Sök
Sharp DV-HR480

Sharp DV-HR480

Spela in med hög kvalitet

2005-12-19

En dvd-spelare som kan spela in och spara, antingen på hårddisken eller på skiva. Med 250 GB hårddisk tycker testarna att det finns gott om utrymme. Dessutom är kvaliteten bra.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 ”A fine performance”
Home Cinema Choice 3,5/5 ”A solid workmanlike dvd”
HemmaBio 33/50 ”Ger ett gediget intryck”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelaren är riktigt bra på många sätt. Alla testare kommenterar att hårddisken är stor och rymmer mycket. Anslutningarna får också beröm och detsamma gäller en mängd funktioner som finns. Testarna är överens om att de olika lägena för inspelning på dvd-skiva ger skiftande resultat. Spelaren ger bra resultat när komprimeringen inte är så hård. En bra spelare totalt sett.

What Video

”A fine performance”

What Video säger att spelarens största fördel är den stora hårddisken men priset för spelaren är relativt högt. Designen känns tråkig. Spelaren är flexibel och erbjuder möjligheter till olika inspelningslängder. Det är enkelt att föra över från hårddisken till dvd. Funktioner och finesser finns det gott om, bland annat nämner man möjligheten att lägga in egna kapitelavsnitt medan man tittar på det program som spelas in. Det går även att justera inspelningar i efterhand vilket passar dem med videokamera. Menysystemet är begränsat och känns inte alls genomtänkt. Fjärrkontrollen är stor och svåranvänd. Bilden blir mycket bra i xp och sp-lägena. Bilden känns överlag stabil. Färgerna kunde vara livligare men är ändå fina. Detaljrikedomen är stor. Vid högre komprimering saknas skärpa och det blir en del eftersläpningar. En spelare för dem som vill ha stor hårddisk och riktigt fin kvalitet.

Källa: What Video, nr 300 2005

Home Cinema Choice

”A solid workmanlike dvd”

Sharp DV-HR480 framHome Cinema Choice anser att spelaren övertygar mer än Sharps andra inspelare har gjort. Designen är attraktiv och man gillar lcd-panelen. Hårddisken är stor. Alla anslutningar man kan behöva finns att tillgå. Spelaren är smidig att använda. Det är praktiskt att kunna spela in på hårddisken samtidigt som man tittar på dvd:n. Det är lätt att installera spelaren. Menysystemet ger många möjligheter till inställningar. Något man uppskattar är automatisk kapitelindelning på det man spelar in samt snabbkopieringen. Prestandan är överlag mycket bra. Detaljrikedomen i bilden är hög och bilden blir utan grynighet och med fint djup. Färgerna är livliga och fina. Varning utfärdas för de kraftigare komprimeringslägena. En flexibel och kapabel spelare som är riktigt prisvärd.

Källa: Home Cinema Choice, dec 2005

HemmaBio

”Ger ett gediget intryck”

HemmaBio testar sammanlagt fem dvd-inspelare, Pioneer DVR 530H-S, Panasonic DMR-EH60, Philips DVDR3300H, LG RH57750RH och Sharp DV-HR480. Spelaren känns välgjord och har en av de största hårddiskarna i testet. Anslutningarna som finns ger allt man behöver. Att göra kanalsökningen tar förvånansvärt lång tid. Det finns ett flertal användbara funktioner. Xp-inspelningsläget innebär att man spelar in en timme på dvd-skiva och kvaliteten blir mycket bra. Lp-funktionen med fyra timmar på en dvd ger grynig bild och eftersläpningar. Ep-läget som spelar in sex timmar är inte värt att se på. Bilden är i övrigt skarp med fina färger och detaljer. Spelaren har med andra ord både bra och dåliga sidor och hamnar på tredje plats i testet. Vinner gör Panasonic DMR-EH60.

Källa: HemmaBio, nr 11 2005

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Sharp DV-HR480 är en dvd-inspelare som spelar in på hårddisken och dvd-r/rw. Hårddisken är på 250 GB vilket räcker till mellan 61-312 timmars inspelning beroende på kvalitet. Anslutningar som finns är scartingång (RGB), dv, s-video och kompositingång. Då det gäller utgångar finns scart in/ut (rgb), komponent, s-video och komposit. Ljudutgångar som finns är optisk och koaxial digital liksom 2 analoga kanaler. Det går även att spela jpeg och mp3 från cd på spelaren. En funktion som finns är snabbkopiering mellan hårddisk och dvd. Progressive scan finns. Support för formaten 16:9 och 4:3. Spelaren väger 5,3 kg och har måtten 430(b)x59(h)x323(d) mm.

Modell: Sharp DV-HR480