Sök
Samsung DVD-F1080

Samsung DVD-F1080

Kompakt och ganska kompetent

2009-03-09

Är man trångbodd så är Samsung DVD-F1080 en designmässigt snygg lösning som fungerar godkänt. Dock finns det modeller som uppvisar bättre bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Performance is mostly there"
What video 4/5 "Good black levels"
Techtree 2,5/5 "Sports a cute design"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker samtliga att enheten är liten och kompakt samtidigt som designen sticker ut på ett fördelaktigt vis, även om fjärrkontrollen inte är lika snygg. Modellen passar bra hos trångbodda. Bildkvaliteten är generellt sett bra, färgerna är ljusa och detaljåtergivningen klart godkänd. Det är framför allt svärtan som testarna är nöjda med. En nackdel är dock att det då och då uppstår en del brus i bilden. Några testare menar att modellen har problem med snabba rörelser och att man då tappar en del detaljer i bilden. Priset anses vara något högt.

What hifi

"Performance is mostly there"

What hifi tycker att Samsung DVD-F1080 är liten och smidig samtidigt som den har en riktigt snygg design. Fjärrkontrollen är inte riktigt lika fräsch, men funktionell. Det finns inte stöd för dts-ljud men ljudkvaliteten är ändå bra med klar och tydlig dialog och ett lagom stort tryck i högtalarna. Bildkvaliteten är även den bra, färgerna är ljusa och svärtan är påtaglig. Detaljåtergivningen är till belåtenhet. Snabba rörelser hanteras dock inte helt felfritt, en del stabilitet och skärpa går förlorad. Dessutom uppstår ibland en del brus i bilden. Testaren tycker dock att spelaren är kompetent och erbjuder bra värde för pengarna.

Källa: What hifi (GB) oktober 2008

What video

"Good black levels"

What video testar förutom Samsung DVD F-1080 även LG DVS450H, Onkyo DV-SP406, Panasonic DVD-S54, Samsung DVD-F1080 samt Toshiba SD-580E. Testvinnare är Onkyo DV-SP406 medan Samsung DVD F-1080 hamnar på fjärde plats. Testaren menar att när man använder sig av hdmi-anslutningarna så får man riktigt god bildkvalitet. Svärtan är bra och gör det möjligt att få bra detaljrikedom även i riktigt mörka scener. Dock uppstår en del brus, och då särskilt i mörka scener. Testaren saknar usb-anslutning. Dessutom är installationsmenyn något seg, vilket är en nackdel. Designen talar dock till modellens fördel, den är snygg och genomtänkt.

Källa: What video (GB) nr 343

Techtree

"Sports a cute design"

Techtree anser att prestandan inte riktigt lever upp till förväntningarna. Även om man tittar på bilder i 720p-upplösning så blir resultatet dåligt. S-videoanslutningen bedöms ge en okej bild. Testaren saknar usb-anslutning och mer ljudutgångar. Testaren menar att man nu är helt och hållet hänvisad till ljudkvaliteten hos den tv man använder. Priset är en aning högt med tanke på svagheterna. Fjärrkontrollen fyller sin funktion även om det inte är den snyggaste lösning som testaren har sett.

Källa: www.techtree.com (IN)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta:

Samsung DVD-F1080
Formatstöd, urval: Dvd, mp3, wma, jpeg, mpeg-4, divx, dolby digital
Anslutningar, urval: Hdmi, komponentvideo, kompositvideo, koaxial ljudutgång.
D/a-omvandlare: 24 bit/192 kHz (ljud), 14 bit/108 MHz (bild)
Övrigt: 720p/1080i/1080p.
Mått: 240x51x243 mm
Vikt: 1 kg

Tillverkare: Samsung