Sök
Sharp BD-HP22S

Sharp BD-HP22S

Ljud och bild är prio

2010-02-02

Sharp BD-HP22S är en blu-rayspelare med bra kvalitet både när det gäller ljud och bild men har sin svaghet i att den är långsam och saknar en del funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 4/5 ”Sharp satser videre”
Home cinema choice 3/5 ”Good audio performance”
What video 3/5 ”The slowest to load discs”

Vad tycker testarna?

Testarna har alla gjort jämförande test mellan en rad olika blu-rayspelare och alla har i sina tester listat Sharp BD-HP22S på sista plats. Spelaren anses ha en ganska snygg design men även en del konstigheter i sin konstruktion. Menyer och fjärrkontroll plussas även om någon tycker att menyerna börjar se lite omoderna ut. När det gäller bildkvaliteten så anses den vara mycket bra och samma sak gäller ljudkvaliteten. Minus för långa laddningstider.

Hjemmekino

”Sharp satser videre”

Norska tidningen Hjemmekino har gjort ett jämförande test på fyra blu-rayspelare där Sharp BD-HP22S placerar sig på delad tredje plats tillsammans med Pioneer BDP-120. Segrare i deras test är LG BD390 med Philips BDP7300 på andra plats. Hjemmekino menar att Sharp BD-HP22S i stort sett är identisk med Pioneer BDP-120 och att den levererar mycket bra bilder från blu-ray. Ljudkvaliteten anses också vara mycket bra. På minuskontot listas att den är lite trög och att den är lite för dyr för att kunna konkurrera med de bättre modellerna.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2009

Home cinema choice

”Good audio performance”

Sharp BD-HP22S 1

Brittiska tidningen Home cinema choice har testat fyra blu-rayspelare och kommit fram till att den bästa av dem är Sony BDP-S360. På andra plats placerar sig Philips BDP7300 medan JVC XV-BP1 kniper bronspengen. Testaren anser att Sharp BD-HP22S är lite för klent utrustad med funktioner men att designen är väldigt snygg. Vidare menas att knapparna är lite trassliga att använda och att menyerna är ganska grovt designade. Plus delas dock ut till den enkla fjärrkontrollen. Bild- och ljudkvalitet bedöms vara av god kvalitet och det är de långa laddningstiderna som drar ned betyget lite extra.

Källa: Home cinema choice (GB) december 2009

What video

”The slowest to load discs”

Sharp BD-HP22S 2

Brittiska tidningen What video har testat fem olika blu-rayspelare där de kommit fram till att Sharp BD-HP22S är den sämsta av de fem testade modellerna. Förstaplatsen tas av Pioneer BDP-LX52 och Oppo BDP-831 som båda får maxbetyg. Strax bakom dessa placerar sig Philips BDP7300 och Sony BDP-S360 med betyget fyra av fem. Sharps blu-ray-spelare anses vara snyggt designad men sakna en hel del smarta funktioner som till exempel att den inte spelar mediafiler via usb. Menyerna bedöms vara enkla men testaren menar att de börjar se lite daterade ut. Spelaren sägs vara väldigt långsam med att ladda skivorna men bild- och ljudkvalitet får mycket beröm.

Källa: What Video (GB) nr 353

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Formatstöd, urval: Blu-ray, dvd, dvd-rw, cd, mp3, wma, jpeg, vcd
D/a-omvandlare: 148,5 MHz/ 12 bit
Anslutningar (exempel): Hdmi, komposit, komponent, analog ljudutgång, usbÖvrigt: -
Mått: 432x58x260 mm
Vikt: 2,9 kg