Sök
Samsung DVD-HR738

Samsung DVD-HR738

Fokus på multimedia

2007-03-19

Samsung DVD-HR738 är en dvd-inspelare med 250 gigabyte hårddisk och hdmi. Testarna anser att den påminner mer om en renodlad mediacentral än en dvd-inspelare.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 69/100 "Mit guten Aufnahmequalitäten"
Audiovision 71/100 "Flexible Umgang mit Multimedia"
Videoaktiv digital 69/100 "Ein bisschen hinter der Konkurrenz"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att Samsung DVD-HR738 är en kompetent inspelare även om det finns bättre modeller. Motiveringen till detta är att upptagningar som görs med lägre kvalitetsinställningar inte håller måttet. Återgivning av dvd är väldigt bra men åsikterna kring linjedubblaren går isär, och dessutom saknar vissa av testarna uppskalningsfunktioner, något som ofta finns hos konkurrenterna. Trots att showview och epg saknas så upplevs enheten som välutrustad. Enligt testarna så har Samsung istället inriktat sig mot flera typer av media och liknas därför mer vid en multimediacentral än ren tv-inspelare. Konceptet har sina fördelar, men för den som vill tidsprogrammera sina inspelningar innebär det problem eftersom allt måste göras manuellt.

Audio

"Mit guten Aufnahmequalitäten"

Audio testar fem dvd-inspelare och korar Pioneer DVR-645H som segrare. Samsungs brännare hamnar på en delad tredjeplats. Det anses vara en lättbetjänlig enhet med inspelningar som håller god kvalitet. Även om DVD-HR738 upplevs som välutrustad så är den inte i klass med konkurrenterna. Det som testaren saknar är förmågan att skala upp bilden med hdmi samt epg. Uppspelning av dvd-skivor upplevs som utmärkt och den inbyggda linjedubblaren gör också ett bra jobb. Funktioner som uppskattas är snabbinspelning, bortfiltrering av reklamblock och en intuitiv osd-meny. Samsung DVD-HR738 är enligt testaren inte en dålig produkt på något sätt, snarare tvärtom. Problemet är istället att vissa av konkurrenterna har mer att erbjuda. Övriga dvd-brännare i testet var LG RH 200MSH. Thomson DTH 8664 och Yakumo Record Master.

Källa: Audio (DE) nr 12 2006

Audiovision

"Flexible Umgang mit Multimedia"

Audiovision tar sig en titt på Pioneer DVR-645H, LG RH 200 och Samsung DVD-HR738 och rankar produkten i samma ordning. Testaren gillar att enheten från Samsung generellt sett är lätt att använda men tycker att tidsprogrammerade inspelningar kan vara svåra att få till. Det anses vara en välutrustad spelare där möjligheten att lagra och återge olika typer på hårddisken eller usb-anslutna enheter är praktiskt. Inspelningar som görs anses hålla god kvalitet, och det är endast med väldigt långa inspelningar som enheten uppvisar problem med bilden. Detta eftersom det bitrate som då används är lågt. Återgivningen av dvd sköts väldigt bra, men ibland kan vissa störningar uppkomma om linjedubblaren är aktiverad. DVD-HR738 uppges också hantera mp3-återgivning väldigt bra, men inte vanliga cd-skivor.

Källa: Audiovision (DE) nr 3 2007

Videoaktiv digital

"Ein bisschen hinter der Konkurrenz"

Videoaktiv digital går igenom fyra olika dvd-brännare och utser även de Pioneer DVR-645H som testvinnare. Samsung hamnar här på sista plats efter Panasonic DMR-EH65 och JVC DR-MH220S. Samsung är den enda produkten som har både digital koaxial och optisk ljudutgång, men den saknar också showview och epg. Detta tillsammans med det faktum att enheten har två usb-ingångar, återger media från anslutna enheter och tillåter fri överföring mellan hdd, usb-enheter och dvd gör produkten mer till en datacentral än inspelare för tv. I det avseendet anses tillverkaren lyckats bra med en meny som nästan är i klass med Windows Media Center. Som inspelare gör den också ett bra jobb, men i lägsta kvalitetsinställningen blir upptagningarna inte lika användbara som hos konkurrenterna och därav placeringen.

Källa: Videoaktiv digital (DE) nr 1 2007

Cirkapris: 4600 kronor

Produktfakta: Samsung DVD-HR738 är en stationär dvd-inspelare med 250 gigabyte hårddisk som använder sig av dvd-r/-rw för inspelning. Den klarar av att återge såväl dvd-ram som +-r/w men inte sacd eller dvd-audio. Det går att spela upp mp3 och divx samt visa jpeg-bilder från skiva, hårddisk eller usb-anslutna enheter. Ingångar finns för rgb-scart, rf-antenn, stereoljud och komposit samt dv. Utgångar omfattar hdmi, rgb-scart, a/v, komposit och komponent. Dessutom finns två usb 2.0 portar med stöd för pictbridge. DVD-HR738 väger 3,9 kg och har måtten 430x59x300 mm.

Tillverkare: Samsung