Sök
Sharp DV-HR 300

Sharp DV-HR 300

Gott om plats

2004-05-17

DV-HR 300 har 80 GB hårddisk som räcker för inspelning av mellan 20 och 100 timmars videomaterial. Den spelar upp de flesta format och är bland de smidigare i sin klass.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 "More than just a mere DVD recorder"
Home Cinema Choice 4/5 "Leaves analogue VHS for dust"
M3 7/10 "En riktigt kompetent maskin"

Vad tycker testarna?

Testkällorna är överens om att DV-HR 300 är en kompakt och användbar spelare. Alla testare tycker att den är en av de snyggare i den här kategorin. Med så pass generös hårddisk behöver man bara bränna ner det viktigaste materialet. Med generösa möjligheter att redigera hårddisken är DV-HR 300 mycket flexibel. Den har dock en viktig begränsning, den går inte att koppla till digitalbox. Trots att produktkategorin är relativt ny finns ett antal konkurrenter. Hur DV-HR 300 förhåller sig till sina rivaler råder delade meningar om.

What Video

"More than just a mere DVD recorder"

What Video påpekar att DV-HR 300 är den tunnaste brännare testaren stött på och den kan skryta med snygg silverfinish. Anslutningarna är generösa men det är synd att scarten bara kan ta komposit och s-video eftersom det utesluter koppling till digitalbox för inspelning med RGB. Fjärrkontrollen är ovanligt användarvänlig med färgkodade knappar. Också menyn är användarvänlig men långsam att svara. Man kan göra en mängd olika inställningar för inspelning. S-video hanteras med bravur. What Video ställer sig dock lite undrande till ett vinande fläktljud som sätter igång så fort något hanteras från hårddisken. DV-HR 300 är genomgående en bra spelare, men inte perfekt. Den kan inte överträffa sina rivaler med jämförbara prislappar.

Källa: What Video, May 2004
Home Cinema Choice, May 2004
M3, May 2004

Home Cinema Choice

"Leaves analogue VHS for dust"

Home Cinema Choice uppskattar spelarens flexibilitet. DV-HR 300 är också bland de snyggaste dvd-inspelarna man sett. Det generösa hårddiskutrymmet gör problemet med formathantering mindre kännbart. Enligt testaren räcker 80 GB för mellan 20 och 100 timmars video beroende på kvalitet. De flexibla inspelnings- och redigeringsmöjligheterna är dock begränsade till material på hårddisken eller DVD-inspelningar som görs med VVR. I övrigt är DV-HR 300 normalutrustad. Möjlighet att koppla ihop den med digitalbox är dess främsta brist. Entimmes inspelning gjord på lägsta kvalitet tar ungefär fem minuter att bränna i testet.

M3

"En riktigt kompetent maskin"

M3 hävdar att man nu kan slänga ut sin video och sin dvd med gott samvete. DV-HR 300 har alla ingångar man kan önska sig, samt komponentutgång. Den påminner mycket om Pioneers brännare. Väljer man att spela in på högsta kvalitet kan man inte skilja inspelningen från originalmaterialet. Med en hårddisk behöver man bara bränna ner de viktigaste inspelningarna och man kan klippa bort reklam före inspelningen. Det tar en halvtimme att fylla en skiva när man kopierar från hårddisken oavsett kvalitet. Fjärrkontrollen är stor och har en massa knappar vilket begränsar användarvänligheten. Ha alltså manualen till hands, menar M3. DV-HR 300 är en kompetent maskin som har goda förutsättningar att konkurrera med etablerade tillverkare inom segmentet.

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Inspelningsbar DVD-spelare med 80 GB hårddisk och alternativ för digital överföring, redigering och inspelning på DVD. Den hanterar bland annat DV-R/RW inspelning och uppspelning av DVD-R/RW, CD-R/RW, VCD och MP3. DV-HR 300S har ILink ingång som gör det möjligt att överföra digitalvideo direkt till hårddisken eller DVD-skiva. HDD till DVD-RW 2x hastigheten. Chasing Playback innebär att man kan starta inspelning och titta i sin egen takt. DV-HR 300 rymmer mellan 20 och 100 timmar videomaterial beroende på kvalitet. Vikt 5,1 kg. Mått 430x59x323 mm.

Modell: Sharp DV-HR 300