Sök
Sanyo HV-DX1E

Sanyo HV-DX1E

Praktisk för nostalgiker

2003-02-18

En utrymmesbesparande produkt som får goda betyg av en enig testpanel. HV-DX1E är användarvänlig och har alla funktioner man kan förvänta sig.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 4/5 ”Picture was impressive”
What Video & TV 4/5 ”A respectable effort”
Home Cinema Choice 4/5 ”Excellent all-rounder”

Vad tycker testarna?

Spelaren får genomgående bra betyg. Med både VHS- och DVD-spelare i samma apparat blir Sanyo HV-DX1E lite klumpig, men designen anses ändå snygg och sportig. Här finns alla funktioner testarna förväntar sig och de fungerar problemfritt. Bildkvaliteten för VHS får godkänt men färgerna är överdrivna och hudtoner drar mot rött. Som DVD-spelare imponerar HV-DX1E på testpanelen. Den anses vara användarvänlig bortsett från att skärmmenyernas ikoner inte går att tyda utan instruktionsbok. Fjärrkontrollen har bra knappar men ger ett billigt intryck.

Essential Home Cinema

”Picture was impressive”

Essential Home Cinema tycker att spelaren är lite klumpig i formen men frontpanelen är modern och knapparna väl placerade även om det kan se lite billigt ut. Anslutningarna är lättillgängliga och tydligt placerade på baksidan. DVD-spelarens bildkvalitet imponerar, den är klar och tydlig med bra färgåtergivning. Ljudet får också klart godkänt och bättre blir det med DTS. Med VHS kommer man aldrig undan en viss brist på skärpa men bilden är i denna spelare skapligt levande. HV-DX1E är användarvänlig, fungerar bra och har alla funktioner man behöver. Också fjärrkontrollen är användarvänlig men ger ett plastigt och billigt intryck

Källa: Essential Home Cinema, nr 16 2002
What Video & TV, nov. 2002
Home Cinema Choice, jan 2003

What Video & TV

”A respectable effort”

What Video & TV testar Sanyo HV-DX1E, Bush DVHS I, Thomson DTH-6000 och Panasonic NV-VHDIB. Testaren tycker HV-DX1E ger ett sportigt intryck med sitt silverskal. Den har ordentliga knappar på fronten men testaren saknar knappar för spolning. Anslutningarna ligger i nivå med övriga i testet. Plus i kanten för möjligheten att visa DVD och VHS via RF-utgången till apparater utan Scart. Utan manual är det emellertid omöjligt att förstå ikonerna i menyn på skärmen men spelarens funktioner lever annars upp till förväntningarna. DVD blir levande, skarp med naturligt intryck. Som VHS spelare är Sanyo HV-DX1E inte testets bästa men ändå klart godkänd. Färgerna är lite för starka men detaljer och kontrast ser bra ut. Tyvärr blir bildkvaliteten hos både DVD och VHS betydligt sämre via RF-utgången med störningar från antennen. Testets förstaplats delas av Thomson DTH-6000 och Panasonic NV-VHDIB.

Home Cinema Choice

”Excellent all-rounder”

Home Cinema Choice jämför Sanyo HV-DX1E med Panasonic NV-VHD1B. Snyggast är HV-DX1E och anslutningarna får godkänt, särskilt uppskattas framsidans AV-ingång och RGB-anslutning. Testaren saknar dock S-Video utgång. Att handskas med Sanyo HV-DX1E är relativt problemfritt. Ikonerna i skärmens meny går dock inte att tyda utan manual. För båda gäller att funktionerna är färre på DVD-spelaren än på VHS-spelaren. De viktigaste funktionerna på Sanyos DVD-spelare är MP3 och sexstegad zoom. Testaren gillar funktionen ”Video Doktorn” som bland annat talar om när det är dags att rengöra bandhuvudena. Också VHS-spelarens intelligenta inspelningsfunktioner uppskattas. Bildåtergivningen på VHS är extremt bra, detaljerna blir bra och skarpa även om färgerna är lite överdrivna. DVD-återgivningen är mycket bra och bildkvaliteten strålande. Färger, skarpa kanter, inget är för svårt för HV-DX1E. Jämfört med Panasonic störs HV-DX1E dock mer av MPEG brus men i gengäld har Sanyo finare detaljåtergivning. Med RF-utgången blir resultatet ett annat och bilden störs påtagligt av TV- signaler. Sanyos fjärr är inte lika logisk som Panasonics. Båda får väl godkänt men den något dyrare Panasonic spelaren lyckas kamma hem ett halvt poäng mer än Sanyo HV-DX1E.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Sanyo HV-DX1E är en kombinationsspelare för DVD och VHS. På baksidan hittar man 2 Scartanslutningar, RF ut- och ingång, utgång för digital koaxialkabel samt audio-utgång och kompositutgång. Spelaren är kompatibel med DD och DTS. Den har barnsäkert lås och digital bildkontroll VideoPlus+. DVD-spelaren hanterar CD-R/-RW, MP3 samt VDC. Bland spelarens funktioner kan nämnas sexstegad zoom, 3D surround. VHS-funktioner är fyra slow motion hastigheter och fyra spolhastigheter, LP inspelning samt Video Doctor. HV-DX1E stödjer formatet 16:9. Mått: 430x98x360 mm. Priset är omräknat från brittiska pund.

Modell: Sanyo HV-DX1E