Sök
Samsung SV-DVD3E

Samsung SV-DVD3E

Blandade känslor

2003-01-09

Samsung SV-DVD3E är en kombinerad DVD- och videobandspelare. Design, anslutningar och funktioner får beröm, medan bildkvaliteten får blandade betyg i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 4/5 "Brilliant mix of technologies"
What Video & TV 3,5/5 "Must try harder"
What Home Cinema 7/10 "A little hard to swallow"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Samsung SV-DVD3E är en snygg spelare som är enkel att använda. Någon menar att bilden är fin och bra och man har inget direkt att klaga på. Däremot menar övriga att bilden inte är något som imponerar vare sig från VHS eller DVD. Dessutom menar testare att spelaren är alltför dyr.

Essential Home Cinema

"Brilliant mix of technologies"

Essential Home Cinema anser att Samsung SV-DVD3E är en väldigt bra spelare som inte har några större nackdelar. Dessutom känns det smidigt att ha både VHS och DVD i samma enhet. Designen är stilren och snygg även om det blir mycket när båda teknologierna ska rymmas. Att förstå alla inställningar kan vara krångligt till en början men man lär sig fort. Bildkvaliteten får goda omdömen och färgerna är imponerande bra, även om viss gråhet i det svarta kan uppstå. Överhuvudtaget anses bilden mycket bra. Ljudet är klart godkänt med Dolby Digital och DTS. Även VHS-kvaliteten är bra även om kvalitetsskillnaden mot DVD blir påtaglig.

Källa: Essential Home Cinema, nr 15 2002.
What Video & TV, dec 2002.
What Home Cinema, dec 2002.

What Video & TV

"Must try harder"

What Video & TV tycker att Samsung SV-DVD3E har en snygg och stilren design. Funktioner och anslutningsmöjligheter är många och bra. Spelaren är lätt att använda men vissa inställningar kan vara lite svåra även om man snabbt lär sig. Prestandan anser testaren vara medelbra. DVD:n levererar klara bilder men en viss dimmighet hos objekten i bilden uppstår. Bilden känns inte levande utan ganska tråkig. VHS-bilderna har störningar och grynighet i bilden samt mjukhet i kanterna vilket gör att bildkvaliteten inte når högre höjder. Ljudet får godkänt. Bra design och funktioner kan dock inte väga upp den mindre bra prestandan på bildsidan.

What Home Cinema

"A little hard to swallow"

What Home Cinema testar förutom Samsung SV-DVD3E även Aiwa HV-DH1, Panasonic NV-VHD1B, Bush DVHS1 och Sanyo HV-DX1E. Testvinnare är Panasonic, Toshiba och Bush. När det gäller Samsung SV-DVD3E menar testaren att det är smidigt med kombinerad DVD och VHS. Designen är attraktiv och spelaren kommer att smälta in bra med TV:n. Anslutningarna är bra och spelaren är lätt att installera. Bildkvaliteten från DVD är OK men inte strålande. Då det är mycket färger och detaljer har spelaren svårt att hänga med och bilden kan kännas lite dimmig. Bilden från VHS är godkänd men livlighet och detaljer saknas ofta. Dessutom är spelaren dyr.

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Samsung SV-DVD3E är en kombinerad DVD-och videobandspelare som klarar av DVD, VCD, CD-R/RW med MP3 och VHS. Ljudformaten är DTS och Dolby Digital 5.1. Anslutningarna är bl a optisk och koaxial ljudutgång, RGB Scart, komposit- samt S-video. Multi Session och Super Scan Play. Videodelen har Nicam stereo, longplay, Showview och NTSC. Även Smooth Motion scan, Skärmsläckare, Chapter digest, motion capture, Virtual 3D sound och timerinspelning finns. Samsung SV-DVD3E väger 4,3 kg och har måtten 430(B)x330(H)x100(D) mm. Finns i silver.

Modell: Samsung SV-DVD3E