Sök
Samsung DVD-S225

Samsung DVD-S225

För billig?

2003-04-25

Samsung DVD-S225 är en stationär DVD-spelare till mycket lågt pris. Blandade vitsord men övervägande positiva betyg främst för CD-avspelning.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 3/5 “Disappointingly weak picture”
Home Cinema Choice 3,5/5 “Merely an adequate performer”
What Video 5/5 “Decent features, solid performance”

Vad tycker testarna?

Två av testarna är eniga om att spelaren inte förtjänar mer än godkänt, en tredje hyllar spelaren tack vare priset. Bland de positiva sidorna är att ljudet är kraftfullt och klart, färgerna fylliga och det är lätt att byta region med hjälp av fjärrkontrollen. De negativa sidorna är att bilden lider av distortion (även om testarna är oeniga) och spelaren känns plastig. Vissa hudnyanser tenderar att återges felaktigt.

Essential Home Cinema

“Disappointingly weak picture”

Essential Home Cinema jämför sex billiga DVD-spelare och frågar sig vad Samsung har offrat för att kunna pressa priset. Vid närmare inspektion finner testaren att de förväntade ut- och ingångarna finns där, vilket även gäller finesserna under skalet. När en film visas på TV kryper brister fram. Bilden lider av distortion som gör att bilden blir något diffus och i vissa fall börjar blöda i kanterna, dock inte så mycket att uppmärksamheten förtas från de kraftfulla och mjuka färgerna. Styrkan är mest ljudet, som överstiger testarens förväntningar med utmärkt klarhet och fyllighet. Tyvärr är bildproblemen för stora för att testaren ska förmå sig till ett högt betyg. Till vinnare utses Cyber Home 402 och S225 hamnar sist.

Källa: Essential Home Cinema, Nr 18 2002
Home Cinema Choice, Apr 2003
What Video WideScreen Entertainment, Apr 2003

Home Cinema Choice

“Merely an adequate performer”

Home Cinema Choice jämför DVD-S225 med dyrare Thomson DTH460. Rent visuellt ser Samsung-spelaren exklusiv ut utan att kallas vacker. Tyvärr är den plastig och då det gäller finesser finns lite mer att önska. Menysystemet har Samsung använt i flera år men trots detta fungerar det bra. Bildhanteringen är hyfsad med godtagbar mängd brus och kontrast. Dess förmåga att återge detaljer är dock inte mer än acceptabel och hudfärger tenderar att bli lite väl kraftfulla. Vidare är ljudet kraftfullt och aggressivt med en bristande förmåga att återge detaljer. Thomsons spelare är bättre på alla områden och i testarens ögon är det värt att betala lite extra. Om ett mycket lågt pris är viktigast är dock S225 ett helt OK val tycker Home Cinema Choice.

What Video

“Decent features, solid performance”

What Video är av en annan åsikt än övriga. Designen får med något undantag tummen upp och det enda som saknas när det gäller utgångar är analoga 5.1. Enheten är mycket enkel att konfigurera och använda tack vare de lättförståeliga och logiska menyerna. En annan bonus är att det är enkelt att byta region med hjälp av ett par knapptryckningar. Med tanke på det låga priset är S225 välutrustad. Detaljrikedomen i bilderna är imponerande och överlag finns få saker att klaga på. Vissa färger, speciellt hudtoner blir dock sådär. Ljudmässigt klarar den sig bra och i slutändan finns inte mycket att klaga på. Eventuellt skulle det vara fjärrkontrollen som inte är så skön att använda. Samsung DVD-S225 erbjuder annars mycket för de kronor som begärs.

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: Samsung DVD-S225 är en stationär DVD-spelare med Scart, S-Video och kompositvideoutgång. Den har även optiska och koaxial utgångar. Spelaren stödjer CD-R/RW, CD, DVD-R och MP3, DTS och MPEG. Exempel på finesser är Super Scan play och favorit-i-repris. Måtten är 430(B)x70(H)x240(D) mm och vikten 2,7 kg. Färg silver.

Modell: Samsung DVD-S225