Sök
Samsung DVD-SH875

Samsung DVD-SH875

Många möjligheter för inspelning

2009-02-23

Samsung DVD-SH875 imponerar med god design, många anslutningar, fin bildkvalitet och många funktioner. Fjärrkontrollen kunde dock varit bättre.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 “Isn´t a bad recorder”
What video 4/5 “A great all-rounder”
Home cinema choice 3/5 “Disappointing performance”
Trusted reviews 8/10 “A tempting price tag”

Vad tycker testarna?

Testarna berömmer design, funktioner och anslutningar. Digital-tvmottagningen beröms liksom den stora hårddisken. Menysystemet är lättförståeligt och spelaren enkel att installera. Flera testare nämner att funktionen som gör det möjligt att föra över filer direkt till hårddisken från olika media är bra och användbar. Bilden anses vara detaljerad och med fina färger och skärpa. Många av testarna kommenterar att fjärrkontrollen är slö och inte bra utformad.

What hifi

“Isn´t a bad recorder”

What hifi skriver att Samsung DVD-SH875 har många bra egenskaper, däribland den stora hårddisken och den tilltalande stilrena designen. Priset är relativt lågt. Tv-bilden är tillfredsställande med fina färger, men detaljrikedom och skärpa kunde vara något bättre och det gäller även vid spelning av dvd-skivor. Det där lilla extra i bilden saknas även om spelaren har vad som krävs på pappret. Överlag en okej spelare.

Källa: What hifi (GB) december 2008

What video

“A great all-rounder”

Enligt What video är DVD-SH875 är snygg och tilltalande, med gott om användbara funktioner. Testaren anser att spelaren står ut i mängden av spelare på marknaden idag. Hårddiskutrymmet är stort och det är lätt att spela in. Alla nödvändiga anslutningsmöjligheter finns och möjligheten till att föra över musik och film till hårddisken från olika media beröms. Menysystemet är användarvänligt och lättnavigerat. Fjärrkontrollen kunde haft en bättre utformning och den är dessutom långsam på att ge respons. Bilden via tv-mottagaren är klart godkänd med trevliga färger och god skärpa. Dvd-uppspelning har också fin kvalitet med fina detaljer även om lite detaljer försvinner i hörnen av bilden. Svärtan är god. Att spelaren hanterar många format ger pluspoäng och även ljudkvaliteten är förvånansvärt bra. Imponerande bra innehåll med tanke på det låga priset där den enda nackdelen egentligen är den otympliga fjärrkontrollen.

Källa: What video (GB) nr 342 2008

Home cinema choice

“Disappointing performance”

Home cinema choice tycker att spelaren är elegant och stilren. Funktionslistan är bra, där möjligheten att föra över musik och film direkt till hårddisken från bland annat cd och dvd-skivor beröms. Negativt är att menysystemet är krångligt, att spelaren inte är speciellt snabb och att fjärrkontrollen är dålig. En klar nackdel är att om man programmerar in en inspelning och samtidigt ska börja titta på en dvd, så fungerar inte inspelningen. Bildkvaliteten är okej även om bilden kan upplevas som något mjuk. Färgerna och detaljerna är okej. Spelaren räcker dock inte till i konkurrensen. Home cinema choice testar även Sony RDR-HXD995, Panasonic DMR-EX88, LG RHT399H och Toshiba RD88DT där Sony och Panasonic anses vara bästa köp.

Källa: Home cinema choice (GB) mars 2009

Trusted reviews

“A tempting price tag”

Trusted reviews menar att dvd-spelare idag inte alltid är så snygga men att Samsung DVD-SH875 är ett undantag från detta. Spelaren beskrivs som stilren, lyxig och snygg. Det finns gott om bra anslutningsmöjligheter. Det är lätt och smidigt att spela in. Den slöa fjärrkontrollen gör dock spelaren mindre användarvänlig. Testaren imponeras av de många funktioner och finesserna. Även om menysystemet är lättförståeligt tar det en stund att lära sig att använda all funktionalitet. Bildkvaliteten får beröm då bilden anses vara skarp, tydlig och med livliga färger. Med tanke på prislappen anses Samsung DVD-SH875 vara en vinnare.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta:

Samsung DVD-SH875
Formatstöd, urval: mp3, jpeg, dvd, divx
D/a-omvandlare: video: 10 bit/54 MHz, ljud: 24 bit/96 kHz
Anslutningar (exempel): hdmi, komponentingång, dv, scart, usb
Övrigt: Dvb-t (fria kanalerna), 250 GB hårddisk, uppkonvertering till 720p/1080i
Mått: 430x55x300 mm
Vikt: 3,8 kilo

Tillverkare: Samsung