Sök
Samsung dvd-r135

Samsung dvd-r135

Lätt att använda

2007-05-09

Samsungs inspelningsbara dvd-r135 är lätt att använda samtidigt som bilden blir solid och detaljerad. Testarna hade önskat att enheten var utrustad med digital tv-mottagare.
Testkälla Betyg Kommentar
Goodgearguide 3/5 "A decent job"
Cnet 6,8/10 "Another slick-looking player"
What video 4/5 "Recordings look terrific"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag nöjda med spelaren även om den saknar digital mottagare och hårddisk. Hdmi-utgången får dock plus. En testare anser att spelaren är billig medan en annan anser att priset är i högsta laget. I stort en trevlig spelare, även om det finns konkurrenter som är bättre.

Goodgearguide

"A decent job"

Goodgearguide anser att spelarens största problem är att den saknar en digital mottagare. Testaren menar också att den skulle tjäna på att ha en hårddisk, då det kan bli jobbigt att byta skiva om man vill spela in mycket material. Trots detta bedöms DVD-R135 vara en hygglig maskin med ett snyggt utseende. Den är också väldigt enkel att ställa in och man kommer snabbt igång. När det gäller återgivning av inspelat material så tycker testaren att resultatet blir relativt bra. Om man till största del är ute efter en spelare som kan spela in material från externa källor så uppmanar Goodgearguide till köp.

Källa: www.goodgearguide.com (AU)

Cnet

"Another slick-looking player"

Cnet ger plus i kanten för hdmi-utgång och det låga priset, även om bilden kunde ha varit bättre. Det erbjuds stor variation när det gäller inspelningslängd, då man själv kan välja att dra ner kvaliteten för att få plats med mer material på en skiva. Spelaren kan hantera många olika skivformat och har man en samling med brända dvd-skivor kommer man definitivt att bli nöjd med Samsung DVD-R135. Att den inte kan spela upp skivor med dual-layer är dock negativt. Avslutningsvis är detta en snygg och billig spelare, men resultatet är bättre hos flera av konkurrenterna.

Källa: www.cnet.com (US)

What video

"Recordings look terrific"

What video tycker att spelaren skulle ha en inbyggd digital mottagare samt stöd för fler uppspelningsformat, men den är dock väldigt enkel att använda och uppspelningskvaliteten är skaplig. De tycker att priset är lite för högt. Lägger man till en nätt summa pengar kan man istället få en spelare med större möjligheter. Den återgivna bilden är solid samtidigt som den enligt testaren är detaljerad med minimal brusnivå. Menysystemet beskrivs som utmärkt och kommer att tilltala de som inte har testat på att spela in material på dvd förut. Spelaren får också plus för dess läckra utseende och hdmi-utgången. Man varnas dock för att använda LP och EP-läget under inspelning.

Källa: What video (GB) issue 319

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Samsung dvd-r135 är en inspelningsbar dvd-spelare som använder sig av inspelningsformaten dvd-r/w. Bland de format som går att spela återfinns dvd-video, cd, mp3, jpeg, divx, vcd, svcd, cd-r/rw. Stöd för dolby digital och dts. Bland in- och utgångar finns hdmi, dubbla scart, komponent, komposit, s-video, rf och dv. Storleken på spelaren är 430x49x240 millimeter och den väger 2,6 kilo. Modellen är benämnd som en äldre modell, på svenska Samsungs hemsida.

Tillverkare: Samsung