus för långsamt lagerbyte.

M3

“Bra stillbild, begränsad videokvalitet”

M3 har testat DVD-spelaren i ett hemmabiopaket där också surroundsystemet SD-AT1000H ingår. Spelaren är utrustad med optisk ljudutgång. Testaren tycker att det är snålt att kabeln inte medföljer. M3 tycker inte heller om fjärrkontrollen och skriver att den är ”gigantisk” med ologiskt placerade knappar. Bildkvaliteten är inte perfekt men den duger. Ljudkvaliteten är hyfsad. På det hela taget tycker testaren att spelaren inte känns så gedigen.

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Sharp DV-SL10 är en stationär DVD-spelare i den lägre prisklassen. Förutom DVD-R/-RW klarar den VCD, CD-R/RW och MP3. Bland funktionerna finns slow-motion 1/2, 1/8 och 1/16 framåt/bakåt, snabbspolning 2/8/50/100 ggr framåt och bakåt, repeat, zoom 2x och 4x, virtual surround, föräldrakontroll och displaydimmer. De anslutningar som finns är scart, s-video, komposit, stereoljud och koaxial. DVD-spelaren har måtten 435x55x211 mm och väger 1,8 kg.

Modell: Sharp DV-SL10