Sök
Samsung DVD-L100

Samsung DVD-L100

Bärbar storbilds DVD

2002-12-06

Tycker man det är tråkigt på resan kan man alltid ta med sig en portabel DVD-spelare. Samsung DVD-L100 har en relativt stor bildskärm men det finns både styrkor och brister hos spelaren.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Stats 81/100 "Pretty much great in all respects"
Cnet 7,5/10 "Resembles a small laptop computer"
Home Theater "Could be legendary"

Vad tycker testarna?

Meningarna går isär när det gäller L100. Testarna är överens om att det är en bra storlek på skärmen även om någon anmärker på svaga moirémönster. En annan testare anmärker på att spelaren blir varm i knät och två testkällor är inte helt tillfreds med batterikapaciteten. L100 är ändå på det hela taget en praktiskt spelare att ha med på resan.

PC Stats

"Pretty much great in all respects"

PC Stats tycker att L100 verkar bra och lätt att hantera, särskilt när man reser. Det finns inte alltför många knappar att hålla reda på samtidigt som spelaren har en mycket klar och färgrik bild. I testet stannar den dock några sekunder mitt i första filmen och testaren tippar att detta beror på överhettning. Övriga filmer spelade den upp utan att stanna men spelaren blev varm att ha i knät. Man mäter upp till +46 grader C på chassit men detta är också den enda bristen med L100. Högtalarna ger naturligtvis ingen ljudupplevelse av större mått men på resande fot duger det och man kan alltid använda hörlurarna. Slutligen konstaterar PC Stats att L100 är en tuff liten DVD som man gärna rekommenderar för tråkiga stunder, till exempel på resan.

Källa: Till PC Stats hemsida
Till Cnets hemsida
Home Theater, november 2002

Cnet

"Resembles a small laptop computer"

Cnet ser både fördelar och brister med en stor skärm. Visserligen får man bra bild, men samtidigt måste man vara beredd att släpa på lite mer vikt. Energiförbrukningen som är resultatet av en större skärm visar att batteriet räcker knappt två timmar. Lite av en besvikelse om man vill se en längre film. Spelaren är annars både praktisk och lättbegriplig. I bilden noteras ibland ett moirémönster och färgerna kunde också vara lite fylligare. Bilden är ljus och klar men ger skuggor i mörka partier. L100 är en bra DVD-spelare men Cnet föredrar ändå Toshiba SD-P2000 som anses ha bättre prestanda till ett överkomligare pris.

Home Theater

"Could be legendary"

Home Theater anser att L100 är en slank och smidig maskin trots sin stora skärm. Efter två timmar och 10 minuter tog batteriet emellertid slut (men inte filmen). Bilden är testaren inte helt nöjd med. Den är fräsch men fladdrar ibland och det finns få möjligheter att finjustera den. L100 inkluderar endast S-video kabel för anslutning till TV samt analoga stereokablar, inte den digitala optiska adaptern. Helt lätt är det inte att begripa sig på alla kommandon och tangenter och testaren förstår inte varför ljudet avstannar varje gång man går in i menyn eller öppnar släden. Men visst är spelaren användbar både på resan och för att snabbt visa några bilder. Med den väl tilltagna storleken på skärmen tror man att modellen kommer att bli en föregångare.

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Samsung DVD-L100 är en portabel silverfärgad DVD-spelare med bildformat 16:9 widescreen, skärmen är på 10 tum. Speltiden med Lithium-Ion batteri är maximalt 2,5 timmar och laddningstiden är 6 timmar. L100 kan spela skivformaten DVD, CD, VCD, CD-R/RW och MP3 CD. Andra finesser är zoom, skärmanpassning, timer, Virtual 3D ljud, Multi-Session CD-R Playback och Super Scan Play. L100 har inbyggd D/A omvandlare för ljud och video. Anslutningar för kompositvideo och S-video finns. Spelaren mäter 267x180x23 mm.

Modell: Samsung DVD-L100